שתף קטע נבחר

טורטה די ריקוטה

כל קונדיטור באיטליה מתגאה במתכון פרטי ממורשתו המשפחתית לטארט ריקוטה, עוגה קלאסית מסורתית ששורשיה בקינוח רומאי פופולרי. העוגה עשויה מגבינת ריקוטה קרמית, נעימה ומעט מתקתקה (וגם דלת שומן), מתובלת בקליפת תפוז עם חתיכות של פירות הדרים מסוכרות וצימוקים, מעל לבצק רך ועשיר

 

חומרים לבצק (10-12 מנות):

1/4 1 כוסות קמח

1/8 כפית מלח

2 כפות סוכר

150 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

גרידה מ-1/2 לימון

1 חלמון

 

למלית:

1 ק"ג גבינת ריקוטה (1/2 4 אחוז שומן, של "מחלבות גד")

1/2 כוס (125 מ"ל) שמנת מתוקה

1/2 כוס סוכר

1/3 כפית מלח

גרידה מ-1/2 תפוז

1 כפית תמצית וניל טהור

4 חלמונים 

2 כפות קמח

1/4 כוס צימוקים

1/4 כוס קליפות הדרים מסוכרות, חתוכות לקוביות קטנות

2 כפות צנוברים

 

כלים:

תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ, משומנת

 

אופן הכנת הבצק:

1. במכל מעבד מזון שמים את הקמח, המלח והסוכר, ומערבבים.

 

2. מוסיפים את החמאה ומעבדים קלות, רק עד לקבלת תערובת פירורית דקה. מוסיפים את גרידת הלימון ואת החלמון, ומעבדים רק עד שהבצק מתאחד.

 

3. מהדקים חתיכות בצק בידיים לתחתית התבנית בשכבה אחידה בעובי כ-1/2 ס"מ. דוקרים במזלג, ומניחים במקרר 30 דקות.

 

4. בינתיים מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס).

 

5. אופים 15-20 דקות, עד שהבצק אפוי ובצבע זהוב בהיר. מצננים בתבנית על רשת.

 

אופן הכנת המלית:

 

6. מנמיכים את טמפרטורת התנור לחום נמוך (150 מעלות).

 

7. במיכל מעבד מזון שמים את הגבינה ומעבדים קלות עד שהיא חלקה. מוסיפים את השמנת, הסוכר, המלח, גרידת התפוז, הווניל, החלמונים והקמח, ומעבדים קלות, רק לקבלת תערובת חלקה ואחידה (נזהרים מהקצפת יתר שגורמת לסדקים בעוגה). מעבירים לקערה גדולה ומקפלים פנימה את הצימוקים ואת קליפות ההדרים.

 

8. מעבירים לתבנית עם הבצק. מחליקים ומפזרים את הצנוברים מעל. עוטפים את התבנית מבחוץ בנייר אלומיניום עבה. מניחים את התבנית בתוך תבנית גדולה יותר שתשמש כאמבט מים ("בן-מארי"). יוצקים מים חמים בזהירות לתבנית הגדולה עד לגובה 3 ס"מ, ומעבירים לתנור.

 

9. אופים כ-45 דקות עד שהעוגה בצבע זהוב בהיר, והיא נראית יציבה. מוציאים את התבנית עם העוגה מהתבנית עם המים, ומצננים צינון מלא בתבנית על רשת. מגישים חם או בטמפרטורת החדר.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עומרי מירון
מגישים חם או בטמפרטורת החדר
צילום: עומרי מירון
מומלצים