שתף קטע נבחר

רעבים בדרך לצפון

טוסקנה זה לא, ועדיין אפשר להתענג בחיפה, עכו ובגליל על בשר, גבינות ויין, תבשיל ערבי, קרפ צרפתי ואפילו על טקס אוכל יפני. חומוס? חסר שהיינו שוכחים אותו

אני לא יודע מה יהיה איתנו, לאן אנחנו הולכים ואנא אנו באים, אבל התחושה שטוב בקרוב לא יהיה כאן. מה שאני כן יודע זה שהסתיו כבר פה.

 

רבים יאמרו ודאי שהסתיו כאן הוא פיקציה. יש קיץ חם ומהביל, חורף פרווה בדרך-כלל ועונות המעבר טובות למשוררים. אני לא מסכים. כל מי שנוסע בכביש לחיפה יכול לראות את החצבים הפורחים. נכון שרובם פורחים מאחורי גדרות שקבלנים, יזמים ומועצות מקומיות בונים בשביל להפקיע מאיתנו את הים, אבל הם בכל זאת פורחים ומודיעים - הסתיו כאן. עלי הגפנים באזור זכרון מתחילים להצהיב והזיתים בגליל מושכים בכובדם את הענפים לאדמה. תוסיפו לזה שלפחות בצפון כבר צריך משהו יותר משמעותי מחולצת טי בערב, ושעננים נחמדים מכסים קצת מהשמש אחר-הצהריים, ואיך אפשר להגיד שאין כאן סתיו.

 

ולמה כל הפתיחה? כי הסתיו הוא הזמן להתחיל לטייל בגליל. באוטו, ולא פחות ראוי ברגל. אנשים רבים לא ממש עובדים בימים אלה, עם ובלי קשר לחגים, ונשאר רק להפיח תקווה שבצד הסתיו המרנין בעלי חדרי האירוח בצפון יבינו שאפשר לזמבר חלק מאנשים חלק מהזמן, אבל לא את כולם כל הזמן. שיירגעו שם קצת עם המחירים, וחשוב מזה, שינסו לתת תמורה אמיתית.

 

ועכשיו לאוכל.

 

מקובל אצלנו ללכת שבי אחרי שמות מוכרים לעייפה. אז ממש לא חשוב להתעקש לאכול דווקא ב'דג על הדן', מקום שמתמחים בו בטיגון אגרסיבי של דגי פורל שלא חטאו ובהגשת סלטים איומים, או לחילופין לעצור בצומת גולני אצל יונס, עם 700 הסלטים האיומים לפתיחה, ההודו-צ'יפס להמשך והעוגות הערביות שעושות שם רע למטבח הנפלא הזה לסיום. אפשר לנסות מקומות אחרים, קטנים וגדולים, מוכרים ולא.

 

אל תוותרו על הקסם של ביקור ביקב, ויש כאלה למכביר בצפון. צאו משם עם בקבוק יין, אספו בדרך גבינה ממחלבה ולחם ממאפיה, ותמצאו לכם מקום, לבד לבד, גבוה על הר או נמוך ליד המים, אבל רק אתם והרוח והשקט (את הסוף הזה גנבתי).

 

ולסיום. לפני הרשימות, קצת מים קרים על השמחה. אנשים, תושבי הגליל, יחצ"נים ודמויות בתחום האירוח מפמפמים לנו כבר הרבה זמן על פרובנס כאן וטוסקנה ממש ממול. לא יותר טוב או פחות, אבל כאן זה הגליל, ממש לא פרובנס ובטח שלא טוסקנה. קודם כל, לא דומה. פשוט, שם וכאן לא נראה אותו דבר ולו במעט. חוץ מזה כאן המקומות הטובים ספורים ושם יש אוכל נפלא בכל חור. וגם ההפך: בפרובנס יש אוכל צרפתי, בטוסקנה אוכל של צפון איטליה, וכאן עובד הקסם הגדול - אוכל מכל העולם. טברייני וערבי, צמחוני והמון בשר, כורדי ותימני, טוב ורע.

 

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אל-באבור. אחת הערביות הטובות בארץ
אל-באבור. אחת הערביות הטובות בארץ
צילום: יריב כץ
לימוזין. מסעדת בשר עם אטליז בילט-אין
לימוזין. מסעדת בשר עם אטליז בילט-אין
צילום: גיל נחושתן
ענבי יקב בזלת הגולן. מחמאות רבות
ענבי יקב בזלת הגולן. מחמאות רבות
צילום: אפי שריר
חלב עם הרוח. לקחת לאי בודד
חלב עם הרוח. לקחת לאי בודד
צילום: סלימאן אבוגוש
מומלצים