שתף קטע נבחר

"תאי אל קאעידה בלונדון קשורים לפיגוע במדריד"

גורמים ללוחמה בטרור בודקים חשד לפיו גורמים מוסלמים קיצוניים סיפקו כסף וסיוע לאחד מהעצורים המרכזיים בספרד בחשד למעורבות בפיגוע. אחד האזרחים המרוקנים שנעצרו בספרד אף ביקר בלונדון, כדי להשיג מסמכים מזוייפים וציוד מאזרחים בריטים ממוצא צפון אפריקני

משטרת לונדון חשפה קשר בין מבצעי הפיגועים ברכבת במדריד לתאי אל-קאעידה שבססיסם בבריטניה. כך פרסם הבוקר (יום ו') עיתון "האינדיפנדנט" הבריטי. 

 

העיתון פרסם, כי גורמים ללוחמה בטרור אף בודקים חשד לפיו גורמים מוסלמים קיצוניים סיפקו כסף וסיוע לאחד מהחשודים המרכזיים שנעצרו בספרד בקשר למעורבות בפיגוע. 

 

גורם בכיר חשף, כי ג'מאל זוגאם, 30, אחד האזרחים המרוקנים שנעצרו בספרד בחשד למעורבות בפיצוצים אף ביקר בלונדון, כדי להשיג מסמכים מזוייפים וציוד מאזרחים בריטים ממוצא צפון אפריקני.

 

הם נעצרו לאחר שנמצא מכשיר סלולארי באחד המטענים שלא התפוצץ לבסוף במדריד. בביתו של זוגאם נמצאו קלטות וידאו שכללו ראיון עם אוסאמה בין לאדן וכן מספרי טלפון של חברים בארגון אל קאעידה.

 

כיוון חקירה אחד של זוגאם, מתמקד בקשר שלו עם פקיד פלסטיני בלונדון, אבו קטאדה, ששופט ספרדי קבע כי הוא "שגרירו של בין לאדן באירופה". הפקיד כלא בלונדון בגין פעילות טרור.

 

כיוון חקירה נוסף, מתמקד בקשריו של זוגאם עם אבו דהאן הסורי, שמתגורר אף הוא בלונדון, ונפגש עם קטאדה. כעת הוא במעצר בספרד, בחשד כי הוא למעשה היווה את מנהיגות ארגון אל קאעידה  בספרד.

 

הקשר שנחשף מגביר את החששות שכבר ביטאו השבוע גורמים במשטרת לונדון, לפיהם התקפת אל קאעידה בבירה הבריטית היא בלתי נמנעת.

 

ג'ון סטיבנס, בכיר במשטרת לונדון, חזר על ההערכות ואמר: "ישנו קשר ברור בין הפיגועים במדריד ללונדון". לדבריו, חקירת העצורים כבר החלה.

 

במדריד עצרה המשטרה חמישה חשודים חדשים בקשר לפיגועים, ארבעה מהם ממוצא מרוקני ואחד ספרדי. בכך עולה מספר העצורים בספרד לעשרה. על פי החשד, הם קשורים גםלפיגוע שארע בקזבלנקה במאי 2003, פיגוע שגבה 33 קורבנות. 

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
חשוד ממוצא מרוקני נעצר במדריד. גייס כספים?
חשוד ממוצא מרוקני נעצר במדריד. גייס כספים?
צילום: איי פי
הפיגוע ברכבת במדריד. קשר ללונדון?
הפיגוע ברכבת במדריד. קשר ללונדון?
צילום: איי אף פי
אבטחה מוגברת בלונדון
אבטחה מוגברת בלונדון
צילום: איי אף פי
מומלצים