מגלגלים סיגרים
סלט טאבולה עם רימונים, סיגרים ממולאים בבשר וחבילות אגסים ברוטב מנטה. איילת מגלה את עלי הסיגר והפילו (ומוטי מתגעגע לקוקוס)
אני לא יודעת כמה מכם, קוראים יקרים, הם ממש "פודיס" שרופים (כאלה שחיים בשביל לאכול ולא אוכלים כדי לחיות), אבל בטח כמה מכם יבינו לליבי: אחת לכמה חודשים אני מגלה חומר גלם "חדש" ומכניסה אותו אחר-כבוד למטבח. במשך שבועות (ולעתים גם חודשים) אני לא מפסיקה לבשל, להתנסות ולקלקל תבשילים המכילים את אותו מוצר מזון.
הדוגמה הכי משעשעת היא חלב קוקוס, עשרות פחיות של חלב קוקוס נשפכו אצלי על הכיריים וחלק גדול מהן גם נשפך לפח (תשמעו לי, חלב קוקוס, שימורי טונה ורסק עגבניות - זה לא הולך ביחד), אפילו מוטי, שבהתחלה די התלהב מהעניין התחנן בסופה של התקופה שאני אפסיק. אחרי הקוקוס היתה לי תקופת קארי. קניתי קופסאות עם אבקת קארי של כל מיני רוקחים, הזמנתי משחות קארי מכל מי שטס לחו"ל ובעיקר הסרחתי את הבית בניחוח עמבה משכר.
עכשיו אני בקטע של עלי סיגר ופילו. מוטי כבר מתגעגע לימי הקוקוס. נמאס לו שלאוכל שלו יש אפיל של "פסטלים" או "פלטת מטוגנים". לא נורא, אני בטוחה שגם זה עוד מעט יעבור.
השבוע הגיעו זוג חברם יקרים לביקור ותפסו אותי מגלגלת סיגרים (עם בשר, לא שום דבר אחר). ג', במקור מעדות הפסטלים, הרגיש מאוד בנוח וישר הראה לי איך אמא שלו מגלגלת סיגרים חריפים. הוא התאכזב מרה כשטעם את התוצרת שלי וגילה שאין בה אפילו שמץ של חריפות. נ', זוגתו (מהעדה השניה) סופרת קלוריות והיתה עסוקה בלעשות כאילו כל ריחות הטיגון האלה ממש לא מזיזים לה. לאחרונה שניהם עסוקים בפתיחת צ'אקרות והתחברות לרוחניות הפנימית שלהם. הבעיה היא שפתיחת צ'אקרות היא עסק ש"גוזל המון אנרגיות" והשניים נהיו פתאום נורא רעבים ובשיא הרוחניות לקחו את עצמם אלינו.
כוון שיש גבול לרמת ההתחשבות שאני מוכנה להשקיע באורחים שלי - גם הם נאלצו לאכול עלי סיגרים ממולאים, למנה ראשונה ואחרונה. באמצע עשיתי להם טובה והכנתי סלט טאבולה (עם רימונים) לטובת הדיאטטית והשלווה הפנימית.
עלי סיגר ממולאים בבשר
מתכון שהוא שילוב של הסיגרים המרוקנים עם מילוי של אמפנדס וצורה של בלינצ'ס.
המלית תספיק ל-10 עלי סיגר ממולאים (2 לכל סועד):
1 בצל קטן קצוץ
250 גרם בשר בקר טחון (7 ₪)
1 שן שום כתושה
כ-10 זיתים ירוקים קצוצים דק
2-3 כפות קטשופ
מלח ופלפל שחור
10 עלי סיגרים (חבילה עולה 7.30 והיא תספיק לנו גם למנה האחרונה)וכך עושים:
1. מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים את הבצל, כשהוא מתחיל להתרכך ולהזהיב מוסיפים את השום, מטגנים ביחד עוד דקה ומוסיפים את הבשר. מטגנים את הבשר תוך כדי ערבוב ופירור הגושים. כשכל הבשר משנה את צבעו (כלומר אין יותר חתיכות חיות) מוסיפים את הזיתים והקטשופ, מערבבים, מתבלים במלח ופלפל, טועמים ומתקנים. מורידים מהאש ומניחים בצד להתקרר.
2. נוטלים עלה סיגר, מניחים בקצה אחד כף-שתיים מהמלית, מקפלים ומגלגלים - כמו שמגלגלים בלינצ'ס או עלי גפן.
3. מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים את הסיגר הממולא, עד שמזהיב מכל הכיוונים. אם לא שומרים כשרות מומלץ להגיש עם רוטב יוגורט. סה"כ: 14.30 ₪.
סלט טאבולה עם רימונים
סלט מרענן וכיפי - הולך יופי עם המנה הראשונה.
נזדקק ל:
1 חבילת בורגול (3.10 ₪)
1/2 צרור נענע (3 ₪ לחבילה שלמה)
1/2 צרור פטרוזיליה (אפשר לשחק עם המינון ולהוסיף / להחסיר את העשב שאוהבים) (3 ₪ לחבילה שלמה)
2 מלפפונים ירוקים קצוצים דק (2 ₪)
גרעינים מרימון אחד (4 ₪)
4 כפות שמן זית
1 כף חומץ (אפשר בלסמי ואפשר רגיל)
1 כף מיץ לימון
מלח לפי הטעם
וכך עושים:
1. משרים את הבורגול במים קרים למשך שעה לפחות. קוצצים דק-דק את הנענע והפטרוזיליה (אפשר ואפילו רצוי במעבד מזון).
2. שומרים מעט גרגרי רימון בצד ומעבירים את כל המרכיבים לקערה, מערבבים היטב ומתקנים תיבול. אם צריך מוסיפים עוד חומץ או מלח. לפני ההגשה מפזרים מעל את גרגרי הרימון ששמרנו ומניחים בחגיגיות על השולחן. סה"כ: 15.10 ₪.
חבילות אגסים, ברוטב מנטה
ננצל את שאריות על הסיגרים מהמנה הראשונה ליצור מנה אחרונה קלה ומרשימה.
חומרים:
5 אגסים, קלופים ומחולקים ל-4 ( 4 ₪)50 גרם חמאה (100 גרם = 2.50 ₪)
2 כפות סוכר
10 עלי סיגר (נכנס לתחשיב של המנה העיקרית)
לרוטב:
1 מכל שמנת מתוקה (5.70 ₪)
גבעול נענע
כף סוכר
וכך עושים:
1. ממיסים מחצים מהחמאה במחבת, מוסיפים כף סוכר ומטגנים את האגסים, עד שהם מתרככים (כ-10דקות, מדי פעם מנערים את המחבת). מוציאים את האגסים מהמחבת בעזרת כף מחוררת ומשאירים את החמאה והקרמל שנוצר במחבת. מניחים לאגסים להתקרר.
2. בסיר קטן, מחממים שמנת , נענע וסוכר, מביאים לרתיחה עדינה ומשאירים על אש נמוכה.
3. בנתיים מרכיבים את החבילות: פורסים על משטח העבודה עלה סיגר, מניחים עליו 2 רבעים של אגס ומקפלים לחבילה (כמו הסיגלים למעלה, רק יותר קטן). מוסיפים עוד חמאה למחבת ומחממים. מטגנים את החבילות עד שהן מזהיבות משני הצדדים.
4. מרכיבים את המנה: מוציאים מרוטב השמנת את הנענע, יוצקים כף או שתיים מהרוטב על תחתית הצלחת ומניחים מעליו את החבילות המטוגנות. מקשטים בעלה נענע. מוטי מציע להוסיף לאגסים, בשלב הטיגון, מעט ציפורן טחון. סה"כ: 12.20 ₪.
סך כל הארוחה: 41.60 ₪.