שתף קטע נבחר

אוכל של אמא (של מוטי)

פלפלים ממולאים ופפריקש הונגרי, איילת בן-יוסף מציגה מתכונים של החותנת לארוחה רבת משתתפים

בשבת שוב היינו אצל ההורים של מוטי. ישבנו, חמישה אנשים, לארוחת צהריים ועל השולחן היתה כמות מזון שיכולה להספיק למשפחה בת 12 נפשות. סבתא של מוטי, שתחיה, לא אכלה. "סבתא, למה את לא אוכלת"? שאל מוטי במסגרת התרגול הקבוע. "כדי שיהיה מספיק לכולם", ענתה הזקנה המתוקה בקול רועד. "אבל סבתא, יש כאן המון אוכל, יש מספיק לכולם", הקשה מוטי, וסבתא בשלה: "קודם אתם תאכלו ואחר-כך אני אראה מה ישאר". כמובן שנשאר המון אוכל, ובכל זאת סבתא של מוטי לא אכלה כלום. אבל ככה זה, עולם שלם של ערכים ומנהגים שאנחנו לא תמיד מבינים.

 

השבוע השיחה סביב השולחן עסקה בטור שלי. סבתא של מוטי, בת ה-85, לא גולשת באינטרנט, אבל מקבלת דיווחים קבועים על המדור ועל המתכונים. ותמיד יש לה טענות: פעם המתכונים מודרניים מדי, פעם הכל פשוט מדי ופעם מסובך מדי, ורוב הזמן היא פשוט לא מבינה על מה אני מדברת. לבתה היקרה, הלא היא אמא של מוטי, היה רעיון מבריק - אולי השבוע אני אפרסם מתכונים שלה (ובמילים אחרות: של חמותי) ואז סבתא תבין ואף תוכל ליישם.

 

שקט מביך השתרר בשולחן. מוטי ניסה לעזור לי: "אמא, תראי, זה לא שאיילת לא רוצה לפרסם מתכונים שלך, פשוט אם היא תתחיל איתך, היא תצטרך לפרסם מתכונים של עוד המון אנשים..." אמא של מוטי לא קנתה את התירוץ. "טוב, אם היא לא רוצה מתכונים שלי, אני לא נעלבת", אמרה בקול שבור. "ממילא לא מתחשק לי לגלות את כל הסודות שלי ככה סתם". שתיקה.

 

מאותו רגע היינו חייבים לנסות ולפייס את אמא של מוטי ולשכנע אותה שאנחנו דווקא מאוד רוצים את המתכונים שלה ושבבקשה-בבקשה תסכים לזרוק לנו איזו עצם, כי ממש לא נעים לי לאכזב את הגולשים.

 

חיפשנו וחיפשנו ולבסוף מצאנו שני מתכונים חסכוניים. אבל בגלל שאמא של מוטי לא יודעת לבשל בכמויות קטנות, נחרוג מחמישים השקלים הקבועים שלנו. הכמויות שבמתכונים שלפניכם מתאימות ל-10-12 אנשים, ככה שבחישוב גס - אנחנו עדיין עומדים בתקציב.

 

פלפלים ממולאים

 

חומרים: 

12 פלפלים ירוקים בהירים (10 ₪)

 

למלית:

1 ק"ג חזה עוף טחון (30 ₪)

1 ביצה

3/4 כוס אורז

3 כפות שמן

1 כפית כמון

2 כפות רסק עגבניות (נכנס לחישוב ברוטב)

2 כפות מים

1 בצל גדול קצוץ דק (1 ₪)

1 כף אבקת מרק עוף

מלח ופלפל שחור

 

לרוטב:

1 מכל גדול (260 גרם) רסק עגבניות פחות שתי הכפות שהשתמשנו למלית (3.70 ₪)

1 ליטר מים רותחים

2 כפות אבקת מרק עוף

1 כפית כמון

1 כף שמן

פלפל שחור טחון ומלח

 

וכך עושים:

1. מערבבים היטב את כל חומרי המלית.

 

2. חותכים ומנקים את הפלפלים, מניחים אותם בקערה גדולה ויוצקים עליהם מים רותחים. המים מוציאים את המרירות שבפלפלים ומרככים אותם מעט. משרים את הפלפלים במים מספר דקות ומסננים.

 

3. ממלאים את הפלפלים במלית, לא דוחסים ולא מהדקים, שיישאר לאורז מקום לתפוח. מסדרים את הפלפלים בסיר שטוח ורחב.

 

4. בקערה נפרדת מערבבים את כל חומרי הרוטב, עד שהתבלינים נמסים ומתקבלת תערובת אחידה. יוצקים את הרוטב על הפלפלים ומבשלים כחצי שעה, עד שהאורז מכון והפלפלים רכים. סה"כ: 44.70 ₪.

 

פפריקש הודו הונגרי

 

חומרים:

1/2 1 ק"ג בשר שוארמה הודו נקבה, חתוך לקוביות (60 ₪)

2 פלפלים ירוקים כהים, חתוכים לקוביות (2 ₪)

3 גזרים חתוכים לטבעות (2 ₪)

2 בצלים גדולים חתוכים לקוביות גסות (2 ₪)

4 כפות שמן

2 שיני שום כתושות

1 עגבניה קלופה וקצוצה

1 כפית פפריקה מתוקה

מלח ופלפל שחור טחון טרי

 

וכך עושים:

מכניסים את כל המרכיבים לסיר רחב, מכסים ומבשלים על אש קטנה כחצי שעה. אם אחרי חצי שעה אין בסיר נוזלים והבשר עוד קשה - מוסיפים מעט מים רותחים וממשיכים לבשל עד שהבשר מתרכך. אפשר לקראת סוף הבישול להוסיף חופן פטרוזיליה קצוצה. סה"כ: 66 ₪.

 

סך כל הארוחה (ל-10-12 סועדים): 110 ₪.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פלפלים ממולאים. 44.70 ₪
צילום: איילת בן-יוסף
פפריקש. 66 ₪
צילום: איילת בן-יוסף
מומלצים