שתף קטע נבחר

הולכים על רטוב

מפלים, נחלים, נהרות, מעיינות, מפרצונים ובריכות טבעיות – וכולם צוננים, קרירים, צלולים וממש מתחת לאף. מה צריך יותר מזה בחום יולי-אוגוסט? דובי זכאי מסמן את האתרים הרטובים הכי שווים בארץ

הגליל העליון עמק בית שאן הגליל המערבי חיפה עד אשקלון 
דרום הארץ 



ynet מזמין אתכם לדרג את חופי הארץ ולהכתיר את החוף האהוב ביותר. לבחירת החוף לחצו כאן.

הגליל העליון

החצבאני: רפטינג במפגש הנהרות

מימיו הקרירים והצלולים של החצבאני זורמים במרץ, חלקם מגיע אלינו מהרי הלבנון. קרוב לשדה נחמיה מתלכדים שלושת הנהרות – דן, בניאס וחצבאני – לנהר אחד. השנה זרימתו של הירדן משובבת לב: הוא רחב יותר, מימיו עמוקים ורגועים, ובחלקו העליון אפילו מעט גועשים.

מה עושים: חובבי המים הצלולים מוזמנים לשייט עם קייאקים במורד החצבאני. מי שאוהב לשכשך במים ימצא כמה פינות מוסדרות סמוך לשפך הנהר לירדן (כביש 9779). לאורך המסלול אפשר למצוא פינות חמד נוספות. טיילת 'עמי', סמוך לקיבוץ עמיר, יפה לטיול ולשכשוך רגליים. לנועזים: רפטינג בחלק הסוער של הירדן ו'באדי רפטינג' – שוכבים במים עם חגורת הצלה ונותנים להם להוביל.

אירוע מיוחד: במהלך חודש יולי מתקיים בכל מקורות המים של הצפון 'קרנבל על המים', הכולל שיט, מופעים, מסיבות ריקודים וטיולי מים (פרטים בעמותת תיירות גליל עליון: טל' 070-507-700-1).

כמה זמן: יום שלם, אפשר לשלב עם אירועי הקרנבל (בתשלום).

חמת גדר: קר-חם-קר

'חמת גדר' ידועה במרחצאות המים החמים שלה, אבל יש בה גם מעיינות מים קרירים. אפשר לשלב רחצה בבריכות החמות, טיפולי ספא ובילוי בבריכה גדולה שבה מזרקות מים קרירים, מגלשות ושעשועים לילדים ולגדולים (בתשלום).

איך מגיעים: כביש 89, מצומת צמח מזרחה. כמה זמן: כל היום (בתשלום).

עין טינה: מים מן הסלע

בעין טינה (עין נוטרה) בצפון קולחים מים הפורצים מסלע כהה. המים הקרים שוצפים בזרם חזק, שסוחט קריאות של הפתעה ושמחה מהטובלים בהם. מסלול הטיול כאן מטפס מחורש האקליפטוסים עד למעיין, ועובר בין מטע תאנים ובריכות קטנות. מי שמגיע למעיין ייהנה מזרם המים שיצנן את גופו. סמוך למפל יש גם בריכת איגום גדולה.

לבעלי רכב שטח: שבל עולה ומטפס עד המעיין. בקטע האחרון כדאי להיכנס בנסיעה לאחור, כי אין מקום להסתובב. לנועזים: תחרות – כמה זמן תוכלו להחזיק בזרם החזק.

איך מגיעים: נוסעים בכביש 918, בין צומת גדות לצומת גונן. כמה זמן: חצי יום (ללא תשלום).

סוד המפל הנעלם

'המפל הנעלם' כבר לא כל כך נעלם, והפך לרשות הכלל. אבל זה לא מוריד מיופיו. המפל מכונה גם 'מפל איוב' – כאן על פי המסורת נרפא איוב מפצעי הצרעת שתקפה אותו. מי המפל פורצים בחדווה מגוש סלע עטוף בצמחייה סבוכה. המים זורמים בחוזקה ונבלעים במי הכינרת. לנועזים: יותר משלוש דקות מתחת לזרם, אתם אלופים.

איך מגיעים: נוסעים בכביש 87. מיד אחרי צומת כפר נחום, מתחת לכנסיית 'הלחם והדגים'. כמה זמן: חצי יום, כולל רחצה בכינרת (ללא תשלום).

חזור למעלה
עמק בית שאן

עיינות חוגה: חוג המים

מי שנכנס ל'גני חוגה' משוכנע שהגיע לארץ המים. ובאמת, עמק בית שאן שופע מעיינות ונחלים. מי 'עיינות חוגה' מעט מליחים, ולכן אינם טובים להשקיה, אבל משמשים מקור הנאה לרחצה. במקום סדרת מעיינות ומפלים מהנה. המקום מסודר ומתאים לפיקניקים. בחלק מהבריכות המים רדודים ויש גם מתקני משחקים. לנועזים: לכו לקורות המים שבתחום הגנים וחפשו את המעיינות המזרימים את המים.

איך מגיעים: צומת בית שאן (כביש 71 וכביש 90), ממשיכים מזרחה לפי השילוט (בתשלום). כמה זמן: לפחות יום.

עין מודע: גם מעיין, גם בריכה

'עין מודע' הוא חלומו של כל חובב מים. מעיין תחום בבריכה, ם מים צלולים ודגים חביבים ששמחים לנשוך בעדינות רבה את רגליכם. הוסיפו לכך גם כמה דקלים ועצים מצלים, את הר הגלבוע, ויש לכם 'גן עדן' קטן. המקום מוכר ומושך מטיילים, חלקם (הקטן) משאיר לכלוך (למה?). לנועזים: כאן תירגעו בבקשה.

איך מגיעים: על כביש 669 (סמוך לבית שאן), מזרחה לקיבוץ רשפים יש דרך עפר ארוכה המובילה עד למעיין. כמה זמן: יום. להביא אוכל, כי אין מקום קרוב לקנות (ללא תשלום).

הסחנה: 28 מעלות כל השנה

'מעיין השלושה' הריהו הסחנה זכה להיכלל בין 20 המקומות היפים בעולם, ובצדק. יש כאן מי מעיין צלולים, הנובעים מהאדמה בטמפרטורה קבועה של 28 מעלות. יש גם שלוש בריכות גדולות, מפלים ומדשאות יפות מסביב. המקום מסודר, ועמוס בדרך כלל בשבתות. לנועזים: לעבור דרך המפלים ולעמוד מתחת. זהירות, חלק ולא מתאים לילדים.

כמה זמן: כל היום (בתשלום).

חזור למעלה
הגליל המערבי

אכזיב: צלילות שקופה

בשמורת אכזיב שבגליל המערבי מפרץ נאה ומזמין ומים שצבעם טורקיז משגע. המפרץ הטבעי מוקף בסלעים כהים (כדאי להצטייד בסנדלים). יש במקום חוף רחצה מסודר, עם שירותי הצלה, מלתחות וגן מקסים מעל המפרץ. דרומית מכאן יש סדרה נפלאה של מפרצים, הנאה צרופה לחובבי התבודדות ולדייגים. לנועזים: מצפון לחוף המסודר יש בריכה חצובה, שהיתה חלק מהנמל העתיק. המים בה צלולים עד שקיפות. זהירות, הסלעים חלקים ואין שירותי הצלה.

איך מגיעים: על כביש 4, בין גשר הזיו לכפר לימן (הכניסה לשמורה בתשלום, מסביב ללא תשלום). כמה זמן: יותר מיום.

חזור למעלה
חיפה עד אשקלון

ליד נחשולים: כמו נוף בגלויה

בין הבונים לנחשולים יש את אחד מחופי הים היפים ביותר בארץ. בשמורת הטבע סמוך למושב הבונים תמצאו מפרצונים קטנים, המון צדפים לאורך החוף ושילוב של מים בצבע טורקיז וסלעי חוף עשירים בחיים עליהם. כאן מתגלה הטבע בכל הדרו. את המסלול כדאי להתחיל בהליכה ובטבילה, מחוף הבונים לנחשולים (או להיפך). קצת לפני נחשולים יש מפרץ ענק עם חול זהוב ואיים קטנים, שנראה כאילו הוא לקוח מגלויה מארץ אחרת. לנועזים: שחייה לאיים.

איך מגיעים: דרך כביש 4, הכניסה בצומת הבונים (ללא תשלום, למעט חניה). כמה זמן: כל היום.

מאשדוד עד הרצליה: חוף פראי ליד העיר

משי צדי גוש דן יש שני חופים פראיים, שכל אחד מהם שווה טיול רגלי. האחד מצפון, מחוף תל ברוך עד הרצליה. סלעים, גלים קטנים, מים צלולים ומסלול הליכה-טבילה נחמד. אם פונים דרומה הולכים לאורך הגדר של שדה דב עד למזח חברת החשמל. החוף השני, מדרום, הוא חוף פלמחים: פראי, מפורץ, בחלקו מסודר עם מציל. גם כאן יש מסלול הליכה יפה, ואפשר להגיע עד אשדוד.

כמה זמן: חצי יום (ללא תשלום, למעט חנייה).

ליד ניצנים: בין חול לסלע

בין ניצנים לאשקלון יש עוד קטע חוף פראי, מהאחרונים שנותרו. אורך המסלול כאן הוא כשבעה ק"מ כדאי להתחיל מוקדם בבוקר ולהגיע עד אשקלון. מדרום לחוף ניצנים יש פיסת חוף משגעת, עם חול רך וקטע סלעי. אחלה טיול לימי הקיץ (מותר לטייל שם רק בשישי שבת). לנועזים: אחר הצהריים עשו את אותה דרך חזרה, מעט לפני השקיעה.

איך מגיעים: מחוף הים הצפוני של אשקלון. כמה זמן: חצי יום לפחות (ללא תשלום).

חזור למעלה
דרום הארץ

עיינות עין גדי: לשחות עם יעלים

עין גדי ידועה בדרך כלל בשתי שמורות הטבע היפות: נחל דוד ונחל ערוגות. בנחל דוד יש סדרת מפלים יפה, ובנחל ערוגות מסלול הליכה ארוך ונהדר שבסופו מים. המעיין הזנוח והמקסים ביופיו נמצא בשביל שמטפס להר (מחצית השעה טיפוס), שם תפגשו את עיינות עין גדי הנובעים מתוך האדמה: מים צלולים קרירים וזכים, שפני סלע ויעלים שממש לא מפחדים מבני אדם. לנועזים: אפשר להגיע בטיפוס מנחל דוד לאורך המצוק.

אך מגיעים: לפני מגרש החנייה של שמורת נחל ערוגות יש שביל תלול שמטפס למעלה. כמה זמן: יום שלם, בשילוב עם נחל דוד וקיבוץ עין גדי (הכניסה לעיינות עין גדי ללא תשלום, הכניסה לשמורות הטבע בתשלום).

עין בוקק: בריכה במדבר

למי שעושה את המסלול (כ-20 רגע) בין הסלעים, מגיע לקנה בעין בוקק. מעיין יפה בלב המדבר, יש כאן בריכה קטנה של מים צלולים, ואפשר להתרחץ וליהנות ממקום רחוק מכל יישוב. פנינת חמד. לנועזים: להגיע לכאן ברגל דרך ערד.

איך מגיעים: על כביש 90 מעל המלונות, על הכביש יש שלט 'עין בוקק'. כמה זמן: כמה שתרצו (ללא תשלום).

אילת: בין הלגונות הכחולות

את חופי ים סוף אין צורך להציג. החופים שלמרגלות מלון 'הנסיכה' בדרך כלל פחות עמוסים. שני גשרים יפים מאפשרים כניסה ישירה למים העמוקים. אבל ההנאה היותר גדולה היא בריף הדולפינים. הילדים יכולים לצלול עם שנורקל ולראות את הדולפינים שחותכים במהירות את המים. המבוגרים, לעומת זאת, יכולים להסתלבט בשלוש בריכות נסתרות. לנועזים: לא בשבילכם, תישארו בבית.

איך מגיעים: דרומה מאילת, בכביש לכיוון טאבה. כמה זמן: קחו אותו לאט (בתשלום).

טיפ קטן לסיום: ספר חדש לחובבי המים ינחה אתכם לאתרים נוספים: 'טיולי מים', מאת שרית רוטשילד, הוצאת מפה.

חזור למעלה
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דובי זכאי
אכזיב. טורקיז משגע וסדרת מפרצים
צילום: דובי זכאי
צילום: דובי זכאי
עיינות חוגה. מים רדודים ומפלים
צילום: דובי זכאי
צילום: דובי זכאי
החצבאני. קריר, צלול וגם עמוק
צילום: דובי זכאי
מומלצים