ליגת העל, מחזור 31: אשדוד - מכבי ת"א 1:1
האלופה היוצאת איבדה שתי נקודות יקרות במאבק על המקום השני, וחילצה תיקו מאשדוד, אשר הייתה ראויה לניצחון. לאיוש טריאק העלה את אשדוד ליתרון בדקה ה-47. לירן כהן, שנכנס כמחליף, קבע את תוצאת המשחק בדקה ה-64. קלינגר: "היו לנו דקות מצוינות במחצית הראשונה". יוסי מזרחי: "היינו צריכים לדרוס את מכבי תל אביב"
לכאורה, היתה יכולה מכבי תל אביב להבטיח היום כמעט סופית את המקום השני בליגת העל. הפועל באר שבע הפסידה למכבי חיפה, וניצחון של הצהובים היה נותן לה מקדמה של שלוש נקודות על מכבי פתח תקווה, שהשיגה שלוש נקודות בנצרת. בסופו של דבר הצליחו חניכיו של קלינגר לחלץ בשיניים תיקו 1:1 בחוץ מול מ.ס אשדוד.
ניצחון בהפרש של שלושה שערים היה משקף נכונה את אשר אירע על כר הדשא באשדוד. לירן שטראובר היה השחקן המצטיין של האורחים, בעוד ששי הולצמן הצטער בוודאי על שלל ההחמצות ממצבים בטוחים מול ההגנה המבישה של הצהובים. ניר קלינגר הבטיח שבעונה הבאה הוא בונה קבוצה "בת זונה" במכבי. עד לתום העונה עדיף שיתרכז במניעת הביזיון השבועי והיכולת העלובה של הקבוצה שלו. למכבי 51 נקודות במקום השני, נקודה יותר ממכבי פתח תקווה השלישית, ושתיים יותר מהפועל באר שבע במקום הרביעי.

איש המשחק. שטראובר (צילום: יוסי רוט)
תיאור משחק
מכבי תל אביב נראתה נחושה יותר בדקות הפתיחה של המשחק וכמעט והצליחה לעלות ליתרון בדקה השישית, לאחר שתיקול מוצלח של ברוך דגו על סף רחבת אשדוד, הפך למסירה לעברו של תמיר כהן, שבעט לשער והחמיץ.
בדקה ה-15 ניער אושרי אלפסי את ברוך דגו והגביע מהאגף הימני - משה אוחיון נגח מעמדה טובה לידיו של שטראובר, ששמט וקלט מיד. שבע דקות חלפו, וסכנה ממשית נוספת ריחפה על השער של שטראובר. שי הולצמן בעט כדור חופשי מסובב מ-20 מטרים שעבר את החומה ופגע בקורה השמאלית.
אשדוד המשיכה במתקפה, ובדקה ה-34 פרץ עידן שריקי והכין כדור נפלא ללאיוש טריאק, שמ-14 מטרים עמד לבד מול שטראובר אך בעט החוצה. אשדוד המשיכה לנצל את חולשת האגף השמאלי בהגנת מכבי, ואוחיון סובב כדור נהדר לטריאק, ששוב החמיץ ממצב כיבוש קורץ.
שתי דקות מפתיחת המחצית השנייה עלתה אשדוד ליתרון מוצדק. אוחיון פרץ באגף הימני והעביר כדור רוחב נהדר לטריאק, שבניסיון השלישי שלו במשחק כבש בקלות - 0:1 לאשדוד.

לאיוש טריאק. שער יתרון (צפריר אביוב)
לאחר כיבוש השער אשדוד נרגעה, ואפשרה למכבי להשתלט על מרכז השדה. בדקה ה-64, זה עלה לה בשער שוויון. לירן כהן החליף מסירות עם אנדרס פרוחננקובס, ומקרוב כבש - 1:1.
שלוש דקות חלפו, ושי הולצמן היתל באבי סטרול, ומעמדת כיבוש בטוחה בעט ליד הקורה. 14 דקות לסיום הגביה ז'אן טלסניקוב כדור נהדר מהאגף השמאלי. הולצמן חלף על פני ליאור ז'אן ובעט למשקוף שערו של שטראובר. עד לדקות הסיום הוסיפו הולצמן, בלסינג קאקו ואורן ניסים שעלה כמחליף להחמיץ ממצבי כיבוש בטוחים.

הרבה להחמיץ. הולצמן (ראובן שוורץ)
הרכבים
מ.ס אשדוד: יאני ויאנדר; אושרי אלפסי, בלגויה מלבסקי, עמנואל פאפואה, ז'אן טלסניקוב; בלסינג קאקו, משה אוחיון, עידן שריקי (אורן ניסים, 87), יוסי אופיר; לאיוש טריאק (אלון חזן, 64), שי הולצמן
מכבי תל אביב: לירן שטראובר; קובי מוסא, משה מישאלוב, אבי סטרול, ליאור ז'אן, סאלם אבו-סיאם; ברונו הייס (אסף קריספיס, 81), ברוך דגו (ארז מסיקה, 51), תמיר כהן, אלדו אדורנו (לירן כהן, 51); אנדרס פרוחננקובס.
ניר קלינגר: אשדוד רצתה יותר
במכבי תל אביב לא רוו נחת, בלשון המעטה, מתצוגת הכדורגל של שחקני הקבוצה. המאמן ניר קלינגר זעם על השחקנים במהלך המחצית ותבע מהם לשפר את יכולתם. למרות זאת, במכבי העדיפו להתרכז בעובדה שהקבוצה נשארה במקום השני, שבוע נוסף. בקבוצה הוסיפו כי הם מצפים לשיפור במחזור הבא מול מכבי נתניה, עם חזרתם של ג'ון פנטטיל, אנדז'יי קוביקה ואורן זיתוני להרכב.
קלינגר אמר בסיום: "אני יודע שהשחקנים רצו, אבל אולי בגלל עודף מוטיבציה זה לא נראה כך. היו לנו דקות מצוינות במחצית הראשונה ולא הצלחנו לנצל אותם להבקעת שערים. אשדוד שיחקה טוב, רצתה יותר והגיעה להרבה מצבים. אני שמח שהצלחנו לחזור עם נקודה ועכשיו אנחנו צריכים להתרכז בשני המשחקים הבאים שיקבעו, למעשה, אם נשחק במוקדמות ליגת האלופות בשנה הבאה. זה תלוי רק בנו ולא בקבוצות אחרות".
מחר בבוקר אמור הקפטן טל בן חיים להמריא למבחנים באסטון וילה. את בן חיים ילווה בשבוע הקרוב - אביו. הבלם צפוי להיבחן בקבוצה האנגלית עד יום חמישי, ולהספיק לחזור למשחק הבא של הקבוצה בשבת. במכבי מאמינים כי במידה ובן חיים ירשים את הצוות המקצועי בוילה, ניתן יהיה למכור אותו ב-700 אלף יורו.
משה אוחיון: "היינו יותר טובים בשתי דרגות"
תחושת החמצה גדולה ליוותה את שחקני מ.ס אשדוד בסיום המשחק. קשר הקבוצה, משה אוחיון, ששוב הציג יכולת נהדרת אמר: "היינו יותר טובים ממכבי תל אביב בשתי דרגות והגענו להרבה מצבים, במיוחד במחצית השניה. חבל שקיבלנו גול שטותי ולא הצלחנו להשיג שלוש נקודות בשביל לפצות את הקהל על ההפסד בחצי גמר הגביע. אם היינו מנצחים הסיפור בתחתית היה גמור, אבל כנראה שזה יימשך עד הסוף. האכזבה מההפסד בגביע זה לא דבר שאפשר להתעלם ממנו, אבל זו כבר הסטוריה ואנחנו חייבים לשכוח את זה, כי עוד לא נשארנו בליגה".
מאמן מ.ס אשדוד, יוסי מזרחי: "ברבע השעה הראשונה היינו עדיין בחצי גמר הגביע, אבל אחר כך, ככל שעברו הדקות, שיחקנו כדורגל טוב והיינו צריכים לדרוס את מכבי תל אביב. אני גאה בשחקנים שלי, אשר הצליחו לקום אחרי הטראומה שעברו בגביע ולשחק כמו ששיחקו היום".
הקשר הניגרי, בלסינג קאקו: "נקודה אחת זה לפחות יותר טוב מהפסד. העונה עוד לא נגמרה ונצטרך לנצח את שני המשחקים שנותרו לנו בשביל להבטיח את ההישארות בליגה. יצרנו הרבה מצבים אבל סבלנו מחוסר מזל ולא הצלחנו לכבוש שערים נוספים".