שתף קטע נבחר

סבסטיאן בעקבות הזמן

בראסרי, על פי המסורת, הוא בית אוכל ומשקה הממוקם בין הביסטרו לבין המסעדה ואוחז בבר הגון. "סבסטיאן" שבהרצליה פיתוח עונה מכל הבחינות על הדרישה

"מחוגי השעון ברובע היהודי הולכים אחורה", כתב המשורר הצרפתי-פולני גיום אפולינר, אחרי ביקור בפראג, בשנת 1902. באחד מערבי השבוע שעבר, ברובע הלילי המתפתח של הרצליה פיתוח, מצאתי עצמי מול שעון מרובע גדול, שעון של תחנות רכבת אירופיות, שהלך אחורה. בחוץ המה הסער, חורף מקומי נשב בין בנייני הבטון-זכוכית החדשים, בפנים אצל "סבסטיאן", בראסרי-בר חדש, היתה תחושה שזה המקום המתאים להעביר שעה או שעתיים עד לצאת רכבת הלילה מלא-חשוב-איפה לבריסל, או לפאריז.

 

בראסרי, על פי המסורת, הוא בית אוכל ומשקה הממוקם בין הביסטרו לבין המסעדה. ההבדלים, בעצם, די מעורפלים כיום, אך אחד העקרוניים שבהם אומר כי בבראסרי הגון יהיה גם בר אשר לו תפקיד בין הראשיים בהצגה. "סבסטיאן" עונה מכל הבחינות על הדרישה, וכך הגענו אליו בנוסח החופשי של המדור.

 

מעצב ושמו אורי בן דרור עשה במקום מלאכה הראויה למחיאות כפיים. שילוב של נוסטלגיית אולם סועדים באירופה הישנה, ריהוט עץ כהה, כרזות פרסומות של פעם ופינות חניית מגשים של מלצרים בנוסח הימים בהם מלצר היה מלצר - כאשר כל זה מוחזק יפה במעטפת מעודכנת, עכשווית, עם כתמי אדום וירוק מעוררים. המראתי אל כסא הבר המיוחד, המתנדנד, המאיים בכל רגע להטיח את היושב אל הרצפה, מקווה שדברי ההרגעה של הברמן: הם עברו ניסוי בטיחות בנאס"א, לוקחים בחשבון את המסע העצוב האחרון של המעבורת.

 

הבירות שהציעו החביות המקומיות לא תאמו את מצב רוחי, אך ברשימת הבקבוקים היה הוגארדן, בירת חיטה פלמית חביבה, עם טעם מודגש וארומה נעימה. היא הפכה בהמשך בת לוויה נאמנה לפוקצ'ינה עם שרימפס שנבחרה מתוך התפריט, והתגלתה כמנה מצוינת, המבוססת על בצק נושם המכוסה מעט גבינה, עיגולי פפרוני, כמה עלים ירוקים, וכמובן חבורה מצומצמת אך יעילה של שרימפס גמישים וערומים מקליפתם. מן הצד, טעמתי במשיכה דוגמית של סביצ'ה דג, עם חציל קלוי, אבוקדו ויוגורט, ריקוד טעמים מוצלח ביותר.

 

כיוון שהאווירה היתה טובה, רחש בחש מלמול הסועדים התערבל בעשן סיגר ריחני מעל הבר, צילצול כלי האוכל והכוסות נתן קצב טוב להמולת המלצרים והברמנים, החלטתי למשוך את הרגע עם כוסית של גראפה דצ'אטו, האלכוהול השקוף והחד אותו מזקקים בעלי היקבים האיטלקים מפסולת הענבים אשר סחטו לעשיית יין. כאשר נכנסתי ל"סבסטיאן" הראה שעון הרכבת 5, קמתי ללכת והשעה היתה 3. הרווחתי שעתיים.

 

פרטים אישיים: רחוב משכית 33, הרצליה פיתוח. דוגמאות מחירים: טובורג / קרלסברג מחבית 18 שקלים. בקבוק הוגארדן 24. פוקצ'ינה 42, סביצ'ה 34, כוס קיאנטי דה וינצ'י 24, גראפה 29. טיפ: המקום לפגישות על הבר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: חן מיקא
זה המקום המתאים להעביר שעה או שעתיים עד לצאת רכבת הלילה מלא-חשוב-איפה לבריסל
צילום: חן מיקא
מומלצים