שתף קטע נבחר

הונגריה: אימפריה של מרחצאות

את פארק המים התרמי המקורה הראשון, שנפתח לא מכבר בדברצן, גודשים המונים, והממשלה מקצה סכומי עתק לפיתוח אתרי ספא נוספים. 12 דולר ואתם בפנים

הטמפרטורה בפארק המים התרמי המקורה הראשון מסוגו בהונגריה מגיעה ל-37 מעלות, אבל זה לא מפריע להמוני ילדים לקפוץ לתוך המים החמים. "כאן אפשר להזיע ממש כמו במזרח-התיכון", אומר אישטבן אורוס, מנהל השיווק של פארק 'מדיטראן אלמניפורדו' (חוויית בית המרחץ של המזרח התיכון).

 

הפארק החדש, בעיר דברצן, כשעתיים וחצי שעות נסיעה ברכבת מבודפשט, פתח את שעריו לקהל בקיץ האחרון. כיפת זכוכית ענקית מכסה את השטח כולו, המשתרע על כ-9,000 מ"ר, וכולאת מתחתיה את האוויר ההביל. מתחת לכיפה בריכות מים חמים, ג'קוזי, מגלשות מים, מערה תת-קרקעית מוצפת במים וקיר טיפוס. המקום שופע צמחים טרופיים ועצי דקל ועל והקירות מעוטרים בציורים בסגנון מצרי.

 

הונגריה ידועה בתרבות הפארקים התרמיים שלה, שהתחילה כבר לפני 2,000 שנה. ברחבי המדינה פזורים כ-1,300 מעיינות מים חמים. הממשלה, שסיבסדה את הפרוייקט החדש, מטפחת את תרבות הספא ומקווה מאוד למשוך תיירים לאתרי המרחצאות הרבים במדינה.

 

"כשאנשים חושבים על הונגריה, אנחנו רוצים שיחשבו על מרחצאות תרמיים ועל תרבות ספא", אומר אדם רוזינקו, מנהל אגף תיירות הספא במשרד הכלכלה והתחבורה בממשלת הונגריה. "יש אצלנו מרחצאות שאינם נופלים מאלה שביפן, איסלנד, צרפת ואיטליה".

 

הרומאים התרחצו שם ראשונים

 

כבר אלפי שנים שבני האדם משתמשים במעיינות חמים לרחצה, להתרגעות ולשיכוך כאבים. רבים מאמינים שספיגת המינרלים המצויים במים החמים משפרת את מצב מערכת העצבים, השרירים והעור. המעריצים מאמינים גם ששתיית מי מעיינות תרמיים (שעברו חיטוי ובדיקת כמויות המינרלים שבהם) עוזרת למערכת העיכול, לשיפור חילוף החומרים ולפתרון בעיית הזעת-יתר.

 

הראשונים שניצלו את המעיינות התרמיים של הונגריה היו הרומאים. כבר במאה הראשונה לספירה הם בנו מרחצאות על גדות נהר הדנובה, וכשהגיעו למקום שבטי ההונגרים הנודדים הם התיישבו באותו אזור עצמו, צפונית לבודפשט של היום.

 

מסורת הרחצה במעיינות החמים המשיכה בהונגריה גם תחת שלטון הכיבוש הטורקי, במאות ה-16 וה-17, ועד היום אפשר לבקר בבית המרחץ העתיק ביותר במדינה, מהמאה ה-15, בבראק שבבודפשט.

 

בשנות ה-70 נכנס האו"ם לתמונה וייסד את מכון 'הפרוייקט התרמי' בבירה, שמטרתו לקדם ולפתח את המרחצאות וליזום תוכניות פיתוח נוספות במדינות אחרות. כיום פועלים בהונגריה יותר מ-100 בתי מרחץ הנבדלים זה מזה ברמת השירות ובחדרי המלונות המוצעים באזור.

 

פארק 'מדיטראן אלמניפורדו' הוא רק דוגמה אחת לתנופת הפיתוח בתחום. מנהליו מקווים להקביל את פניהם של תיירים מאוסטריה ואוקראינה השכנות, אבל גם מארצות רחוקות יותר, אפילו מסקנדינביה. עיריית דברצן השקיעה 6.5 מיליון דולר בפיתוח שדה-תעופה ששימש בעבר את צבא ברית-המועצות והיא מנהלת מגעים עם כמה חברות תעופה בתקווה לחנוך טיסות שבועיות למקום.

 

התשובה ההונגרית למערב הפרוע

 

דברצן היא העיר השנייה בגודלה בהונגריה ויושבת בקצה הפוזצטה (המישור הגדול), המהווה את התשובה ההונגרית למערב הפרוע של ארצות הברית. באזור זה נמצא הפארק הלאומי 'אורטובאגי' - המרכז הגדול ביותר באירופה לציפורים נודדות.

 

אפשר להגיע לדברצן ברכבת, באוטובוס או במכונית. יש מספר רכבות ביום היוצאות מבודפשט, כשהנסיעה נמשכת כשעתיים וחצי. הנסיעה במכונית ארוכה יותר, כי הכביש הראשי בין שתי הערים עמוס במיוחד.

 

הפארק פתוח מדי יום מ-10 בבוקר עד 10 בלילה. כניסה: 2,300 פורינט (10 דולר) לילדים, 2,700 פורינט (11.75 דולר) למבוגרים (בסוף השבוע המחירים קצת גבוהים יותר). כמו כן שווה לטייל בשטח המיוער שמסביב לפארק, לשוט בסירות ולבקר בגן-החיות של דברצן.

 

מחיר חדר פרטי בפנסיון מתחיל מ-4,140 פורינט (18 דולר) לזוג, בעוד שבמלונות הפאר הוא יכול להגיע ל-135 דולר ללילה.

 

תרגום: לילית וגנר 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
פארק המים התרמי. להזיע כמו במזרח התיכון
צילום: איי פי
מומלצים