שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות

    באיזה לחם אתם אוהבים את המרק שלכם?

    חורף זה מרק, ומרק זה לחם; אנחנו ביקשנו לחבר בין השניים ופנינו לארז קומרובסקי, מלך הלחמים, שמיד רקח מרק בשר, חומוס ועדשים ויצק אותו לתוך כיכר לחם; וגם: מה אומר עליכם המרק שאתם מעדיפים לשתות

    אוהבי מרק העגבניות הם הרפתקנים, לעומת אוהבי מרק הירקות שיעדיפו חיים שקטים ומסודרים. האוכל שאנחנו אוכלים משקף את האישיות שלנו - קובע פרופ' בריאן ואנסיק מאוניברסיטת אילינוי בארה"ב שחקר את הנושא. המחקר התמקד בעיקר במרק, כיוון שהמרק נחשב למזון מרגיע ומזין, המספק איזון רגשי בזמן מתח ומצוקה.

     

    פרופ' ואנסיק חקר 602 נשים ו-401 גברים ושאל לעמדותיהם כלפי 12 מרקים נפוצים, ביניהם מרק עוף, מרק ירקות, מרק עגבניות ומרק מיניסטרונה. הוא הצליב את העדפות המרקים של נחקריו עם התכונות האישיות שלהם והעלה את הממצאים הבאים:

     

    אוהדי מרק העוף הולכים יותר לכנסייה, אוהבים חיות מחמד, נוטים לעקשנות ומעדיפים פחות לצאת החוצה, לטיולים ולספורט.

     

    חובבי המיניסטרונה נוטים לפעילות ספורטיבית, מודעים לבריאותם, שומרים על דיאטה, ממוקדים במשפחתם ואינם חובבי חיות מחמד.

     

    לוגמי מרק ירקות אינם נוטים לצאת לחו"ל, פחות ספונטניים ואוהבים את הבית והמשפחה.

     

    אכלני מרק העגבניות מחפשים הרפתקאות, חברותיים ונהנים מספרים.

     

    פרופ' ואנסיק סבור שהרגלי שתיית המרק משקפים זיכרונות ילדות וזיכרונות מרגעים טובים בחיים. האמריקנים, אגב, מתייחסים למרק כאל "קומפורט פוד" כיוון שקל להכינו וכיוון שהם חשים פחות רגשי אשם כשהם מתנחמים באכילתו, בזמן לחץ או עצבות.

     

    מרק חרירה בלחם דורום

     

    חומרים:

    1 ק"ג בשר טלה, חתוך לקוביות קטנות

    4 עצמות מח, צלויות בתנור

    100 גרם עדשים חומות

    100 גרם חומוס

    100 גרם שעועית לבנה

    2 כוסות עגבניות, מגורדות

    כוס קמח

    כוס מיץ לימון טרי

    4-5 ליטר מים

    1 כוס איטריות אורז דקות

    2 ראשי סלרי, קלוף וקצוץ

    1 חבילת פטרוזיליה, קצוצה

    1 חבילת כוסברה, קצוצה

    1 חבילת נענע, קצוצה

    1 חבילת שמיר, קצוץ

    2 בצלים לבנים, קצוצים

    1 כפית פלפל שחור, גרוס

    1 כפית כורכום

    מלח

     

    הכנה:

    1. משרים את החומוס והשעועית למשך הלילה. לאחר ההשרייה קולפים את החומוס.

     

    2. לסיר גדול מכניסים את קוביות הבשר ואת העצמות הצלויות ומטגנים דקה-שתיים בכף שמן זית. מוסיפים לסיר את הבצל והסלרי ומאדים מספר דקות.

     

    3. מוסיפים לסיר את העגבניות, החומוס המקולף, השעועית, העדשים והמים ומבשלים כשעתיים. מדללים את הקמח בכוס מים ומוסיפים למרק תוך כדי ערבוב כדי שהקמח לא יידבק.

     

    4. מוסיפים את המלח, הכורכום, הפלפל, הפטרוזיליה, הנענע, השמיר והכוסברה ומבשלים עוד 30 דקות.

     

    5. מוסיפים את אטריות האורז ומיץ הלימון ומבשלים 10 דקות נוספות.

     

    ההגשה:

     

    מרוקנים לחם דורום (או כל לחם לבן אחר) מתוכנו, יוצקם לתוכו מרק ומגישים בתוך הלחם.

     

    מרק פאפא אל פומודורו (מרק לחם ועגבניות)

     

    המתכון של פבריציו גואטה ממסעדת "טרה טוסקנה" בתל אביב

     

    חומרים (ל-4 מנות):

    500 גרם לחם טוסקני

    5 שיני שום כתושות

    שמן זית לפי הצורך

    2 ק"ג עגבניות מרוסקות קלופות

    מעט מים

    1/2 כוס בזיליקום טרי

     

    הכנה:

    1. מסירים את "הקשה" של הלחם, חותכים לקוביות ומייבשים בתנור עד שהוא מתקשה.

     

    2. מטגנים את השום בשמן זית על להבה בינונית עד להזהבה. מוסיפים את העגבניות, מעט מים ומבשלים במשך 20 דקות.

     

    3. מוסיפים את הבזיליקום. מוסיפים את קוביות הלחם ומבשלים עוד 10 דקות תוך כדי ערבוב (רצוי בעזרת מטרפה).

     

     

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: שלום בר-טל
    מרוקנים לחם דורום (או כל לחם לבן אחר) מתוכנו, יוצקם לתוכו מרק ומגישים
    צילום: שלום בר-טל
    מומלצים