שתף קטע נבחר

למי יש מתכון לקניידלעך?

למרות הטעם והצורה השנויים במחלוקת, רובנו לא נוותר על הכופתאות האפרפרות של פסח. הנה שלוש הצעות מקוריות מהמאגר שלנו. יש לכם מתכונים? טיפים? עצות? אתם מוזמנים להוסיף אותם ב"תגובה לכתבה"

קניידלעך בסגנון הונגרי קניידלעך ורודים בומבה קניידל 

קניידלעך בסגנון הונגרי

 

מתכון של הגולשת מירה הגי. מאותה תערובת אפשר גם לטגן לביבות בתוך שמן במחבת. החומרים יספיקו לכ-12 קניידלעך.

 

חומרים: 

4 מצות

1 כוס מים

4 ביצים

4 כפות שמן

1/2 כפית מלח

1/2 כפית פלפל לבן

3/4 כוס קמח מצה

 

לבישול:

מרק עוף חם

 

הכנה:  

1. שוברים את המצות בתוך קערה, מוסיפים מים ומערבבים. מוסיפים את כל יתר המצרכים ולשים לעיסה אחידה. מעמידים ל-10 דקות.

 

2. יוצרים עיגולים בידיים רטובות ומעבירים למרק החם. מבשלים במשך 15 דקות בתוך המרק, ברתיחה עדינה עם מכסה.

 

חזור למעלה
קניידלעך ורודים

 

מאת: אנה וגנר

 

וידוי תחילה: כל מתכוני הקניילעך שניסיתי בחיי הסתיימו בכדורים אפורים ונוקשים שהיו ראויים לשימוש רק לפיזור הפגנות. הם גמרו את חייהם בפח, ובערבו של חג הייתי שועטת למכולת וקונה שקיות של אבקת קניידלעך מוכנים מתוצרת תלמה. הו, כדורים אווריריים, נימוחים, בהירים כענני-אביב ויפים כמותם! כמה נאים היו, ואילו מחמאות הפיקו! אז מה אם לא גיליתי את חטאי לאיש: הרי כולם נהנו. במיוחד מן הנופך היצירתי, שכן הוספתי לאבקה, אחרי מילוי הוראות ההכנה על פי הכתוב על הקופסה, קצת פטרוזיליה או עירית קצוצה, אבל השנה אני הולכת להתפרע. יהיו קניידלעך ורודים, ואם יהיה לי אומץ, הם גם יצופו במרק ורוד.

 

חומרים:

2 שקיות אבקת קניידלעך של תלמה

4 ביצים

1 בטטה בינונית

 

הכנה:  

1. מקלפים ומבשלים את הבטטה במי מלח עד שהיא רכה מאד.

 

2. מכינים את עיסת הקניידלעך על פי ההוראות. מועכים את הבטטה היטב עד שמתקבל פירה רך בלי שום גושים. מערבבים לתוך עיסת הקניידלעך וממשיכים לבשל לפי ההוראות, במים רותחים ולא במרק. חבל על המרק: אחרי שקניידלעך התבשלו בתוכו, הוא עוטה עכירות מסויימת של מי ספונג'ה.

 

חזור למעלה
בומבה קניידל

 

בישלה וצילמה: איילת בן-יוסף

 

ניקח את הקניידל המוכר והטוב ונמלא אותו בבשר. אפשר לאכול בתוך המרק ואפשר כמנה שעומדת בפני עצמה, עם קצת חזרת ליד.

 


פסח קניידלעך שניצלים

 

חומרים (4-6 מנות):

1 כוס קמח מצה

2 ביצים

1/4 1 כוסות מים רותחים

2 כפות שמן

מלח ופלפל

250 גרם בשר בקר טחון

1 בצל קצוץ

1 שן שום כתושה

1 צרור קטן פטרוזיליה קצוצה (אפשר גם כוסברה ואפשר לוותר בכלל)

 

הכנה: 

1. מכינים את הבצק לקניידלעך: בקערה, מערבבים קמח מצה, שמן ומים רותחים. ממתינים שהתערובת תתקרר מעט ומוסיפים את הביצים, מערבבים היטב, מתבלים ושולחים למקרר לחצי שעה לפחות.

 

2. מכינים את המילוי: מטגנים את הבצל טיגון ארוך על אש קטנה עד שהוא מזהיב, מצננים מעט ומעבירים לקערה. מוסיפים את הבשר השום והפטרוזיליה ומתבלים.

 

3. מכינים סיר עם מים רותחים. אם נשאר מרק עוף, או מרק ירקות, אם לא אפשר לבשל במים רגילים ואם אתם ממש חייבים - תוסיפו כף אבקת מרק.

 

4. מרכיבים את הקובבות: מכינים מהבשר קציצות עגולות בינוניות. בידיים לחות נוטלים כמות זהה מתערובת הקניידל, יוצרים עיגול ומשטחים אותו בעזרת האצבעות, מניחים את הקציצה וסוגרים עליה עם הבצק (כמו שמכינים קובה). בודקים שאין חורים וכל הקציצה נבלעה היטב בבצק והופ - זורקים למים.

 

להבדיל מבישול רגיל של קניידלעך, בגלל הבשר החי צריך לבשל את הכופתאה הזאת זמן ממושך - כחצי שעה. אם תכינו כופתאות קטנות יותר זמן הבישול יקטן. אחרי כחצי שעה - מוציאים מהמים, מסננים היטב ומגישים חם.

 

 

חזור למעלה
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: סי די בנק
מקמח מצה? מאבקה מוכנה? יש בכלל סיכוי שלא תצא יציקה?
צילום: סי די בנק
מומלצים