שתף קטע נבחר

האם ח"כ נודלמן יהיה ה"אלכס גולדפרב" של שרון?

ל-ynet נודע כי גורמים בליכוד מחזרים אחר חברי הכנסת מיכאל נודלמן מהאיחוד הלאומי ודוד טל, לשעבר מעם אחד, במטרה לצרפם לקואליציה ההולכת ומידלדלת. השאלה המתבקשת: האם נודלמן וטל יהיו גרסה מודרנית של גונן שגב ואלכס גולדפרב, שתמכו בשעתו בהסכם אוסלו, והצילו את ממשלת רבין?

מי רוצה להיות אלכס גולדפרב? ראש הממשלה, אריאל שרון, שבר אתמול (יום ה') את הראש בשאלה כיצד לנהל את הקואליציה השברירית, לקראת פיטורי שרי האיחוד הלאומי. ל-ynet נודע כי גורמים בליכוד מחזרים אחר חברי הכנסת מיכאל נודלמן מהאיחוד הלאומי ודוד טל, לשעבר מעם אחד. לח"כ נודלמן אף נקבעה כבר פגישה עם רה"מ שרון.

 

המגעים עם שני חברי הכנסת מזכירים לאישים במערכת הפוליטית את החיזורים שניהל ראש הממשלה לשעבר, יצחק רבין, אחרי חברים באופוזיציה, לפני אישור הסכם הביניים ("אוסלו ב'") בכנסת באוקטובר 95'. בסופו של דבר, הצטרפו חברי הכנסת גונן שגב ואלכס גולדפרב לקואליציה, והעניקו לרבין את הרוב המיוחל. בתמורה, מונה שגב לשר האנרגיה, ואילו גולדפרב קיבל את תפקיד סגן שר במשרד השיכון ("המיצובישי של גולדפרב").

 

וחזרה לצרות של שרון: הקואליציה בנויה כיום על 68 חברי כנסת. אם וכאשר יפרשו או יפוטרו חברי האיחוד הלאומי, תמנה הקואליציה 61 חברי כנסת, ותעמוד על כרעי תרנגולת. אז, על-פי התכנון בליכוד, אמור להיכנס לתמונה ח"כ נודלמן, שעשוי לקבל תמורת תמיכתו שורת הצעות אטרקטיביות ושדרוג במעמדו הפוליטי, אולי לדרגת סגן שר.

 

בסביבת שרון יודעים כי גם על קואליציה של 62 חברי כנסת קשה לסמוך, ולכן מנהלים מגעים גם עם ח"כ דוד טל, לשעבר מעם אחד, שאינו מרוצה מהאיחוד עם העבודה. עמדתו המדינית של טל קרובה לזו של הליכוד.

 

נודלמן מציג: יונה צחורה באיחוד הלאומי

 

חבר הכנסת נודלמן מכחיש לפי שעה את דבר המגעים וטוען: "אף אחד לא דיבר איתי, ואני מעדיף שלא ידברו איתי", אמר ל-ynet.

 

"זה לא הזמן ללכת לבחירות. הכלכלה מעורערת ויש בעיות ביטחוניות. אפילו אין כסף לשלם לשלטון המקומי". על תוכנית ההתנתקות אומר נודלמן: "אני תומך בתוכנית. כולם רוצים להתנתק מהפלסטינים. יש סכנות בהתנתקות, אבל גם ללא ההתנתקות יש סכנות. אפשר לבנות גבול, ויהיה יותר קל לשמור עליו. עדיפה לנו התוכנית הזו מאשר יוזמה של סעודיה או ביילין".

 

נודלמן, שהפתיע בעמדותיו היוניות יחסית למפלגתו, האיחוד הלאומי, הוסיף: "אני מאמין לשרון, בהחלט ייתכן שאעזור להם בהצבעות האי-אמון. שרון לא רוצה לעשות רע למדינה. אני מקריית שמונה, ונפלו עלינו קטיושות. הטענה כאילו ייפלו על אשקלון קטיושות לאחר הנסיגה אינה נכונה, כי גם עכשיו זה יכול לקרות". לסיום ציין נודלמן: "על כל אזרח ישראלי בגוש קטיף יש שני חיילים. איפה ראית דבר כזה?".

 

ח"כ טל וחוק גולדפרב

 

חבר הכנסת דוד טל אמר ל-ynet: "כרגע אין על מה לדבר, מפני שרק בינואר תתמזג עם אחד ומפלגת העבודה, ואני אהפוך לסיעת יחיד, ואחליט מה לעשות". נראה כי ח"כ טל עשוי להעניק לשרון את רשת הביטחון שהוא זקוק לה בכנסת מפני הצבעת אי-אמון.

 

על-פי החוק, אסור לח"כ טל להצביע בהצבעות אי-אמון ובהצבעות התקציב נגד עמדת סיעתו, שכן אז לא יוכל להתמודד מטעם אחת המפלגות הקיימות. אולם, הוא יוכל להיעדר מהמליאה, ובכך עשוי למנוע מהאופוזיציה אפשרות להפיל את ממשלת שרון. אגב, החוק הזה חוקק בעקבות הצבעתם של גולדפרב ושגב בעד תוכנית אוסלו.

 

במערכת הפוליטית מודעים לכך שכרגע מדובר באפשרויות בלבד. אם תפרוש המפד"ל בעקבות האיחוד הלאומי, ואם מורדי הליכוד יעשו שרירים, ייתכן שגם המגעים הללו לא יואילו, והממשלה הזו תיפול.


פורסם לראשונה 04/06/2004 00:09

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אתר הכנסת
מיכאל נודלמן. יונה באיחוד הלאומי
אתר הכנסת
דוד טל. מסונדל על-ידי
צילום: באובאו
שובר את הראש. שרון
צילום: באובאו
צילום: אתר הכנסת
מודל אלכס גולדפרב?
צילום: אתר הכנסת
מומלצים