קייטרינג בוטיק
השפים רובי פורטנוי ("מנטה ריי" לשעבר) ואריק חכימי ("רושפלד" לשעבר), הרוח החיה מאחורי הקייטרינג "פרי הארץ", מקפידים לבשל בעצמם בכל אירוע ואירוע. ויש להם גם משכן מחייב: המבנה העתיק והמקסים בו שכנה מסעדת "קרן"
יש מלונות בוטיק, יש יקבי בוטיק ותאמינו או לא - גם דבר המוני כקייטרינג יכול להיות בעל אופי בוטיקי. כזה הוא "פרי הארץ", קייטרינג הבוטיק של השפים רובי פורטנוי (מסעדת "מנטה ריי" לשעבר) ואריק חכימי (מסעדת "רושפלד" לשעבר). ההיצע האמנותי של הצמד חכימי-פורטנוי מחבר בין המטבח הצרפתי, הישראלי והים-תיכוני, והאופי הבוטיקי מתקבל בזכות העובדה שהשניים עצמם מקפידים לבשל בכל אירוע ואירוע. "אנחנו פיזית מבשלים, ולכן לעולם לא נעשה יותר מאירוע אחד באותו ערב", מסביר חכימי.
מנעד המחירים ב"פרי הארץ" נע בין 25 ל-150 דולר לראש.חכימי "יש אירועים עסקיים של חברות, אירועי מסיבה כאלה, עם עמדות מזון ולא מנות ממש. באירועים כאלה לא מגישים כבד אווז, אז מנה יכולה להתחיל ב-25 דולר. על מנה בחתונה רגילה אנחנו גובים 45-60דולר, כי זה כבר ארוחה שלמה. אירוע של מאה דולר פלוס למנה זה אירועים שמתקיימים אצלנו, בבית פרי הארץ, לכמויות קטנות של אנשים".
בית פרי הארץ ממוקם ביפו, באחד ממקדשי הקולינריה הישראלית - בית מסעדת "קרן" לשעבר. "זה הבית של הקייטרינג, המשרדים וההנהלה, וגם מקום לאירועים קטנים", מפרט חכימי. "לקחנו את הבית הזה מתוך תפיסה של אירוח במקום שהוא ראוי. עד היום היו לנו משרדים וחדרי טעימות בתוך לול ברשפון. היום אנחנו במקום עם היסטוריה. כל מי שחובב קולינריה נותן כבוד למבנה הזה".
"בשנים האחרונות רוב הקייטרינגים המובילים שינו כיוון, הדגשים על האוכל הלכו והתעמעמו, והיום בעיקר מוכרים לך עיצוב אירוע", שח חכימי בצער. "הצד הקולינרי נדחק לשוליים. אצלנו ואצל עוד כמה חברות הדגש נשאר על האוכל".
בית "פרי הארץ" אוארבוך 4 פינת אילת 12, תל אביב-יפו. טלפון להזמנות: 03-6829510 או 03-6829488