שתף קטע נבחר

שטייניץ: עשו מטננבוים קדוש מעונה - ושילמנו יותר מדי

יו"ר ועדת השירותים החשאיים של הכנסת משוכנע שקיבל החלטה נכונה כשהחליט ליידע את הציבור אודות פרשת חקירתו של אלחנן טננבוים. "המשפחה לא יודעת הכל - ולא רוצה לדעת הכל", הוא אומר בראיון ל-ynet, "הבהרנו שהמקרה חמור ומסוכן". עסקת השבויים, בסופו של דבר, היתה הישג רק לנסראללה, הוא אומר

חבר הכנסת יובל שטייניץ בעין הסערה: החלטתו של שטייניץ מהליכוד, המשמש כיו"ר ועדת השירותים החשאיים, לפרסם הודעה חריפה אודות חקירתו של אלחנן טננבוים, בעקבות תדרוך של ראש השב"כ - חשפה אותו ללא מעט ביקורת (למשל של רן אדליסט ב-ynet).

 

האם ניתן לרמוז רמזים עבים לגביו של נחקר - מבלי לומר לציבור את הכל ומבלי שלנחקר תהיה זכות תגובה? שטייניץ משוכנע שמחובתו היה לעשות כן. בראיון ל-ynet הוא מסביר מדוע הוא רואה בכך "חובה ציבורית", ולא הדלפה מאחת הוועדות הסודיות ביותר (לשעבר?) של מדינת ישראל.

 

ח"כ שטייניץ, מותחים לא מעט ביקורת על ההדלפות המתמשכות מפורומים ביטחוניים. והנה, אתה הופך ל"מדליף רשמי" בפרשת טננבוים.

 

"מתחילת השבוע שעבר יש מסכת שלמה של הדלפות, דווקא מהגורמים החוקרים, ביניהם המשטרה, השב"כ והצבא. בניגוד לגורמים אחרים, אנחנו לא מדליפים אינפורמציה. יש חוצפה רבה בביקורת. אני מציע שנבדוק מי הדליף פרטים אינפורמטיביים, כמו למשל את העובדה שטננבוים שיקר בפוליגרף. הפרטים הודלפו עוד בתחילת השבוע על ידי גורמי ביטחון. הפוסלים במומם פוסלים. אינפורמציה ממשית לא יצאה מהוועדה, אלא מגורמי הביטחון - ועיתונאים מיהרו לעשות ספקולציות".

 

ובספקולציות ובחצאי האינפורמציה - אין משום פגיעה במהלך החקירה?

 

"אני חושב שהשמועות הלא נכונות, בין השאר, על טננבוים כעל 'קדוש מעונה', שנעקרו כל שיניו ושהיום מתעללים בו - אלה דברים שפוגעים בחקירה. ההודעה שלנו יצרה אפקט על האווירה הציבורית, כי אנחנו הבהרנו כי המקרה חמור ומסוכן, לא קל, ולא ניתן לעבור עליו לסדר היום. ההודעה שלנו בהחלט מחזקת את החקירה".

 

ראש הממשלה שרון התבטא כמה פעמים בזכות החזרתו של טננבוים. אתה וראש הממשלה רואים כמעט את אותו חומר מסווג. איך זה שלשניכם דעות שונות בעניין?

 

"אני מעריך את ראש הממשלה, אבל הזכות לביקורת היא שלי וההחלטה האופרטיבית היא שלו. עם כל ההערכה שלי אליו, אני לא לגמרי מבין את עמדתו ושיקוליו בנושא. דעתי הפוכה מדעתו, כך היה גם כאשר התפתח ויכוח בממשלה ובוועדה לגבי עסקת השבויים. לו היתה בידי אפשרות ההחלטה - לא הייתי מביא את טננבוים במחיר הזה. עדיף לעבוד בהרמוניה עם גורמי הביטחון והממשלה, אבל אף פעם לא שמתי את ההרמוניה בראש מעייני ואף פעם לא נזהרתי שמא מערכת הביטחון או הממשלה יביעו אי נחת מעבודת הוועדה".

 

בעצם יצאת לעימות חזיתי בתקשורת מול משפחת טננבוים, שטוענת כי הוועדה גרמה לשיבוש החקירה וכי חברי הכנסת זכו "להון פוליטי" על חשבון אביהם.

 

 "המשפחה לא יודעת הכל, ולא רוצה לדעת הכל. אנחנו ממלאים את חובתנו הציבורית, גם כאשר לאדם יש משפחה. אני לא בטוח שיש להם איזו שהיא השפעה עליו, שיכולה לשכנע אותו לשתף פעולה עם חוקריו. נפגשתי איתם בעבר. הבעתי סימפטיה למצבם, אבל כאשר הוועדה החלה לעסוק באינטנסיביות בפרשה - חשכו עיני כשראיתי את החשדות כלפיו. שיניתי את דעתי בנוגע לעסקת השבויים, ומאז המשפחה מבקרת אותי. אני לא רוצה להתווכח איתם".

 

מה שאתם בעצם אומרים, זה שמנהיג חיזבאללה, נסראללה - ניצח. עסקת השבויים היא הישג שלו.

 

"נסראללה נהנה מעסקת השבויים, ולפעמים צריך להודות שגם לצד השני יש הישגים. אין ספק שהגעתו של טננבוים ללבנון היא הישג עבור נסראללה. אנחנו חייבים לשפר את דרכי הלחימה שלנו בארגונו".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלכס קולומויסקי
שטייניץ. חמור ומסוכן
צילום: אלכס קולומויסקי
צילום: תומריקו
טננבוים. איזה שיניים?
צילום: תומריקו
צילום: גלי תיבון
אורי טננבוים. שינו את היחס כלפי
צילום: גלי תיבון
צילום: איי פי
נסראללה. הישג שלו
צילום: איי פי
מומלצים