שתף קטע נבחר

זה אוכל, זה?

איילת בן יוסף מבשלת ג'אנק פוד שמתאים לרווקים, או לילדים: ביצה בפיתה מטוגנת, עוגיות מלוחות וגלידת טעמי

מוטי ואני נשואים כבר שלוש שנים ועדיין אין לנו ילדים. לא שיש לנו משהו עקרוני נגד ילדים, אנחנו פשוט לא רוצים אותם כרגע.

בעיני רבים ממכרינו ובעיקר בעיני המשפחה הקרובה שלנו מדובר במצב בלתי נסבל לחלוטין. באירועים משפחתיים שואלים אותנו בלי בושה "נו? מתי כבר נראה גם אצלכם תינוק? ("רק רגע, דודה שרה, אנחנו רק קופצים לשניה לשרותים ותיכף זה יקרה, את מוכנה לשמור לי על התיק?"). אמא של מוטי דואגת לספר לכולם שלא מדובר בבעיה מהסוג שלא מדברים עליה אצלם במשפחה, אלא שהזוג הצעיר עדיין לא מרגיש בשל לתינוק משלו ושהיא מאוד מקווה שהבשלות הזאת תגיע במהרה. אמא שלי חרדה מעצם המחשבה שהיא תהפוך לסבתא בגילה הצעיר ולכן מעדיפה להדחיק את המחשבה שאירוע כזה אפשרי. בכל פעם שאני מעלה שני קילו (וזה קורה די הרבה, לצערי) אני זוכה למבטים תוהים בכיוון הבטן ("לא, אני לא בהריון, סתם השמנתי!") ולהזהרה שאם אני רוצה להכנס להריון כדאי לי קודם לעשות דיאטה - כי אחר-כך יהיה הרבה יותר קשה להוריד.

 

במשך הרבה זמן הרגשנו, מוטי ואני שההורות, אפעס, לא ממש מתחברת איתנו, אבל לאט-לאט זה מחלחל. השבוע, למשל מצאתי את עצמי מבשלת ארוחה שלמה ובסופה אומרת את המשפט האלמותי "XXX זה לא אוכל" (במבה זה לא אוכל, פיתה זה לא אוכל, גלידה זה לא אוכל...). מיד הוספתי את "בבית הזה אין משרתים" ו"פה זה לא בית מלון" ומוטי הביט בי מבועת. פתאום, בלי הכנה מוקדמת אני הופכת לאמא שלי.אולי זה סימן מאלוהים שצריך לארגן צאצא ולהעביר לו את המורשת.

 

השבוע בישלתי אוכל שמאוד קל להגיד עליו "זה לא אוכל" - הג'אנק-פוד בהתגלמותו: מהיר, שמנוני ולא מאורגן. או בקיצור - אוכל של רווקים בלי ילדים. למען האמת מדובר באוכל שילדים נורא יאהבו, ואפילו ההורים לא יתנגדו, בתנאי שלא מכינים אותו כל יום, כי בכל זאת - זה לא אוכל.

 

ביצה בפיתה מטוגנת

 

לא, זו לא טעות - הפיתה ולא הביצה היא המטוגנת.

 

לכל סועד נזדקק ל: (החישוב הוא ל-5 סועדים)

1 פיתה, שלא חייבת להיות טריה במיוחד (4.50 ₪)

1 ביצה (5 ₪)

1 כף קטשופ / ממרח עגבניות מיובשות

2-3 זיתים קצוצים

1 פרוסת גבינה צהובה (4 ₪)

שמן זית או חמאה לטיגון

 

תוספות אפשריות:

מעט סחוג, פרוסת נקניק, גבינה בולגרית, גבינת שמנת, עגבניות טריות, עשבי תיבול, ממרחים כגון פסטו, ברביקיו, לימונים כבושים, שום כתוש ולמעשה כל מה שאוהבים לשים בסנדוויץ'.

 

וכך עושים:

1. פותחים את הפיתה בלי לפגוע בצורתה הכללית (בלי לגדום את הקצה), מורחים קטשופ ומדליקים את האש, מחממים מעט שמן זית במחבת.

 

2. מוסיפים לפיתה פרוסת גבינה ותוספות נוספות שתרצו. שוברים פנימה את הביצה ומפזרים זיתים קצוצים. מניחים את הפיתה על המחבת החמה ומטגנים כ-10 דקות מכל צד. אחרי שהופכים צד אפשר ללחוץ על הפיתה בעזרת צלחת או קערה כבדה. אם אתם אוהבים את הביצה שלכם עשויה היטב - המשיכו לטגן את הפיתה על להבה קטנה עוד כמה דקות. אם אתם אוהבים אותה נוזלית, ותרו על שתי דקות. מורידים את הפיתה לצלחת, ממתינים מעט וחותכים אותה לשני חצאים. זוללים בידיים, ושומרים מפית בהשג יד. סך הכל: 13.50 ₪ + בונוס – מקרר נקי.

 

עוגיות מלוחות מהירות

 

נזדקק ל:

100 גרם חמאה (2.60 ₪)

1 כוס קמח

1 ביצה

100 גרם גבינה קשה ו / או חריפה: בסגנון רוקפור, פרמז'ן, תום וכדומה (7.50 ₪ לרוקפור ישראלית)

1 כף קצח או שומשום קלוי

 

וכך עושים:

1. במערבל מזון מניחים קמח, חמאה וגבינה. מעבדים לתערובת פירורית. מוסיפים ביצה ומעבדים לבצק אחיד ונוח. הבצק יכול להיות דביק מעט, זה לא נורא.

 

2. מוצאים את הבצק ממעבד המזון ויוצקים ממנו "נקניק" עבה. מפזרים קצח על משטח העבודה ומגלגלים את הבצק, שהקצח ידבק אליו היטב. עוטפים בנילון נצמד ושולחים לפריזר לשעה. הבצק צריך להיות קשיח, אבל לא קפוא-למוות (אם הקפאתם אותו מראש - צריך להוציא את הבצק להפשרה על השיש לחצי שעה).

 

3. מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.

 

4. פורסים את נקניק הבצק לפרוסות דקות ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

 

5. אופים כ-10 דקות, עד שהעוגיות מתחילות להזהיב. מגישים עם סלסה טריה. חשוב להקפיד ולהוציא את העוגיות בזמן - הן נוטות להישרף במהירות. סה"כ 10.10 ₪

 

סלסה מעגבניות טריות

 

נזדקק ל:

4 עגבניות בשלות קלופות וקצוצות, ללא הזרעים (3 ₪)

1 פלפל אדום (מתוק) קצוץ (ללא זרעים)

1 בצל אדום קטן קצוץ דק-דק (פלפל אחד ובצל אחד = 2 ₪)

2 כפות כוסברה או פטרוזילה קצוצה + 2 כפות נענע טריה קצוצה

2 שיני שום כתושות

לחריפות: בין 1/2 ל-1 פלפלון צ'ילי קצוץ או טבסקו לפי הטעם

מיץ מחצי לימון (או יותר, אם רוצים)

 

וכך עושים:

מערבבים את כל המרכיבים בקערה ומניחים בצד לנוח לחצי שעה לפחות. לפני ההגשה טועמים ומתקנים מה שצריך. סך הכל: 5 ₪.

  

גלידה טעמי

 

פשוט וגאוני.

 

נזדקק ל:

1 ליטר גלידה וניל (12 ₪)

2 חטיפי טעמי ( 6.80 ₪)

 

וכך עושים:

מוציאים את הגלידה מהמקפיא ומניחים לה להפשיר חצי שעה. קוצצים את הטעמי ומערבבים עם הגלידה הנמסה. מחזירים להקפאה ומגישים בסוף הארוחה. סה"כ: 18.80 .

 

 

סך כל הארוחה: 47.40 ₪.

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ביצה בפיתה מטוגנת. 13.50 ₪
צילום: איילת בן-יוסף
עוגיות מלוחות מהירות. 10.10 ₪
צילום: איילת בן-יוסף
מומלצים