שתף קטע נבחר

מנגל למיליונרים בלבד

פרגיות על גריל פחמים? תשכחו מזה. בעשירון העליון הולכים השנה על חגיגות יום עצמאות בסטייל: ארוחה יוקרתית ב-8,000 ,שקל מנגל חשמלי מנירוסטה ב-14,000 שקל ובדי כחול-לבן לקישוט באלפי שקלים

במשך ארבעה חודשים אגר השף שי עשהאל גרם לגרם שמונה קילוגרמים שלמים של בשר "רימייה". "מדובר בסרעפת של הפרה, חלק ששוקל לא יותר מ-800 גרם בכל פרה, ושניתן להשיגו רק אצל קצבים בודדים שמבינים עניין, וגם זאת רק בזכות קשרים", הוא מספר. המחיר, אגב, הוא 200-250 שקל לק"ג.

 

בשבוע שעבר התייצב אצלו לקוח שהזמין את כל הכמות ליום העצמאות. לא לסתם מסיבה, אלא למופע של שפים שבו ישקיע הלקוח למעלה מ-8,000 שקל לפינוקם של 30 איש בלבד, בגינת חווילתו ברעננה. האורחים יאכלו, בין היתר, חזה מולארד מעושן. עשהאל: "נגיע עם מעשנת ונעשן את הבשר במקום מול הקהל. נגיש להם גם קבבים מיוחדים, אנטריקוט בצלייה עילית מעודנת הנעשית מעל למכשיר המנגל, ואחרי שישמעו את הסברי השף, יזכו גם להופעה של קוראת בקפה".

 

החברה של עשהאל מ"בשלים חוויה - מופעי בישול" מתמחה במפגשים ייחודיים במסגרתם מגיע השף הביתה או לגינה עם כל הציוד, כולל תנור או מנגל, מבשל ומבדר את הקהל. "בימי העצמאות של השנתיים האחרונות ההזמנות היו יותר צנועות. בשנה שעברה לא הצלחנו למכור את המופעים היקרים, טוען עשהאל. "כשעשינו מנגל שמנו עליו חזה עוף, אמנם במרינדה מעניינת, אבל חזה עוף. השנה רוצים בשרים יקרים. אנטריקוט. בשנה שעברה עשינו קבב רגיל, השנה רוצים עם פיסטוקים ובשר טלה. משקיעים בכל דבר. אכפת לאנשים איזו מפה נביא להם, איזה כוסות. ומה שלא פחות חשוב - הם רוצים אטרקציה. לא עוד לשבת מול המנגל ולבלוס, אלא מופע של השף. שעה וחצי-שעתיים.

 

"יש לנו שף שמספר בדיחות, אחר שמספר סיפורים, שלישי שהוא קוסם. ואחר-כך רוצים הופעות שירי ארץ ישראל. דרבוקות. קוראת בקפה. רקדנית בטן. מוכנים לשלם תמורת ההופעות עוד תוספת של 2,600 שקל, זאת בנוסף ל-5,000 שקל לאירועי הבישול היקרים".

 

70 דולר לאדם

 

גם השף אייל שני הוצף בהזמנות לבשל ארוחות חג יוקרתיות, אלא שהוא דחה את כולן. במקום זה העדיף להכין ארוחת יום הולדת לחבר טוב, ארוחה של כ-100 מוזמנים בווילה בהרצליה פיתוח, שעל הרכבה יחליט כמנהגו רק כאשר יגיע לשוק כדי לקנות את המצרכים.

 

"אני עדיין לא יודע מה אבשל ביום העצמאות כי לא קניתי. אני לא יודע מה ינצוץ לי באותו יום, הוא אומר. על כסף הוא לא מדבר. כי שני, כמו כל מי שמזמין את שירותיו, יודע שעם כל ההוצאות מסביב, שפים ברמה שלו לא מתחילים לעבוד לפני הוצאות של כ-70 דולר למוזמן.

 

"המסיבות של האלפיון העליון ישקיעו רק בתחום הבר בין 1,000 ל-5,000 ,דולר כשמדובר במסיבה ל-150 מוזמנים בערך", מסביר זיו שליט מ"בר דק", שהוצף בהזמנות לקראת החג. ההוצאה הגדולה על-פי שליט תהיה על מגוון היינות והמשקאות האלכוהוליים.  

 

"השנה בולטת מאוד הדרישה למשקאות האישיים, הקמפרי מיקס, הברקדי בריזר. אמנם לא מדובר במשקאות יקרים במיוחד, רק 10-15 שקלים לבקבוק, תלוי במקום הקנייה, אבל מכיון שמדובר בכמויות, ניתן להגיע בקלות בסעיף זה בלבד להוצאה של אלפי שקלים. בולטת השקעה גם בפינות ישיבה. אופנתית ישיבה אלטרנטיבית נמוכה, או כסאות בר גבוהים. טעימות ביס וסושי מחליפים את המנגל כשמדובר באירועים עם מלצרים ולא באירועים משפחתיים פנימיים".

 

העשירים היו גם עשירים ביום העצמאות שעבר, אבל הנהנתנות לא היתה אינית. השנה, כך נראה, הותרו כל הרסנים. בחנויות יש הרבה יותר מוצרים, שרק מי שיכול להרשות לעצמו יוציא עליהם את כספו.

 

ערכת פיקניק יוקרתית

 

חיים לוי מ"מלי'ס" מציע ברשת חנויות המתנות שלו ערכת פיקניק יוקרתית מלאה הכוללת מזוודת קש בשילוב עור ובתוכה סכו"ם, כוסות, ספלים, מפה ומפיות מטקסטיל, תרמוס, כלי אחסון מפלסטיק קשיח, תבלינים ופותחן בקבוקים וקופסאות.

 

ערכות כאלה רואים כשהעשירים מגיעים בימי רביעי אחר הצהריים כדי להאזין לקונצרטים על הדשא בסנטרל פארק בניו-יורק, או בסדרות טלוויזיה אנגליות. בשנה שעברה הציג את הערכה להדגמה. השנה הוא מצפה למכור 12-15 יחידות, רק בשניים מסניפיו הפונים לקהל היעד - ברמת אביב ובדיזיין סנטר מול קניון איילון.

 

בראשית השבוע הגיעה ליבואן המנגלים דוד דרייר מחברת "די אנד אס" משפחה ירושלמית, שביקשה לרכוש גריל פחמים בממדים ענקיים, שהפתיעו גם אותו כאשר לקח בחשבון שמדובר בגריל המיועד לבית פרטי. גריל הפחמים שייחנך בארוחה המשפחתית הוא בקוטר 1.14 מטר, יותר משולחן סלוני גדול, והרוכשים שילמו תמורתו 5,000 שקל בלי למצמץ.

 

המגוון שמציע דרייר כולל מנגלים חשמליים מנירוסטה לעשירים בסכומים של 6,000-14,000 שקל של חברת "וובר", שהוא מייבא מארה"ב. גם בשנה שעברה מכר מספר יחידות לחג. "למרות כל הבכיות, הקהל שלנו קנה, הרבה סלבריטאים, בעלי משרדי פרסום מפורסמים. בישראל מתחילים לאמץ את סגנון החיים האמריקאי".

 

דרייר מציע למכירה גם גרילים יקרים יותר בשיטת ה"בילט אין" ב-20 אלף שקל ויותר, אבל אלו דווקא לא נמכרים לקראת יום העצמאות אלא כל השנה כי הם משולבים במהלך הקמת הבתים במסגרת עוד תופעה של האלפיון העליון: מטבח חיצוני בגינה לאירוח.

 

בקבוק שמפנייה בכניסה

 

למרות הירידה הכללית במכירות דגלים, מבחין גם אבי מרום מ"מרום אף.ג'י.פי", יצרן ויבואן דגלים ומוצרי קישוט, בשדרוג הקישוטים במסיבות יום העצמאות במאיון העליון.

 

אחד מלקוחותיו התעקש להזמין דגל מבד סאטן כבד בעבודת יד, מהדגלים שמוצבים בלשכת הנשיא. "רק עובד אחד שלנו, בן 86, מיומן לייצר דגל מן הסוג הזה, שגם מגן הדוד במרכזו תפור ביד", הוא מספר. הדגל ייתלה במסיבת יום העצמאות בגינת ביתו של הלקוח למרות שהוא מיועד, למעשה, לשימוש בתוך הבית. הלקוח התעקש.

 

"אנחנו בהחלט מרגישים תופעה של אנשים שלא חסר להם והם רוצים להיות מיוחדים", אומר מרום. כך, לדוגמה, הגיעו לחברה הזמנות לאריגים מהם מייצרים את הדגלים. לקוח מירושלים רכש בדים ב-7,000 שקל כדי לכסות את שתיים וחצי הקומות של ביתו בבד כחול לבן ענק. ההסבר: "הוא עומד לערוך מסיבה ורוצה שכל מי שיעבור ליד הבית ידע עליה".

 

אחר יצר סככה להגנה מפני השמש מיריעות בד גדולות, המשמשות את תעשיית ייצור הדגלים. ושלישי יכסה בבדי כחול-לבן את כל קירות האולם שבו הוא מקיים את מסיבת חג העצמאות הפרטית שלו.

 

ולמי שמתכונן לצאת מן הבית לבילוי יוקרתי במלון צפויה אכזבה. למרות התיירות המקרטעת, הסוויטות היוקרתיות של המדינה תפוסות, כולל הסוויטה היקרה ביותר במדינה, הסוויטה המלכותית על שם רבין במלון "מצודת דוד" (הילטון לשעבר) בירושלים. רק 2,860 דולר (12,870 שקל) ללילה. לאורחים שיבלו בה את יום העצמאות מחכה בכניסה בקבוק שמפניה, יין פרחים, פירות העונה ופטיפורים שונים. החדרים ענקיים, המרפסת עם כיסאות הישיבה מעץ מסוגלת להכיל עד 100 איש וצופה אל העיר העתיקה, החדשה ומגדל דוד. והיא גם מכילה חדר צמוד עבור הילדים, חדר צמוד עבור המאבטחים במידת הצורך, פינת אוכל הניתנת להרחבה עד 12 איש, ג'קוזי כמובן ופינת ישיבה עם אח דולק, אם יהיה יום עצמאות קר במפתיע.

  

חג בלי חשבון

 

השף אייל שני מספק כמה המלצות לארוחת חג לבעלי יכולת.

 

  • בשר טלה חלב. של נקבה בת לא יותר מ-3 חודשים. החלק הטוב ביותר הוא הצלעות. המחיר: 140 שקל לק"ג.

 

  • יונים. מומלץ לתלות על רשת במקרר ליישון ל-4 ימים לפני הצלייה. 80 שקל ליונה אחת.

 

  • קוויאר. למי שבאמת עשה כבר הכל במסיבת יום העצמאות. ככל שרמת המלח נמוכה יותר, הקוויאר משובח יותר. כ-2500 שקל לק"ג.

 

  • יינות. לבנים - סוביניון בלאן של דלתון וקצרין שרדונה של ירדן, ב-80-90 שקלים לבקבוק; אדומים - קברנה סוביניון מסדרת קצרין, הסדרה העליון, החל מ-180 שקל לבקבוק.

 

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אייל שני. מבשל לחברים
אייל שני. מבשל לחברים
צילום: ערוץ 8
שי עשהאל. השנה רוצים בשרים יקרים
שי עשהאל. השנה רוצים בשרים יקרים
צילום: גבי מנשה
מומלצים