שתף קטע נבחר

אבי נמני: "אני לא הבעיה של מכבי תל אביב"

הקפטן המודח של האלופה כינס מסיבת עיתונאים מיוחדת, בה טען כי הסיבה האמיתית לשחרורו הייתה כספית ולא חברתית. נמני גם דיבר על בנין: "אין לנו שום בעיה"; על דגו: " מי שנוהם לעברו הוא לא אוהד" ועל הפרידה הצפויה מהקבוצה: "כמו סכין בלב"

אחרי סוף שבוע רווי במעשי אלימות, כתובות נאצה, איומים וקללות, כינס אחר הצהריים (א') אבי נמני מסיבת עיתונאים מיוחדת, בה חשף את הצד שלו בפרשת סילוקו ממכבי תל אביב - הסיבה האמיתית שגרמה לשחרור, היחסים עם דגו, בנין, ומה צופן העתיד. החלק השני של הטלנובלה יוצא לדרך.

 

מחנאות? כסף!

 

בעוד מאמן הצהובים, ניר קלינגר, והצוות המקצועי של הקבוצה, הסבירו את שחרורו של הקשר במניעים של בעיית "מחנאות" בינו לבין בנין, טוען נמני כי הסיבה היחידה לשחרורו היא כספית, שכן לוני הרציקוביץ' מתקשה לעמוד בחוזה הענק של הקשר.

 

"אני לא חושב שהמצב החברתי הוא זה שהוביל למהלך", פתח נמני במונולוג ארוך והמשיך, "היחסים ביני לבין טל בנין בסדר גמור. פעם היינו ביחסים טובים יותר אבל זה בטח לא מצדיק את המהלך שנעשה במכבי תל אביב. לדעתי הבעיה היא אך ורק כספית.

 

"אני חוזר ואומר שאין לי שום בעיה עם טל בנין, אני והוא לא הבעיה של מכבי תל אביב. יכול להיות שהמידע שניר קלינגר מקבל מחדר ההלבשה אינו מדויק, כיוון שאנחנו מדברים בינינו ואני לא רואה שום בעיה ביחסים".

 

סכין בתוך הלב

 

השתיקה הארוכה שנשברה אחר הצהריים, חשפה שחקן פגוע, שלא כל כך מבין איך אחרי כל כך הרבה שנים, נזרק ביום בהיר אחד.

 

"נפגעתי מאד ממכבי, זה כמו סכין בלב שקיבלתי מהקבוצה. אני לא יכול לומר שהופתעתי מהמהלך כיוון שבימים האחרונים היו שמועות, והיתה לי תחושת בטן, אבל בסופו של דבר אני שייך למועדון הזה כבר 22 שנה ואני לא חושב שהבעיה בגללה הפסדנו לז'ילינה זה אבי נמני. אם יש בעיה במכבי תל אביב היא לא מהכיוון שלי".

 

החונך של ברוך דגו

 

אחד הנושאים המרתקים ביותר עליהם דיבר נמני היה מערכת היחסים בינו לבין הכוכב החדש של הקבוצה, ברוך דגו.

 

"אין לי שום בעיה עם ברוך דגו, אני זה שקיבל אותו למכבי תל אביב, אני הדרכתי אותו בשנתיים האלה. יכול להיות שהבעיה היא עם אביו המאמץ (דוד תשובה - מ.ג) שלא מבין את המקום שלו בקבוצה ולכן זו לא בעיה שלי. כל מי שמקלל או נוהם לעברו של ברוך אינו מהווה מבחינתי אוהד של מכבי תל אביב וזה לא מישהו שאני מוכן להזדהות איתו".

 

על כך אמר אביו המאמץ של דגו, דוד תשובה: "אני מאוד מצטער על מה שאבי נמני אמר. היד שלי תמיד מונפת לשלום. אם אומרים שלהביא אליפות ולהיות שחקן השנה בישראל זה נזק, אני מאוד מקווה שכך תהיה גם השנה במכבי תל אביב".

 

לשמור על איפוק

 

אולי זה קרה באיחור, אבל לאחר גילויי האלימות של הימים האחרונים, קרא נמני לאוהדים לשמור על איפוק. "האלימות לא תפתור שום דבר, זה מפריע לי ואני מפחד שיקרה משהו שאנחנו לא רוצים שיקרה. אין שחקן שהוא מעל המועדון ואני מצפה מהאוהדים להתנהג בהתאם".

 

העתיד: רוצה להמשיך להיות צהוב

 

כמו בטלנובלה אמיתית, הגיבור הראשי רוצה להישאר על הבמה. למרות כל האירועים האחרונים, שב נמני והצהיר כי הוא רוצה להמשיך לשחק בקבוצה.

 

נמני: "אני לא סוגר את הדלת בפני אף אחד. אם מישהו עשה טעות או שהיתה אי הבנה שנבעה ממידע מוטעה אפשר לפתור את זה. אני לא משחק משחקי כבוד ואגו עם מכבי תל אביב. אני אוהב את המועדון ורוצה להמשיך ולשחק בו. אני יודע להפריד בין מה שקורה על המגרש ומחוצה לו. אני רוצה לבוא ולשחק וליהנות וללכת הביתה".

 

באשר לאפשרות שיעבור לקבוצה אחרת, ציין נמני כי עד עתה לא קיבל שום פנייה מצד קבוצות בליגת העל. "הסכומים שצריכים לשלם בעבורי הם סכומים גבוהים מאד שמרתיעים את הקבוצות הפוטנציאליות. אני נמצא תחת חוזה במכבי תל אביב ורוצה לשחק עוד 4-5 שנים וליהנות מהכדורגל.

 

"ישנם עוד מספר דברים שאני צריך לסגור עם הקבוצה אבל אני יכול לומר שנפגעתי מאוד מהעובדה שניהלו משא ומתן מאחורי גבי גם בעונה שעברה וגם העונה. אף אחד לא יקבע לי לאן ללכת במידה ואני אעבור למקום אחר, אני אחליט זאת בעצמי.  מצד שני, אני לא רואה מצב בו אשב שנתיים ביציע במקום לשחק כדורגל".

 

במכבי תל אביב העדיפו בשלב זה לא להגיב לדבריו של נמני. הבעלים לוני הרציקוביץ' שוהה בחו"ל.

 

אוהד שהתפרע הורחק לשלושה חודשים וחצי

 

שופט בית משפט השלום בתל אביב הורה בצהריים להרחיק לשלושה חודשים וחצי אוהד בן 18, שנעצר אתמול בבלומפילד במהלך משחק גביע הטוטו מול בית"ר ירושלים בחשד לאחזקת חזיזים והפרת סדר. עשרה אוהדים נוספים שנעצרו, הורחקו לתקופה של 15 יום, כפי שמאפשר החוק החדש למשטרה.

 

 

האוהד יצטרך להתייצב במועד המשחקים במטה משטרת מרחב יפתח.

פורסם לראשונה

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
סכין בלב. אבי נמני במסיבת העיתונאים
סכין בלב. אבי נמני במסיבת העיתונאים
צילום: ערוץ 2
היה החונך שלו. ברוך דגו
היה החונך שלו. ברוך דגו
צילום: ראובן שוורץ
יחסים בסדר. בנין ונמני
יחסים בסדר. בנין ונמני
צילום יוסי רוט
מחנות או כסף? הרציקוביץ'
מחנות או כסף? הרציקוביץ'
צילום: ראובן שוורץ
מומלצים