שתף קטע נבחר

ארץ יין מתעוררת

מבול של יין יורד על הארץ לעת קיץ, והמדור התפנה למסע מענג של לגימות ועינוגים - מזכרון יעקב ועד יקב "יפו", מיער יתיר ועד מושב אדרת

מרוב בקבוקים לא רואים את היער. שפע היין אשר הושק באחרונה בארץ, תוצרת ישראלית טובה, הביא לכך שכמה מן היינות זוכים להתייחסות מאוחרת. כך למשל, "יתיר קברנה-מרלו, 2001", מכרמי יער יתיר הסמוך לערד. זה היין השני המגיע אל חך המדור מן היקב החדש השייך לכורמים המקומיים וליקבי כרמל, והוא מבסס את הידיעה כי מדובר בטרואר מצויין, ארץ יין דרומית קדומה אשר שבה לחיים ואדמותיה מתפוצצות מחשק לתת את מה שיש בהן לכרמים החוזרים אל חיקה.

 

ערן גולדווסר, שילב קברנה סוביניון (60%) ומרלו (40%) אשר התיישנו משך 12 חודשים בעץ אלון צרפתי ובוקבקו ללא סינון. אלה ענבים אשר צמחו בחלקות עם יבול נמוך רצוי (רק כ-700 ק"ג לדונם), ובכך זכו לחלק גדול יותר מטובה של אמא גפן. התוצאה בעלת הגוף המופיעה בכוס מפנקת לפחות שלושה מן החושים. הצבע העמוק המורכב מאדום ושחור מושך את העין, הניחוחות הטובים של פרי, של בשלות ושל תבליני העץ מציפים את האף, והטעמים הנפתחים עם הלגימה עשויים מורכבות מאוזנת ונחת. מחיר הבקבוק, 90 שקלים, הוא שיקלול הגון של איכות מול תשלום.

 

היין האזורי

 

סדרת היין האזורי של "יקבי כרמל" היא אחד הדברים היפים שהתרחשו באזור ואחד השלבים היותר יציבים בסולם החדש שהציב לעצמו הענק הוותיק, בדרך כלפי מעלה. יינות מושקעים, צמודי קרקע, הנהנים מטיפוח סביבתי ונמכרים ברמת מחירים הגיונית. המצטרף האחרון לשורה (אחרי ה"שרדונה תבור" 2002, ה"סירה רמת ערד" 2002, ה"קברנה זרעית" 2001, וה"קברנה רמת ערד" 2000) הוא ה "סוביניון בלאן רמת ערד" 2003, פרי עבודתו של היינן ליאור לקסר.

 

בשיא הבשלתם, לילה אחד באוגוסט האחרון, באו הבוצרים במפתיע על הענבים בכרם ונטלו את האשכולות אל היקב. עברו עליהם ימים של תסיסה איטית, בטמפרטורות נמוכות, ומנוחה נכונה מצאו רק בבקבוקים. וכבר כעת, מצונן ומזוג, שקוף בצהוב קש, מדגדג את האף בארומות פרי טרופי ועיקצוץ ריחות הדרים רעננים וגם מתוקים, נכון היין להיות ידיד אמיתי בעת לגימת קיץ. מומלץ, במחיר מומלץ של 49 שקלים בחנויות (70 במסעדות).

 

כמו יקב יפו

 

אן ומשה צלניקר כבר מזמן לא בחבל אלזס, אפילו את יפו עזבו לטובת מרתף ביתם בפרבר צפון תל-אביבי, אך היינות החושניים שלהם ממשיכים לעורר הנאות מרבצן. שני יינות חדשים שלהם טעם המדור בימים אלה, והלך אל המדף לחפש בין המון העטיפות הישנות את תקליט הבכורה של אבי טולדנו.

 

ה"קברנה סוביניון 2002", זני לחלוטין, מכרם ליד מושב אדרת אשר בהרי ירושלים, התיישן 12 חודשים בעץ אלון, ואחרי פתיחה איטית בכוס הוא כבר מפגין עושר של ניחוחות פירות יער קטנים, תבלינים מושכים וטעמים מורכבים ומאוזנים. ה"מרלו 2002", גם הוא על טהרת הזן, עבר תסיסה קצרה, ללא השריה, התיישן בעץ אלון כשנה, והוא כעת יין נינוח, עם ריחות ציפת שזיף בשל, כמעט קונפיטורית, כתמי ניחוח עץ החבית, ומגע נעים ומלטף על החך. שני הבקבוקים הם קנייה טובה במחיר של 89 שקלים, כל אחד.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
היקב שייך לכורמים המקומיים וליקבי כרמל
מומלצים