שתף קטע נבחר

ימי המהפכה

יקבי כרמל מזרחי ממשיכים לחדור אל זירת היינות האיכותיים, עם יינות שנעשו מענבים שנבצרו בכרמים יחידנים ומובחרים. שלמה פפירבלט דגם את הפרשים שמובילים את המהלך

לא נשמעו יריות בפאתי זכרון-יעקב, לא הוקמו מתרסי אבנים ברחובות ראשון-לציון, ובכל זאת מדובר במהפכה. יקבי כרמל מזרחי, עמוד השדרה הוותיק של תעשיית היין כאן מאז סוף המאה ה-19, נכנסים בהיקף גדול ומשמעותי אל ההתמודדות בזירת היינות האיכותיים. יהיה שמח שם, במיוחד עבורנו הצרכנים. ארבעה יינות חדשים של היקב אשר הושקו בימים אלה, מסדרה בשם "יינות אזוריים" הם הביטוי לתפיסה החדשה.

 

אלה יינות אשר נעשו מענבים שנבצרו בכרמים יחידנים מובחרים, או מכרמים שונים אך מאזורי איכות מוגדרים. עם דגש כמובן, ברוח מסורת סבא צרפת, על הקשר החשוב עם ה"טרואר", כלומר סביבת צמיחתה והתפתחות אישיותה של הגפן. אין הרבה פטנטים בדרך הזאת. יין עשוי ראשית דבר מענבים, ואיכותם היא המפתח. זה חלקו העיקרי של הסיפור - והשאר הוא הטיפול בענבים, ה"ויניפיקציה", עשיית היין וטיפוחו. במסגרת זאת מצמיד היקב את הייננים הצעירים והתוססים שלו לכורמים, להשגיח מקרוב על הנעשה, מגביל את כמות היבול לדונם (פחות ענבים = יותר איכות), ואפילו מתגמל את הכורמים בבונוסים מיוחדים לאחר טעימות יין מוצלחות מפרי כרמיהם.

 

אחרון חביב הוא העיצוב. ברוך נאה, איש התוויות של היין, שידך גרפיקה נכונה לבקבוקים החדשים, כזאת המשדרת אלגנטיות כללית עם שורשיות מקומית. על כל תווית גם שם האיזור שבו מצוי הכרם, וחתימת היינן שהביאו לעולם. ואלה ארבעת פרשי המהפכה הראשונים.

 

קברנה סוביניון, רמת ערד, בציר 2000. הישג אמיתי בכל קנה מידה. הענבים שנבצרו ידנית בספטמבר 2000 עברו תסיסה ממושכת וההתיישנו משך 14 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי חדשות. היין בוקבק ללא סינון. התוצאה מרשימה בעושרה. אדום עם מעמקים שחורים בכוס, ניחוחות מורכבים, פרי מתוק בשל, מתאנה מתפצחת ועד גרגרי יער שספגו שמש רבה, תבלינים מדגדגים ונגיעות עץ, במידה וניל ועשן. הצריבה על החך היין מאוזן,  מלטף,  חי, נעים וטעים. נדמה שהוא עתיד להשתבח עוד יותר בשנים הקרובות. מחיר מומלץ בחנויות היין: 99 שקלים.

 

קברנה סוביניון, כרם זרעית עמק קדש, בציר 2001. גם הוא יין זני לחלוטין על טהרת ענבים שנבצרו בכרם היושב בחלקו הצפוני של העמק בגליל העליון, 430 מטרים גובהו, למרגלות תל קדש, אחת מערי המקלט המקראיות אשר נתנו מחסה לכל הרוצח נפש בשגגה. כל מסתורי ה"טרואר" באים כאן לידי ביטוי. על ניחוחות גרגרי היער נוספו כאן נשיפות מנטה וקליפת עץ רטובה. בטעימה מגעו של היין רך ומאוזן. המחיר: 85 שקלים.

 

סירה, רמת ערד, בציר 2002. הכרמים המבטיחים של צפון-מזרח הנגב / מורדות הרי יהודה הדרומיים - כבר מקיימים. איזור צחיח, בגובה 500 מטרים, עם חורף קר יחסית וערפל קיץ. תנאים מרתקים מהבחינה הייננית. הסי רה הצרפתית מתאקלמת כאן ונכונות לה הצלחות בעתיד. היין הנוכחי רענן, צעיר, קל יח ׀סית ופחות עשיר.המחיר: 75 שקלים.

 

שרדונה, תבור, בציר 2002. יין מענבי כרם משפחת ג'יבליק, סמוך לכניסה למושב שדמות דבורה. הענבים המרוסקים עברו השרייה קרה עם קליפותיהם למיצוי טעמים, ותירושם תסס בחביות עץ אלון צרפתי חדשות והתיישן משך שמו נה חודשים. התוצאה משובבת נפש. הזהב-קש שלהם מרצד בכוס, נושף ניחוחות פרי הדר, תפוח עץ טרי ונגיעות טובות של עץ החבית, הוא נותן אשליית מתיקות נהדרת, למרות היותו יבש כמו שצריך. יין מהנה ביותר, לשתיית קיץ ארוכה וצוננת, ובכלל. המחיר: 68 שקלים.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים