שתף קטע נבחר

פעם ראשונה בפראג?

אפשר לדחוס הרבה בסופשבוע אחד בבירה הצ'כית הקסומה, גם בלי קזינו. שיר שחלמתי על גולם

ההיצע העשיר של גיחות סופשבוע לחו"ל שינה לחלוטין את הרגליהם של ישראלים רבים, שכבר לא מתכננים טיולים ארוכים אחת לשנה אלא פוקדים יעדים אטרקטיביים בתדירות גבוהה יותר, אם כי רק לכמה ימים מרוכזים. מה בכלל אפשר להספיק בשלושה ימים בחו"ל? הרבה מאוד, מסתבר - אם נערכים נכון ולא שורפים זמן. היעד הפעם הוא פראג, הבירה היפהפייה של צ'כיה.

 

היום הראשון

 

תארו לעצמכם: לעמוד בחורף בקור מקפיא של מינוס 10 מעלות, יחד עם מאות תיירים, ולהמתין בסבלנות ל-12 שליחיו של ישו המגיחים אחת לשעה לקול צלצול פעמונו של שלד המייצג את מלאך המוות. המחזה הזה מתרחש בחלק העליון של השעון בסגנון גותי הממוקם על הקיר של בניין העירייה הישן בפראג.

 

הפלא העתיק נוצר בתחילח המאה ה-14 בידי המייסטר יוסף מייגס. לפי האגדה, עם השלמת היצירה עקרו את עיניו של מאיינס, כדי שלא יבנה חלילה שעון דומה בעיר אחרת. השעון האסטרונומי הזה הוא רק אחת מהאטרקציות המרשימות של פראג.

 

את היום הראשון בעיר אפשר להקדיש לפראג היהודית. בבית הכנסת מהעתיקים באירופה, "אלטנוישול", המציא המהר"ל את הרובוט היהודי הראשון - "הגולם מפראג". עלפי האגדה, שייריו טמונים בעליית הגג של בית הכנסת.

 

אבל גם בלי הביקור בתוככי ה"אלטנוישול" שמורה לכם חוויה מרגשת ברובע היהודי (את הכרטיסים לאתרי המקום רוכשים במוזיאון היודאיקה שממול לבית הכנסת). המוצגים המרגשים ביותר הם תערוכה של ציורי ילדים מגטו טרזיינשטאט, שהושמדו בשואה, ו-80 אלף השמות על קירות אחד המבנים, המנציחים את כלל היהודים שחיו בצ'כיה.

 

בבית הקברות העתיק נטמנו בצפיפות מדהימה כ-12 אלף יהודים, ביניהם המהר"ל. בבית הכנסת הספרדי המרשים ששופץ לאחרונה, תצפו בתערוכה מתמדת על יהודי פראג הנודעים, שהבולטים בהם הם זיגמונד פרויד ופרנץ קפקא, שאומץ בגאווה על ידי הצ'כים. לא פחות מ- 22 בתים ברחבי פראג מתגאים בכך שהוא התגורר בהם. ובערב אל תחמיצו את אחד ממופעי התיאטרון המשעשעים - "לטרנה מגיקה" או "דה בליק מג'יק". כדאי להזמין כרטיסים עם הנחיתה.

 

היום השני

 

חובבי מוסיקה קלאסית ישמחו לבקר במוזיאון מוצרט, בבית בו הלחין את האופרה דון ג'ובאני. הבמאי הצ'כי מילוש פורמן, אגב, צילם את מרבית הסצנות של "אמדיאוס" בפראג.

 

רחוב נה מוסטקו יוביל אתכם לכיכר ואצלב, שהיא השדרה האופנתית של הבירה הצ'כית. ליד פסלו של המלך נמצא גלעד לזכרו של הסטודנט יאן פאלאך, ששרף את עצמו במחאה על הדיכוי הסובייטי. בקצה הדרומי של הכימר נמצא המודיאון הלאומי שנועד להתיש אתכם סופית לפני שתחזרו למלון.

 

היום השלישי

 

מי שטרם מאס בטירות וארמונות, יוכל לבקר בקומפלקס המבנים המרשים של טירת פראג, שהוקמה לראשונה במאה ה-9.

ואילו מטפחי הבריאות יוכלו לנצל את היום הזה לטיול לעיירת המרפא הנודעת קרלו וארי ('קרלסבד' בפי הגרמנים), שבמימיה שיכשכו בין היתר אלכסיי קוסיגין והאסטרונאוט יורי גאגארין. תזכרו רק שהעיירה מרוחקת שעתיים נסיעה מפראג.

 

את הערב האחרון אפשר להקדיש למופע פולקלוריסטי המלווה בארוחה צ'כית טובה. מי שרוצה ליהנות מאווירה סלובקית, שיאכל ב- U Kalicha, מסעדה המנציחה את 'החייל האמיץ שווייק' האלמותי. 

 

הכתבה פורסמה לראשונה בדצמבר 1998, במוסף 'מסלול' ב'ידיעות אחרונות'

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: שלום בר טל
צפיפות מדהימה. בית הקברות היהודי
צילום: שלום בר טל
צילום: דני שדה
מאות תיירים ממתינים. השעון האסטרונומי
צילום: דני שדה
צילום: איי פי
יהודית, קלאסית או היסטורית. פראג
צילום: איי פי
מומלצים