שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות

    הכשר הכי טוב שיש

    המדור קושר כתרים ל"ירדן קצרין 2000", אחד הכשרים הטובים שתפגשו אי פעם, מחבר בין הקיץ המקומי לבציר עדכני מארגנטינה ופוצח במיזם חדש: המלצה שבועית מתחלפת על חנויות יין ברחבי המדינה. לחיים

    היין הזה הוא, ככל הנראה, הטוב ביותר שהושק השנה בעולם, מבין היינות הכשרים שטעםם המדור. לכל היותר, הוא מחלק את מקומו בפיסגה עם עוד כמה יינות בודדים. "ירדן קצרין 2000", של יקבי רמת-הגולן, הוא תחנה נוספת בשרשרת הפנינים הנדירות היוקרתית של היינן ויקטור שונפלד. ה"קצרין" הראשון היה של בציר 1990, שנת התחלת עבודתו ביקב. זה היה יין נהדר, אשר מומחים מבין טועמיו ב"עיוורת" בחו"ל היו על סף זעזוע מח כאשר נאמר להם שהוא מגיע מישראל. אחר כך, יצא ה"קצרין" ב-93, ועוד ב-96, כאשר העקרון הוא לעשותו רק בשנות בציר מעולות במיוחד.

     

    והנה הוא מגיע, מבציר 2000, שהיה מן המוצלחים בכלל בכרמי הארץ, עשוי במתכונתו הבורדלזית, זאת אומרת, 89% קברנה סוביניון, 9% מרלו ו-2% קברנה פרנק. ענבים שצמחו והבשילו ברמת הגולן וברמות נפתלי בגליל העליון. כבר כעת תכונותיו מעוררות התפעלות, למרות שהוא יגיע לישורת שיאו ככל הנראה רק בעוד שנתיים-שלוש, וישהה בה שנים רבות. הגוון הכהה-דחוס שלו מסתיר מצולות אפלות. ניחוחותיו עזים ומרוכזים פורצים מן הגביע בסערה, מציפים את האף - פרי יער בשל, שזיף חם, וניל עץ חרוך. טעמו על החך מורכב, חגיגי, עשיר וארוך מאוד. 12 אלף הבקבוקים (הממוספרים) שעשה היקב נמכרים ב-285 שקלים האחד. יקר? בהנחה שהכל יחסי, התשובה היא: לא.

     

    לצד האדום, הושק גם בן זוגו הלבן, "קצרין שרדונה, 2002". הוא נעשה מפרי הכרמים הצפוניים והקרים ביותר בארץ, הנמצאים בגובה 1200 מטרים מעל פני הים. היין תסס בחביות עץ אלון חדשות ועזות טעם, התיישן על משקעי שמריו משך עשרה חודשים, ובוקבק ללא סינון סטרילי. טעימתו היא חוויה עכשווית, מומלצת בכל פה. הניחוחות שלו נושבים הלוך ושוב פרי הדר ואגסים חמים, ארומות טרופיות ותבלינים עדינים, עם רמזים של חבית מעושנת. נגיעתו בחך מלאה, נוכחת, נשארת. מחיר לבקבוק 89 שקלים.

     

    היין של אוויטה

     

    עם למעלה משני מיליון דונם כרמים, ארגנטינה היא הגדולה בין יצרניות היין של היבשת הדרום-אמריקאית, ואחת מהגדולות בעולם. אין בכך כדי לעורר פליאה, כיוון שרוב הארגנטינאים הם צאצאי מהגרים מספרד ואיטליה, מדינות יין מובהקות. את הגפנים הראשונות נטעו ה"קונקיס - טדור", הכובשים שהגיעו לאיזור לקראת אמצע המאה ה-16, באיזור העיר והחבל הנושאים אותו שם: מנדוזה, לרגלי הרי האנדים. גם כיום זה איזור היין הפורה ביותר במולדתה של אוויטה פרון, בו עושים כ-70% מהיין הארגנטיני. בימים אלה טעם המדור כמה מיינות מנדוזה אשר הגיעו לארץ, מיקב טרפיצ'ה, אחד מהבולטים והמצליחים שבחבל (יבואן, "החברה הסקוטית").

     

    הוא הוקם בשנת 1883 על ידי האציל דון טריבוסיו בנגס, החליף בעלים במשך הדורות, שילב שיטות מקומיות מסורתיות עם חידושים טכנולוגיים מאירופה, ואל המאה ה-21 נכנס כיקב מוביל, כמותית ואיכותית. הבקבוקים שלו אשר הגיעו לכאן, הם מהסדרות הפשוטות, יינות צעירים, לא מתוחכמים אך הגונים, המשווקים במחירים מפתים יחסית של 27-34 שקלים.

     

    ה"טרפיצ'ה מלבק 2003", עשוי מן הזן שהובא מדרום צרפת ונקלט היטב. יש לו גוון נאה, ואחרי נשימה טובה בכוס הוא ניחוחי, פירותי ונעים.

     

    ה"טרפיצ'ה קברנה סוביניון 2003", נוצץ לעין, בין ניחוחות הפרי שלו גם ארומת אגוז, נגיעתו בחך כהה משהו.

     

    ה"טרפיצ'ה מרלו 2003", הוא בעל גוון אדום עמוק יפה, וארומות פרי עדינות מתובלות.

     

    ה"טרפיצ'ה אסטיקה, מרלו / מלבק 2003", בלנד של שני הזנים, מפתיע בנעימותו ובטעמיו הסימפטיים. יין שולחן יומיומי מומלץ בהחלט, מערבות הפאמפס רחבי הידיים אל ארצנו הקטנטונת.

     

    קרוב לבית - בכל שבוע חנות יין אחרת

     

    "גפן אלון". רחוב סוקולוב 16, הוד-השרון. שני חדרי מדפים נוחים למשתמש, עם מבחר נאה של יינות מקומיים וזרים, במחירים טובים. האיש במקום, סאצ'ה, בחור נעים מזג שראה עולם, אוהב יין, מציע בכל יום שישי מ-10:30 בקבוקים פתוחים לטעימה - עד הטיפה האחרונה. ערבי חמישי, טעימות של יינות יקבים שונים, לצד גבינות (בתשלום, המזוכה ברכישת היין), במרתף המרווח והמאוורר של החנות, סביב שולחן ארוך. 24 הראשונים נכנסים.

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    ירדן קצרין 2000. רק בשנות בציר מעולות במיוחד
    מומלצים