שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    תוכנית מספר 3: טחול ממולא, פרפה וסלטים
    והפעם נלמד לבשל: טחול ממולא בבשר, שומן וכבדי עוף, סלט סלק וסלט כרישה ולקינוח פרפה פרג
    סלט סלק חי סלט כרישה טחול ממולא פרפה פרג 

     

     

    סלט סלק חי

     

    חומרים (6-8 מנות):

    8 סלקים בינוניים

    1/2 פלפל ירוק חריף

    1/2 כוס מיץ תפוזים

    1/4 כוס שמן זית

    1/4 כוס פטרוזיליה, קצוצה

    2 גבעולי בצל ירוק

    מלח ופלפל שחור, טחון טרי

     

    הכנה:

    קולפים את הסלקים ופורסים דק. חותכים את הפלפל לקוביות קטנות, שמים עם הסלק בקערת הגשה. מוסיפים את מיץ התפוזים, שמן הזית והפטרוזיליה. פורסים את הבצל הירוק דק מאוד באלכסון, מוסיפים לסלט ומתבלים במלח ופלפל. משהים רבע שעה לפני ההגשה.

     

    חזור למעלה
    סלט כרישה

     

    חומרים (12 מנות):

    6 כרישות (החלק הבהיר בלבד)

    4 כפות שמן זית

    מלח ופלפל שחור, גרוס גס

    גבעולי טימין

     

    הכנה:

    חוצים את הכרישות לאורך, פורסים דק  ומביאים לרתיחה בסיר עם מי מלח. מנמיכים את הלהבה  ומבשלים 5-10 דקות, או עד שמתרכך. מסננים ושוטחים על צלחת הגשה. מערבבים את השמן, המלח, הפלפל והטימין, יוצקים על הכרישה וממתינים חצי שעה לפני ההגשה.

     

      

     

    חזור למעלה
    טחול ממולא

     

    חומרים (12 מנות):

    1/2 2 ק"ג טחול למילוי

    1 ק"ג בשר טחון, צוואר או פלדה

    300 גרם כבד עוף, חתוך לקוביות קטנות

    150 גרם שומן כבש, חתוך לקוביות

    4 כפות פטרוזיליה, קצוצה

    6 שיני שום, כתושות

    1 כפית כמון כתוש

    1/2 כפית צ'ילי, גרוס

    8 כפות שמן זית

    מלח גס ופלפל שחור גרוס גס

    פפריקה מתוקה

    כמון

     

    הכנה:

    1. יוצרים כיס מילוי לאורך הטחול, נזהרים לשמור את הצדדים מחוברים.

     

    2. מערבבים יחד את כל מרכיבי המילוי.

     

    3. ממלאים את הטחול ותופרים היטב בעזרת חוט ומחט. מניחים את הטחול בתבנית חסינת אש, מורחים בשמן זית ומתבלים במלח, פלפל, מעט פפריקה מתוקה וכמון ועוטפים ברדיד אלומיניום.

     

    4. אופים שעה וחצי בתנור שחומם מראש לחום נמוך-בינוני (170 מעלות צלזיוס).

     

    חזור למעלה
    פרפה פרג

     

    חומרים (10 מנות):

    1/2 כוס חלב

    2 כפות + 1/3 כוס סוכר

    50 גרם שוקולד לבן

    100 גרם פרג טחון טרי

    3 ביצים

    3 חלמונים

    1/2 מקל וניל, חצוי לאורכו

    קליפה מגוררת מ-1/2 לימון

    2 מכלים שמנת מתוקה

     

    הכנה:

    1. בסיר קטן, מביאים לרתיחה את החלב עם 2 כפות סוכר. מסירים מהאש, מוסיפים את השוקולד ומערבבים היטב. כשהשוקולד נמס מוסיפים את הפרג. מצננים.

     

    2. מחממים בבאן מרי (סיר או קערה המונחים על סיר אחר ובו מים רותחים) את הביצים, החלמונים, הוניל ו-1/3 כוס סוכר - תוך בחישה - עד שהתערובת חמימה.

     

    3. מעבירים לקערת המיקסר ומקציפים עד שהתערובת בהירה ותפוחה.

     

    4. מוסיפים את תערובת הפרג. מקציפים את השמנת המתוקה ומקפלים פנימה. מקפיאים בכלים אישיים, בגביעים או בקערה.

     

    "צוקריה" משודרת בימים ב' ו-ה' בשעה 22:00 בערוץ החיים הטובים

     

    חזור למעלה
    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    חולטים וממתינים. סלט כרישה
    נזהרים ותופרים. טחול ממולא
    מקציפים ומקפיאים. פרפה פרג
    מומלצים