שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות

    ייננים ממליצים

    "יין ישמח לבב אנוש" נאמר במקורותינו, ובחגים ישמח עוד יותר. כדי להחליט איזה יין יעלה על שולחן החג השנה, פנינו אל המומחים

    שישה ייננים, מבכירי יינני הארץ, התנדבו לעזור לנו לבחור. שלא כצפוי ביקשנו מכל אחד מהם להמליץ על יין שנרקח דווקא ביקב מתחרה.

     

    הבקשה לא לגמרי טריוויאלית: תארו לעצמכם את שלום זיידלר מ"ויסוצקי" ממליץ בחום על תה "ערבה" או על עופרה שטראוס בוידוי על אהבתה למוצרי "נסטלה". למרות זאת הפכו הגבות שהורמו ברגע הראשון לקמטי חשיבה עמוקים ובפרץ של פירגון אמיתי הסגירו הייננים איש- איש את סודו. לחיים, ושתהייה שנה של יין משובח.

     

    גיל שצברג , יינן יקב "אמפורה" שבכרם מהר"ל התלבט ארוכות בין ה"קברנה סוביניון 2001" של "יקב מרגלית"  (145 שקל) ל"שרדונה 2002" מ"יקב רקנאטי" (50 שקל). משלא הגיע להחלטה גורפת החליט להמליץ על שניהם.

     

    "אישית אני אוהב מאוד את הקברנה של "מרגלית" כיוון שיש בו המון פרי מכל הסוגים. היין נעשה מענבי כרם קדיתא שמניב מעט יבול ולכן איכות הפרי גבוהה. היין מאוזן מאוד, עם סיומת ארוכה ופירותית מתובלן בעדינות בתבלינים "קרים" (פלפל שחור, קינמון, וארז). הייתי שמח לקבל אותו כמתנה לראש השנה.

     

    השרדונה של "יקב רקנאטי" הוא לדעתי הטוב ביותר שנעשה בארץ. היין מתובלן בחביות עץ אלון בדיוק במידה הנכונה ולואיס, היינן, עושה עבודה נהדרת בשמירה על הפרי הטרופי ועל ניחוח ההדרים".

     

    אסף פז,יינן "יקב תישבי" שבזיכרון יעקב חזר לארץ לאחר שהייה בת שלוש שנים בצרפת, קליפורניה ואוסטרליה. "מאז שחזרתי אני מתרשם כל פעם מחדש מאיכות היין בארץ שעולה משנה לשנה. קשה לי לבחור ביין מסוים לכן אזכיר שלושה:

     

    "הראשון שאני אוהב מאוד הוא "מילניום ריזרב 2000" של "יקב בזלת הגולן" (120 שקל). אסף קדם, היינן, מייצר בעקביות כבר מספר שנים יין מפתיע בעלת רעננות 'מינטית' ואופי מוגדר הבא לידי ביטוי במיוחד בבציר וביין הזה. זהו מסוג היינות שזוכרים היטב את טעמם גם זמן רב אחרי הטעימה.

     

    "יין נוסף שנחרט בזכרוני הוא "מרלו ריזרב 2000" של גולן וגלעד פלאם מ"יקב פלאם" שבגינתון (130 שקל). זהו יין עשיר, שופע טעמים בעל עוצמה חזקה של פרי ורעננות. אחד מיינות המרלו הטובים שפגשתי לאחרונה.

     

    "לבסוף אני חייב להזכיר את היין שעושה שוקי מ"יקב עגור", מענבים אותם הוא מגדל בעצמו. יין נחמד, מעניין, במחיר שפוי, שבא מאהבה של אנשים מקוריים עם חדוות יצירה אמיתית".

     

    פיליפ ליכטנשטיין היינן הראשי של "יקבי כרמל מזרחי" שבזכרון יעקב היה הקשה מכולם להשגה . הימים, כזכור ימי בציר, וכמו כל הייננים עסוק גם הוא עד מעל לראש בעבודה קשה בכרם. למרות זאת ניאות להמליץ על שני יינות (אחד לבן, אחד אדום) שטעמם עוד מתגלגל על לשונו .

     

    "הראשון הוא "גראנד וין" של בן זקן מ"יקב קסטל" (160 שקל). זהו אחד הטובים שטעמתי. יין בסגנון צרפתי עם זן מאוד מודגש. אפשר לשתות אותו צעיר אבל טעים מאוד גם כשמתיישן. כשאני טועם יין אני מחפש כמה דברים הראשון הוא המלאות בפה. יין לדעתי הוא לא רק ארומה (כפי ששמעתי לא אחת שאומרים) אלא בעיקר טעם וביין הזה יש שילוב מוצלח של שניהם.

     

    "השני : "שרדונה רזרב 2001" של "יקבי התבור" (59 שקל). טעמתי אותו פעמיים, ופעמיים נהניתי מאוד. כללית כשמדובר בשרדונה קשה במיוחד לחוש את טעם הפרי . לשרדונה הזה יש טעם מובהק וטוב".

     

    יאיר מרגלית מ"יקב מרגלית", ממליץ בחום על יין לא כשר. "כיוון שחלק מעם ישראל ניכס לעצמו את היהדות והפך אותה לערך כלכלי, חשוב לי, בשם העיקרון, לצאת נגד השיטה. 99% מן היינות בארץ הם כשרים והמלצה על יין לא כשר מצמצמת מאוד את הטווח, עם זאת רציתי להמליץ על יין נחמד מאוד ולא יקר שאני מאוד מעריך: "קברנה סוביניון 2000" של "יקב מישר" (70 שקל).

     

    מדובר ביקב קטן ואיכותי שעושה יין מכל הלב, בלי מניירות ובלי צלצולים, מענבים שהוא מגדל בעצמו. יין נוסף ראוי הוא הקברנה סוביניון של "אמפורה" (95 שקל) - יינן מצוין שעושה יין מצוין".

     

    ששון בן אהרון מ"יקבי בנימינה" חשב ארוכות ולבסוף תרם המלצה קצרה וחד משמעית: "אני ממליץ על "מרלו 2000" של "יקב מרגלית" (145 שקל). מדובר ביין טוב המשלב אלגנטיות ועוצמה. בטעימת מרלו אנו מצפים להרבה אלגנטיות ועידון ובשל כך מפספסים את נושא העוצמה. ביין הזה העוצמה מורגשת היטב, מהנה ומאוזנת. מתנה מצוינת לראש השנה ויין מהנה מאוד לשולחן החג"

     

    לואיס פסקו מיקבי "רקנאטי" שבעמק חפר לא חשב יותר מידי ובאנגלית ברורה המליץ על יין אחד לשולחן החג שלכם: "אני רוצה להמליץ על ה"מרלו 2000" של "יקב אמפורה" (95 שקל). מדובר ביין מצוין בעל אופי ישראלי מאוד שמייצג נאמנה את המקום בו הוכן. לא ניתן לטעות ולבלבל אותו עם יין מצרפת או קליפורניה. כדאי לתת ליין לדבר בעד עצמו ולשים לב לטעם האוכמניות המודגש ולארומת הקרמל והתבלינים האוריינטליים".

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    ניחוח הדרים ופרי טרופי. שרדונה של "רקאנטי"
    יינן מצויין שעושה יין מצויין. קברנה סוביניון של "אמפורה"
    מומלצים