שתף קטע נבחר

מה תשתו?

את הארוחה החגיגית של ליל הסדר מומלץ מאוד ללוות בכוסית יין משובחת. לטובת אלו מכם שעומדים נבוכים אל מול שפע הבקבוקים בשוק, אנו מגישים מדריך יינות מעודכן לחג - לכל כיס. לחיים

עד 50 שקלים עד 100 שקלים השמיים הם הגבול 

עבור ישראלים רבים - להוציא חובבי יין מושבעים - המפגש החשוב עם היין מתחולל בדרך כלל פעמיים בשנה - בראש השנה ובפסח. כדי לסייע לכם ללוות את ארוחת החג בכוס יין ראויה, אני מגישים כאן מורה דרך לחלק מן השפע הבקבוקי שראה אור כאן, עבור אלו מכם שניצבים נבוכים מול המדפים העמוסים בקבוקים שוכבים על צידם (ראוי שלא לרכוש אותם במקומות בהם שומרים אותם זקופים, סימן 

לחוסר ידע בסיסי בטיפול ביין).

 

ההמלצות מתייחסות ברובן ליינות שהושקו בין תחילת הסתיו האחרון ועד לקראת חג האביב הנוכחי, ויש בהם יחס טוב בין איכות למחיר, או מעלות מיוחדות ויכולת לתרום ניחוח מיוחד לשולחנות החג השונים. כל אחד וטעמו. חלק מן היין אינו נושא את הסיווג כשר.

 

המחירים המצוינים הם מחירי ההשקה, ייתכנו גם הבדלים בהתאם למקום הרכישה, מבצעים וכו'. לחיים.

 

 

 

 

 

עד 50 שקלים

 

אדום

 

  • מרלו, של סגל, 2001: עשוי בתוספת קטנה של קברנה סוביניון. יין עם מניפת ניחוחות נעימה אך צנועה, ועל החך הוא מחוספס משהו בנגיעה הראשונה, סימפטי בהמשך. כ-25 שקלים.

 

  • אפרת, ישראלי, קברנה-מרלו 2003: יין עם גוון נאה בכוס, המתגלגל קל ופשוט על הלשון. בלנד מוצלח, פירותי ורענן. שתייה נעימה וצעירה. 28 שקלים.

 

  • רמת הגולן, גולן שיאון אדום, 2003: עשוי תערובת של ענבי סנג'יובזה, סירה, גאמיי נואר ופינו נואר. היין קל, צעיר, נעים וטעים, בלתי מחייב. 32-28 שקלים.

 

  • הרי גליל, קברנה סוביניון, 2002: יין עם אדום עמוק ומרגיע בכוס, מניפה של ניחוחות פרי שיחי יער, שזיף בשל ותבלינים. המפגש שלו עם החך חלק ונעים, עם הדהוד ארוך של טעם. 40 שקלים.

 

  • הרי גליל, מרלו, 2002: יין שצבעו נוצץ באדום עם צללים סגולים, ניחוחותיו רעננים, גרגרי יער, חמוציות ודובדבנים שחורים חמים. על החך הוא מרקד ונדיב בטעמי הפרי. 40 שקלים.

 

לבן

 

  • כרמל, סלקטד, שרדונה, 2003: מההשקות האחרונות של יינות הסדרה הנמכרת ביותר בארץ. יין עם זר ניחוחות אופייני חביב, מגע נעים ומאוזן על החך. 28-23 שקלים (קיימים גם בקבוקי מגנום לסדרה).

  

  • בנימינה, מוסקט, 2003: יין חצי יבש, על טהרת ענבי מוסקט אלכסנדרוני, מכרמים שעל מורדות הר הכרמל. הענבים עברו מעיכה קלה והשרייה של 12 שעות בטרם סחיטה ותסיסה, למיצוי הניחוחות והטעמים. התוצאה ארומטית-מוסקטית, דבשית ופירותית. 28 שקלים.

 

  •  רמת הגולן, גולן שיאון לבן, 2003: בלנד מורכב מסוביניון בלאן, גוורצטרמינר, יוהנסבורג ריזלינג ומוסקט אלכסנדרוני. צונן, הוא שתייה נעימה, צעירה, נחמדה, עם ניחוחות הדרים באף והרבה רעננות על החך. 32-28 שקלים.

 

  • תשבי, אמרלד ריזלינג 2003: יין חצי יבש, על טהרת הזן, בעל ארומות צנועות אך נעימות, דגדוג  טרופי ונגיעה מתקתקה טובה. 29 שקלים.

 

  • דלתון, שרדונה, 2003: ענביו עברו סחיטה מינימלית, ורק התירוש הניגר כמעט מעצמו עבר לתסיסה במיכלי נירוסטה ונותר שם על משקעיו. התוצאה פירותית, רעננה, ניחוחות אגסים, אפרסקים, ומגע נעים ומאוזן על החך. 34 שקלים.


 

  •  הרי גליל, שרדונה, 2002: עשוי ענבי כרם קיבוץ יראון, שילוב של שרדונה אשר תסס קרירות במיכלי נירוסטה, וכמות קטנה יותר אשר תססה בחביות עץ אלון. התוצאה נעימה מאוד, רעננה ומושכת. ליין ניחוחות הדרים ופרי טרופי אופייני, חמאתיות מדודה יפה ומשהו ונילי מרחף. 37 שקלים.


 

  • דלתון, סוביניון בלאן רזרב, 2002: יין מצוין שנעשה ללא מגע עם עץ חבית. בניחוחותיו אפשר לתפוס מנגו חמצמץ, רעננות של עשב שדה ומעט חריפות תבלינית רחוקה. על החך הוא שילוב של ידידות ורעננות, יובש נעים, עם סיומת ארוכה וטובה. 38 שקלים.


 

  • בן-חיים, מוסקט, יין קינוח, 2003: יין מתוק ורענן, עשוי ענבי מוסקט קנלי שנבצרו בתחילת הקיץ האחרון בכרם אורגני בנאות סמדר אשר בדרום. מתיקותו מאוזנת והארומה שלו עשירה בניחוחות הפרי. 34 שקלים.

 

 

 

 

 

חזור למעלה
עד 100 שקלים

 

אדום

 

  • דלתון, קברנה סוביניון, 2001: אחרי יישון של 12 חודשים בחביות עץ אלון צרפתיות ואמריקניות ותקופה נוספת בבקבוקים, התקבל יין עשיר ומורכב, עם ארומות טובות של גרגרי יער ודובדבן שחור, תיבול עדין וכתמי ריח נעימים של וניל עץ. על החך הוא מורכב וטעמיו נותרים רגע ארוך. 53 שקלים.

 

  • דלתון, מרלו, 2001: עשוי ענבים מכרמי כרם בן זמרה, מירון וספסופה, היין התיישן והתפתח משך כשנה בחביות מעורבות, מצרפת ומארהב, שתכונות העץ השונות שלהן משלימות ומעשירות את התוצאה. יין עם ארומות טובות, שזיף בשל, תבלינים וליווי של וניל. קטיפתי וטעים. 53 שקלים.

 

  • ססלוב, אביב, מרלו, 2002: עשוי ענבים מכרם משובח ביותר בקדיתא, גליל עליון, כרם אורגני בן שש. שישה חודשים התפתח בחביות עץ אלון, רובן צרפתיות והשאר אמריקניות. יש בו צעירות ורעננות טובים, מבט אדום נוצץ, ניחוחות גרגרי היער וארומת שזיף בשל, עם חריפות תבלינית מדודה. על החך הוא פרי וקטיפה. 55 שקלים.

 

  • יקב שורק, טל שחר, קברנה סוביניון 2001: יין שענביו נבצרו בכרם המשפחתי, בן 8 שנים, ויינו התיישן משך 18 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי ואמריקני. הוא מהנה מאוד, עז ניחוחות פרי שיחי יער אדומים, עם ארומות חבית במידה הנכונה. מאוזן, נגיעתו טובה, טעמיו עשירים והוא מהדהד רגע ארוך אחרי שנטעם. 56 שקלים.

 

  • יקב שורק, טל שחר, מרלו 2001: היין נימנם בחביות עץ צרפתי משך 18 חודשים, ויצא אל העולם וצבעו כהה, מרוכז, מרשים בניחוחות וניל נעים ופרי אדום בשל, ובנגיעה הקטיפתית שלו בחך. 56 שקלים.

 

  • סוסון ים, טייק טו, 2002: בלנד של מרלו, קברנה סוביניון ומעט פטיט סירה, אשר התיישן 18 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי, והוא נושא את טביעת אצבעותיו של היינן (ממש כך: בוהן ימין מופיעה על כל אחת מן התוויות). ניחוחותיו טובים - גרגרי יער ודובדבן שחור, עם ליווי של וניל מעושן - ועל החך הוא נעים, מלטף, מאוזן ומהנה מאוד. 59 שקלים.

 

  • רמת הגולן, גמלא, פינו נואר, 2002: היין על טהרת הזן, אשר התיישן משך שבעה חודשים בחביות עץ אלון צרפתי והוא מוכן לשתייה. אלגנטי מאוד וניחוחותיו טובים - פרי, תבלינים ועץ. במגע עם החך הוא מלטף ונעים. 60 שקלים.

 

  • פלם, קלאסיקו, 2002: בלנד עשוי מרלו וקברנה סוביניון, חצי וחצי. התיישן כשמונה חודשים בחביות עץ אלון צרפתיות ובוקבק ביוני האחרון. ניחוחותיו משולבים להפליא בין פרי ועץ החבית. אחרי פתיחה מתאימה בכוס, מגעו על החך קטיפתי ועשיר. 65 שקלים.

 

  • תשבי, אסטייט, קברנה סוביניון, 2000: יין מענבי בציר משובח מכרמים בכפר יובל וגוש עציון. התיישן במשך שנה בעץ והתפתח תקופה נוספת בבקבוקיו. יש לו גוון נאה וניחוחות פרי במידה, ריחות תבלין והרבה וניל מעץ החבית. על החך מגעו טוב וטעמיו מאוזנים. 65 שקלים.

 

  • תשבי, אסטייט, מרלו, 2000: יין העשוי בתוספת קטנה של ענבי קברנה סוביניון, מכרם בכפר יובל. הוא התיישן שנה בחביות עץ אלון ושנה נוספת נח ביקב בבקבוקים. ניחוחותיו עשירים: שזיף בשל, משהו אניסי, קורטוב חריפות מן העץ ודיגדוג של עישון. על החך הוא נעים וחלק. 65 שקלים.

 

  • צרעה, גבעת החלוקים רזרב, 2001: עשוי קברנה (90%) והשאר מרלו, והוא מוכן לשתייה טובה אחרי שבדרכו אל הבקבוקים התיישן 20 חודשים בחביות אלון ישנות, בנות שנתיים ושלוש. הוא רך, ניחוחי, נעים וידידותי. 65 שקלים.

 

  • רמת הגולן, גמלא קברנה סוביניון 2000: עשוי בתוספת של מרלו (11%) וקברנה פרנק (4%). יין עשוי היטב, נעים לשתייה, ניחוחות הפרי שלו טובים, מגעו בחך מאוזן. 72 שקלים (נמכר גם בבקבוקי מגנום, 1.5 ליטר, במחיר כפול).

 

  • רקנאטי, מרלו רזרב, 2001: יין אלגנטי, שהתיישן 18 חודשים בחביות עץ אלון ולפניו עוד יכולת התפתחות של שנים בבקבוק, אך כבר הוא מראה מורכבות ועושר וכשרון ליטוף, שמותיר את החך עם הלשון בחוץ. 74 שקלים.

 

  • ססלוב, אדום, קברנה סוביניון, 2000: עשוי ענבי כרם בן זימרה, מגפנים בנות 14 שנה. התיישן 14 חודשים בחביות עץ אלון צרפתיות ואמריקניות מסוגים שונים. הארומה שלו עשירה ומתובלת, ניחוחות פרי ועץ החביות. המגע שלו מהנה מאוד, רך ומאוזן. 78 שקלים.

 

  • רקנאטי, קברנה סוביניון רזרב, 2001: קברנה מקומי מרשים, מן העסיסיים שנעשו כאן ברמת מחירים זאת, ממש לנעוץ בו שיניים ולהסתחרר מניחוחות גרגרי היער השחורים שהוא מעניק. 79 שקלים.

 

  • צרעה, אילן, קברנה סוביניון, 2001: עשוי בתוספת זעירה של מרלו, התיישן 20 חודשים בחביות עץ אלון. צבעו עמוק כהה נאה בכוס, נדיב בניחוחותיו, מאוזן ונעים על הלשון. 90 שקלים.

 

  • צרעה, אילן, מרלו, 2001: עשוי עם מעט קברנה סוביניון, מנצנץ בכוס בצבעים של סגול ואדום עמוק, מפיץ זר ריחות נהדר של פרי ותבלינים ומורכבותו במגע עם החך מבשרת התיישנות טובה, שבסופה לגימה נהדרת. 90 שקלים. 

 

  •  רמת הגולן, ירדן, מרלו, 2000: ענבי פרי שנת בציר ישראלית נפלאה, אשר אחרי 14 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי, ובתוספת קטנה של קברנה-סוביניון, נתנו יין אלגנטי, מורכב ומהנה ביותר. יש לו זר ניחוחות עשיר, דובדבן שחור בשל, שזיף חם, על רקע וניל מעושן קלות. 93-90 שקלים.

 

  • רמת הגולן, ירדן, פינו נואר, 2000: יין מוצלח של זן אלגנטי ומפונק. גוון אבן האודם שלו מנצנץ בכוס ביופי רב, ניחוחותיו נהדרים - גרגרי יער בשלים, ציפת דובדבן ותבלינים. על החך הוא מאוזן, מורכב, מגעו רך ומושך. 99-95 שקלים.

 

  • יינות סגל, כרם דישון, קברנה סוביניון, 2000: יין של כרם יחידני, בעמק קדש, שענביו זכו לטיפול מוקפד. יש לו גוון אדום-אפל עם נוכחות חזקה וניחוחותיו עזים - פרי יער שחור, תבלינים ורקע של וניל מעושן במידה. הלגימה מגלה יין מלא, רך ומלטף. 96 שקלים.

 

לבן

 

  • כרמל, תבור, שרדונה, 2002: שמש גלילית זהובה בכוס. יין שתסס והתיישן כשמונה חודשים בחביות עץ אלון צרפתיות ויש לו ניחוחות מפתים, אשכולית ותפוחי עץ, עם מידה טובה של וניל מעץ החבית. מגעו נעים ומלטף, עשיר ומהנה מאוד. 68 שקלים.

 

  • רקנאטי, שרדונה רזרב, 2002: התיישן משך 8 חודשים על שמריו בחביות עץ אלון צרפתי חדשות והתעשר עד מאוד. הטיפול בו נתן פחות חמאתיות ויותר פרי. האף הנעוץ בכוס מלקט בהנאה ניחוחות של  פריחה, ריחות וניל ותבלינים. על החך הוא מאוזן, טעים ומלא. 74 שקלים.

 

  • רמת הגולן, ירדן בלאן דה בלאן, 1998: יין מבעבע, חגיגי מאוד. יש לו אף נפלא, ארומות מושכות של פרי הדר וניחוח פרי טרופי מפתה, עם רמזים טובים של עישון. על הלשון הוא מרצד, משלב חמיצות ונעימות והסיומת שלו חלקה. 96 שקלים.

 

  •  ססלוב, יסמין, גוורצטרמינר, 2003-2002: יין קינוח, עשוי צירוף יינות מעינבי שתי שנות בציר. התוצאה עשירה ומורכבת: ארומות פרי טרופי, תפוחים ואשכוליות, עם מתיקות מרחפת וקלילה. 65 שקלים.

 

 

 

חזור למעלה
השמיים הם הגבול

 

  • כרמל, רמת ערד, קברנה סובניון, 2000: יין אצילי, מורכב ועשיר, בעל אופי ייחודי. הוא התיישן 14 חודשים בחביות עץ אלון צרפתיות, התעצב והיה ללגימה מהנה ביותר. גוונו כהה, ניחוחותיו עזים, ריבתיים, ומגעו בחך מאוזן ומלא. 100 שקלים.

 

  • רמת-הגולן, ירדן, קברנה סוביניון 2000: יין עשיר, רב רבדים, שניחוחותיו וטעמיו משדרגים בהחלט כל שולחן ערוך. אל ענבי הזן שלו נוספה כמות זעירה של ענבי קברנה פרנק, והוא יושן משך 18 חודשים בעץ אלון, צרפתי ואחר. הוא משלב באופן נעים ארומות של פרי שיחי יער, קסיס בשל ודובדבן שחור עם קונפיטורה של תכשיטי שיח פטל. 105 שקלים.

 

  • בזלת הגולן, רזרב, 2001: עשוי קברנה סוביניון. יין כהה שמערבל שחור ואדום באופן מפתה. ניחוחותיו טובים, ארומות עשירות של גרגרי יער, תותי בר ותבלינים, עם נוכחות מדוייקת של וניל עץ החבית. הוא מורכב ומעניין במגע עם החך ומהדהד רגע ארוך. 120 שקלים.

 

  • שאטו גולן, קברנה סוביניון, 2001: עם תוספת קטנה של ענבי סירה, 10 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי ואמריקני בנות שנתיים, התקבל יין ניחוחי, אלגנטי, נעים, חלק וטעים. 120 שקלים.

 

  • צרעה, אילן, מיסטי הילס, 2001: מבקש עוד זמן בבקבוק על מנת להגיע למיטבו, אך כבר עכשיו קל להתאהב בו. זהו בלנד מפתה של קברנה (55%) ומרלו (45%), עם עומק אפל בכוס, ארומות פרי יער בשל ושזיף עטוף וניל של עץ החבית. 124 שקלים.

 

  • פלם, ריזרב, מרלו 2001: יין מענבים שנבצרו ידנית בחלקות מובחרות. התיישן 14 חודשים בעץ אלון צרפתי - עז ניחוחות דובדבן וגרגרי יער. יש לו גוף ויש בו רוח. 130 שקלים.

 

  • פלם קברנה סוביניון ריזרב 2001: ענבי הקברנה סוביניון קיבלו תוספת קטנה של מרלו, לעיצוב האישיות, ועברו יישון של 14 חודשים בחביות עץ צרפתיות. הדבר האינטלגנטי היחיד להגיד עליו: לרחרח ולשתות על מנת להאמין. נפלא. 130 שקלים.

 

  • יקב המערה, 2000 (בנימינה): בלנד של קברנה-סוביניון (60%) והשאר מרלו, מחלקות משובחות בכרם בן-זמרה בגליל העליון. היין התיישן משך 24 חודשים בעץ אלון צרפתי ובוקבק באפריל 2003. אחרי נשימה עמוקה בכוס, מפתח היין ניחוחות פרי יער טובים וארומות וניל מעושן מעץ החבית. מגעו עשיר ומורכב, יין מרתק. 130 שקלים.

 

  • בזלת הגולן, מילניום רזרב, 2000: עשוי קברנה סוביניון. יין שהתיישן בצורה יפה מאוד, ניחוחותיו נדיבים וארומות עזות של פרי יער ממלאות את האף. על החך הוא מאוזן, נעים ובעל נוכחות. 135 שקלים.

 

  • יקב אלכסנדר, ברונו, 2000: יין מחוזק, אפרופו הפורטו הפורטוגלי, עשוי מתערובת של קברנה סוביניון, מרלו, סירה וקברנה פרנק, אשר במהלך תסיסתם ספגו תוספות של כהל ענבים וברנדי, נסחטו אחרי 48 יום ועברו התיישנות בחביות עץ אלון צרפתיות שרבצו בשמש. רמת האלכוהול שלו 18.8%. הוא ממלא את הכוס בגוון אדמה ויש לו ארומה כבדה וטובה, צימוקים, שזיפים מיובשים ומשהו קינמוני. 139 שקלים.

 

  • סגל, לא מסונן, קברנה סוביניון, 2000: לאוהבי יין בעל גוף, שפע ניחוחות וטעמים של פרי. ענביו נבצרו בכרם דישון המשובח, הוא התיישן 20 חודשים בחביות עץ צרפתיות, ובמקום סינון עבר שפיות. התוצאה מענגת. 140 שקלים.

 

  • יקב יתיר, יער יתיר, 2001: בכור היקב החדש. בלנד של קברנה סוביניון ומרלו, שהתיישן 18 חודשים בעץ אלון צרפתי - ולא סונן. צבעו אדום עמוק עם נטיות סגולות לעין, ניחוחותיו טובים, גרגרי יער, שזיף בשל, רמזי עץ חבית ורמזי ריחות תבלין. יין בתחילת דרכו, אך כבר נגיעתו מאוזנת בחך ולטיפתו קטיפתית וטעימה. 140 שקלים.

 

  • שאטו גולן, אליעד, 2001: בלנד של קברנה סוביניון, בתוספת מרלו וסירה. היינות יושנו בנפרד 10 חודשים בחביות אלון, ועוד ארבעה חודשים יחד. התוצאה מרתקת וטובה. יין חגיגי, שניחוחותיו עזים ועשירים, טעמו מורכב ומגעו על החך קטיפתי וחם. 145 שקלים.

 

  • שאטו גולן, מרלו, 2001: עם תוספת קטנה של קברנה סוביניון, יושן היין כשנה באלון צרפתי, ונכונה לו יכולת התפתחות טובה נוספת בבקבוק. יין מסקרן, מבטיח עושר וניחוחות פרי בשל, ריבתי, ומורכבות טובה בטעימה. 145 שקלים.

 

  • ברקן, סופרייר, קברנה סוביניון, 2000: עשוי ענבים מרמת הגולן והגליל העליון, אשר עברו שתי תקופות יישון בחביות עץ אלון, מסוגים שונים. בסך הכל היין נשם עץ משך 20 חודשים. יש לו גוון אודם נמרץ ומושך, הוא עז ניחוחות טובים של גרגרי יער בשלים, מתיקות שזיף חם ופרחי בר. על החך הוא מגלה נדיבות, עשיר בטעמיו, חלק וקטיפתי. 150 שקלים.

 

  • יקב רמת חברון, מכפלה, בציר 2001: בלנד קברנה-מרלו מרשים, עשוי היטב, עוצמתי ועשיר בניחוחות טובים וטעמים מורכבים ומפתיעים. 150 שקלים.

 

  • קסטל, גראן ויין, 2000: יין עטור פרסים, אריסטוקרטיה מקומית. בלנד של קברנה סוביניון (70%), מרלו (25%) ומעט קברנה פרנק ופטי ורדו. מיד עם פתיחתו בכוס הוא נותן שפע של ניחוחות טובים, גרגרי יער שחורים, טחב אדמתי אפלולי ומפתה וליטוף של תבלינים. על החך הוא קטיפתי, מלא ועשיר עד כדי אשליה של סמיכות. 170 שקלים.

 

חזור למעלה
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הרי הגליל, קברנה ומרלו. נדיבים בטעמים
סגל, לא מסונן. לאוהבי יינות עם גוף
כרמל, רמת ערד. אצילי, מורכב ועשיר
קסטל, גראן ויין. אריסטוקרטיה מקומית
מומלצים