שתף קטע נבחר

שאטו ואכול

המבנה המסוגנן של "שאטו גולן" שבדרום רמת הגולן מתכתב ארכיטקטונית עם מרתפים עתיקים של יקבי בורדו, על קירות היקב עולות תערוכות מתחלפות וכל המקום אומר יופי. והיין? חלקו משתבח וחלקו מצויין

 

 רק שנה חלפה מאז השיק יקב שאטו גולן את יינותיו הראשונים, וכבר ברור לכל מי שמתעניין ביינות הארץ, כי מדובר לא רק ביקב כי אם בתופעה. פרשן פוליטי, אם היה נחלץ לעסוק בסוגיה, היה מגיע ללא ספק למסקנה כי מאחורי המפעל הזה יכול לעמוד אך ורק שמעון פרס. ולא היא. מאחורי הכמויות הגדולות של חזון וביצוע - שילוב אזורי נדיר - עומד שוקי שי, איש עסקים, ושותפו יצחק ריבק, איש הכרמים ממושב אליעד.

 

בפאתי המשק, בדרום רמת הגולן, התרומם באפס זמן יחסי, בהשקעה פרטית למהדרין, בניין יקב מסוגנן, בנוסח הקליפורני, עם מרתף יינות גדול מימדים המתכתב ארכיטקטונית עם מרתפים עתיקים של יקבי בורדו הגדולים. את התמונה משלימה חצר רחבת ידיים, ובה כמה שורות גפנים סמליות, ההולכות אל שער אבן בזלת אשר מעליה קשת מתכת בתוכה נחתכו החוצה אותיות שם היקב- חווה: שאטו גולן. בלועזית צחה.

 

הברון פיליפ דה רוטשילד, בעליו של שאטו מוטון המהולל, קיבץ סביבו וסביב יינותיו ציירים ופסלים, משאגל דרך הנרי מור ועד דאלי, נתן להם לצייר את התוויות ואסף את יצירותיהם. שי וריבק הולכים לאורו, מבקשים להפוך את שאטו גולן לאופרציה המשלבת יין ואמנות. על פני השבוע של סוכות שחלף הציג יאיר גרבוז על קירות המרתף וחדר מילוי הבקבוקים תערוכה מציוריו - צבעונית, ססגונית, מלאת הומור ויופי: "אירופה לא תלמד אותנו..." האם יהיה הדבר למסורת? האם השילוב יהיה הרמוני, אמיתי? ימים יגידו.

 

ובינתיים, בתוך כל ההמולה, יש גם יין טוב, חלקו משתבח וחלקו מצויין. ורק המחירים נותרו עניין שתלוי בהשקפה ובעומק הכיס. לפני ימים מספר ירדו אנשי היקב ובראשם היינן אורי חץ, להציג את בקבוקיהם החדשים לטעימה סביב שולחן משולחנות "כרמלה בנחלה", המסעדה הנאה אשר על הגדה השמאלית של שוק הכרמל. חמישה יינות חדשים, אשר התחברו לעבודותיו של השף דניאל זך - באויסטרים, בשרימפס וסקלופ, בפילה דג ובתבשיל בשר וירקות שורש. והיינות? הנה, הגענו.

 

"סוביניון בלאן 2000", בן ראשון ליקב, זני, מכרם בצפון הרמה, תסס ויושן חלקו על משקעיו בחביות עץ, חלקו במיכלי נירוסטה. האף נרעד בהנאה ממשהו לימוני ורענן בארומות שלו. 112 שקלים הבקבוק.

 

"סירה 2001", יין ענבי סירה בתוספת קטנה של קברנה סוביניון, אשר עשה עשרה חודשים בחביות בנות שנה ושנתיים. ניחוח פרי יער ומעט שזיף וסיגליות, והדי עץ מעושן. טוב לו לנמנם עוד בבקבוקיו. 110 שקלים.

 

"קברנה סוביניון 2001", עם תוספת קטנה של ענבי סירה, 10 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי ואמריקני בנות שנתיים, התקבל יין נעים, חלק וקל. 120 שקלים לבקבוק.

 

"אליעד 2001", בלנד של קברנה סוביניון, בתוספת מרלו וסירה. היינות יושנו בנפרד 10 חודשים בחביות אלון, ועוד ארבעה חודשים יחד. התוצאה מעניינת מאוד וטובה. יין שניחוחותיו עזים ועשירים, טעמו מורכב ומגעו על החך קטיפתי וחם. 145 שקלים לבקבוק.

 

"מרלו 2001", עם תוספת קטנה של קברנה סוביניון, יושן היין כשנה באלון צרפתי, ונכונה לו תרדמה נוספת בבקבוק, אצלכם או אצלו. כך או כך, הוא מסקרן, מבטיח עושר וניחוחות פרי בשל, ריבתי, ומורכבות טובה בטעימה. 145 שקלים לבקבוק.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שם היקב- חווה: שאטו גולן בלועזית צחה
מומלצים