שתף קטע נבחר

"גרמניה דחתה את בקשת ישראל לרכוש 2 צוללות"

כך מדווח השבועון הגרמני "פוקוס". על-פי הדיווח, ממשלת גרמניה דחתה את הבקשה, בעקבות הפרסומים לפיהם ישראל מסוגלת לחמש את צוללות ה"דולפין" בנשק גרעיני. לחיל הים יש כבר שלוש צוללות כאלו, אבל הוא רוצה עוד

ממשלת גרמניה דחתה את בקשת ישראל לרכוש עוד שתי צוללות מדגם "דולפין" - כך דיווח היום  השבועון הגרמני "פוקוס".

 

בחיל הים משרתות כיום שלוש צוללות מדגם זה: תקומה, דולפין ולוויתן. על-פי פרסומים זרים, ישראל מסוגלת לחמש את הצוללות בנשק גרעיני. בשבועון הגרמני נטען כי זו הסיבה שממשלת גרמניה דחתה את בקשת ישראל לרכוש עוד שתי צוללות.

 

גורמים רשמיים בממשלת גרמניה סירבו לאשר את הדיווח. דובר יצרנית הצוללות HDW, יורגן רוודר, אישר שהיתה "התעניינות ישראלית" בצוללות, המונעות בדיזל. את בקשתה של ישראל לרכוש צוללות היתה אמורה לאשר המועצה הגרמנית לביטחון.  

 

העיתון "לוס אנג'לס טיימס" דיווח בחודש שעבר שישראל הסבה טילי שיוט מתוצרת אמריקנית לטילים המסוגלים לשאת ראשי נפץ גרעיניים על גבי צוללות. לפי הדיווח, הפכה ישראל למדינה היחידה במזרח התיכון בעלת היכולת לשגר ראשי נפץ גרעיניים מהאוויר, היבשה והים. גורמים רשמיים בישראל הכחישו בשעתו את הדיווח.

 

ב"דר-שפיגל" הגרמני נמתחה בשעתו ביקורת על קנצלר גרמניה הקודם, הלמוט קוהל, שסיפק לישראל את הצוללות היקרות כמחיר מוזל.   

 

שתי הצוללות הראשונות דולפין ולוויתן ניתנו לישראל במתנה מגרמניה, לאות הערכה על ההבלגה בתקופת מלחמת המפרץ, ועל מנת לשפר את יכולותיה האסטרטגיות. הצוללת השלישית נרכשה על ידי חיל הים במשותף עם ממשלת גרמניה, בעלות של 350 מיליון דולר. הצוללות מסוגלות לשייט למרחק של 4,500 מייל ימי, במהירות מירבית של 20 קשר והן מאויישות בצוות של כ-45 צוללנים. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דובר צה`ל
הצוללת דולפין. האם ישראל רוצה עוד כאלו?
צילום: דובר צה`ל
מומלצים