שתף קטע נבחר

 

מזוז סגר את התיק נגד אולמרט מחוסר ראיות

היועץ המשפטי החליט לאמץ את המלצתה של פרקליטת המדינה בעניין, ולסגור את התיק נגד ממלא מקום ראש הממשלה בפרשת האי היווני. כותב: "ערפל שורר סביב השאלה מי בעיריית ירושלים הוציא את ההזמנה לראש עיריית אתונה". גורלם המשפטי של ראש הממשלה ובנו טרם הוכרע. גורמים במשרד המשפטים: "אין לבצע היקש בין התיקים; במקרה של שרון, העובדות חמורות הרבה יותר"

בשורות טובות לשר אהוד אולמרט ערב חג הפסח: היועץ המשפטי לממשלה, מני מזוז, החליט לסגור את התיק בעניינו בפרשת האי היווני - מחוסר ראיות.

 

פרקליטת המדינה, עדנה ארבל, הגישה למזוז טיוטת כתב אישום נגד ראש הממשלה ובנו, גלעד שרון, אולם המליצה כבר לפני מספר שבועות לסגור את התיק בעניינו של אולמרט, ממלא מקום ראש הממשלה ושר התמ"ת. היועץ המשפטי החליט לאמץ את המלצתה בעניין.  

 

ואולם, גורמים במשרד המשפטים מדגישים כי "אין לעשות היקש ולערוך גזירה שווה בין תיק אולמרט לתיק שרון". לדברי הגורמים, במקרה של ראש הממשלה, "הסיפור הרבה יותר בעייתי, והעובדות חמורות בהרבה, לכן צריך לעשות הפרדה בין השניים ולדעת שהתיקים נבחנים באופן נפרד לחלוטין זה מזה".

 

 

היועץ מזוז מנמק על פני שמונה עמודים מדוע החליט לאמץ את עמדת הפרקליטות. בין השאר, הוא מסביר כי כאשר הזמין אולמרט ביוני 99', ערב הקמפיין על ראשות הליכוד, את ראש עיריית אתונה לארוחת צהריים, הוא עשה זאת מתוקף תפקידו כראש עיריית ירושלים.

 

מזוז כותב: "לא ניתן להוכיח את החשד שאולמרט, העומד בראש הפרמידה ונעזר בעוזרים שונים, ידע על כל המתרחש תחתיו בלשכתו. על כן, לא ניתן לסתור את הטענה, אותה טוען אולמרט, כי ראש לשכתו או יועצו המדיני או אחרים, אף אם פעלו בשיתוף פעולה עם אפל, היה זה בלא ידיעתו, וממילא ללא שהנחה אותם לכך".   

 

בהחלטתו כותב היועץ המשפטי לממשלה, כי גם כאשר ישנה תשתית ראייתית מספקת להוכחת היסודות העובדתיים של עבירת השוחד, עדיין יש להוכיח גם את "היסוד הנפשי".

 

עם זאת, היועץ מציין כי "ערפל שורר סביב השאלה, מיהו הגורם בעיריית ירושלים שהוציא את מכתב ההזמנה". מהעדויות שנגבו, כותב מזוז, "לא ניתן להגיע למסקנה בהקשר זה ... גם מידע שאסף דוד ספקטור, שנשכר על-ידי עמרי שרון כדי להתחקות אחר פעולות של מטה אולמרט כנגד מטה שרון, כגון ציתותים ו'ריגול פוליטי', אין בו כדי לבסס את המתת, שכן מדובר בעדויות שמועה ודברי רכילות, שאינם קבילים בבית-המשפט".    

 

"לאחר בחינת החומר וקיום דיון בנושא עם אנשי המשטרה, פרקליטות מחוז מרכז ופרקליטות המדינה", כותב מזוז, "החלטתי לסגור את תיק החקירה נגד אולמרט מחוסר ראיות מספיקות".

 

בפירוט מסקנותיו בעניינו של אולמרט מפרט מזוז שני תנאים הכרחיים, שנדרשים להעמדה לדין פלילי: האחד - קיומן של ראיות מספיקות לאישום, והשני - קיומו של עניין ציבורי בהעמדה לדין. המבחן באשר לתנאי השני, הוא כותב, ייעשה בהתאם למבחן "הראיות המספיקות לאישום", קרי: "האפשרות הסבירה להרשעה". מבחן זה יישקל בקרוב גם בעניינו של ראש הממשלה.  

 

"מקווה שייסגר גם התיק של רה"מ"

 

בהודעה שפרסם אמש אולמרט, הוא ביקש להודות למזוז על שגיבש את החלטתו לפני חג הפסח, "ובכך, גילה רגישות והתחשבות רבה. הדבר יעשה את החג לי ולבני משפחתי שמח יותר".

 

"למעלה משלוש שנים", כותב אולמרט, "המתנתי עד שניתנה גושפנקא רשמית למה שאני וכל ידידי ידענו מלכתחילה - כי לא עברתי על החוק. במשך שלוש השנים הללו הייתי חייב להתגונן פעם ועוד פעם מפני רמזים, חשדות, פרסומים כוזבים ופגיעות אישיות שלא היה להם בסיס עובדתי ומשפטי.

 

"החלטת היועץ המשפטי לממשלה ופרסומה, לרבות הגילוי כי כל גורמי הפרקליטות המליצו לכל אורך הדרך על סגירת תיק החקירה בענייני, מקלים עליי מאוד ומאפשרים עתה, יותר מתמיד, להשתחרר ממועקה קשה שהייתה כצל שליווה את כל פעולותיי במשך תקופה ארוכה. אני מקווה מאוד כי נזכה לשמוע בקרוב כי היועץ החליט לסגור את התיק גם בעניינו של ראש הממשלה".

 

גורלם המשפטי של אריאל וגלעד שרון טרם הוכרע. אתמול החל צוות משפטנים מורחב בלשכתו של מזוז לעבור על סעיפי התיק השונים. העבודה תימשך גם במהלך חג הפסח, אולם במשרד המשפטים מעריכים כי ההחלטה בעניין תתקבל בתוך שישה שבועות עד חודשיים.


פורסם לראשונה 04/04/2004 16:27

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלכס קולומויסקי
מחוסר ראיות. אולמרט
צילום: אלכס קולומויסקי
צילום: סבסטיאן שיינר
אימץ את המלצת ארבל. מזוז
צילום: סבסטיאן שיינר
צילום: באובאו
העובדות חמורות בהרבה. שרון
צילום: באובאו
מומלצים