שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות

    המלך דוד, בין פירנצה לגבעת ישעיהו

    משק היין "הנס שטרנבך" נטוע בנוף מקומי שמעלה זכרונות טוסקניים. המדור טעם מן החבית את מה שישווק כאן בשנת 2006, אם ירצה דיוניסוס, תחת השם "ג'נבה ריזרב" (על שם ח'ירבת ג'נבא הסמוכה) ומצא יין בתחילת דרכו שעוד נכונה לו שנת יופי ארוכה בחיק העץ, וגלומה בו הבטחה

    הדרך בין בית-שמש לבית-גוברין מעלה זכרונות נוף טוסקניים. הגבעות המתרפקות בניחוחות, שורות עצים זקופים כחניתות משמר מלכותי, וכרמים בירוק-כהה גולשים במורד קפל קרקע. אחר-כך, נקרע החלום, כאשר בשיחה עם בעל יקב מקומי מתגלה, כי הביורוקרטיה המקומית מערימה קשיים ומאיימת לנקז את התקוות מן האזור בנוסח: "המבנה שלך נועד לאריזת פרחים! מה פתאום אתה עושה יין?"

     

    גבעת ישעיהו, מושב לצד הדרך, היא נקודת תצפית טובה על היסטוריה מרתקת. כאן מנגד, על כתף הר המופיעה בתנ"ך תחת השם אפס-דמים, נאסף ככל הנראה צבא הפלשתים ובראשו הנפיל הבלתי-מנוצח גוליית. מולו התמקמו הישראלים, מצויידים בנשק סודי: דוד, צעיר מתולתל קל תנועה ומיומן בשימוש בקלע, אשר לפחות על פי הפרשנות המיכלאנג'לית, המוצבת בפירנצה, היה גם בעל קסם אישי רב. היום, המון חלוקי הנחל באדמת הגפנים, מראים עד כמה היתה קלה מלאכת איסוף התחמושת של דוד.

     

    הטרואר המיוחד הזה, עוצמת הסיפור שלו כמו גם איכות הענבים שהוא נותן, הם הבסיס עליו מגשים חלום גד שטרנבך, בעליו של משק יין "הנס שטרנבך", על שם אביו. גד הוא איש עשיר בסיפורים, בעברו היה רועה צאן בנגב ובסקוטלנד, למד גיאולוגיה וביולוגיה, אוטודידקט בתחום הטבחות, טייל בכיר ומארגן ה'טרקים' הראשון בסיני. בשנת 1996 הוא נטע סוף סוף את כרמו בנחלתו, בשנת 2000 היה הבציר הראשון ונעשה היין הראשון, בכמות מוגבלת. מאוחר יותר הצטרף לסיפור שותף צעיר, מנו מדר, בן להורים שעלו מצרפת, "שיום אחד שלח לי אי-מייל, וכתב בו, השתחררתי מהצבא, אני מתכוון ללמוד ייננות ומבקש בינתיים לרכוש ניסיון". לפני הבציר האחרון נסעו השניים לאירופה לבדוק ולקנות ציוד, ומאלף ליטרים יין בשנה עד כה, בציר 2003 הזניק את הייצור ל-6,000 ליטרים.

     

    המדור טעם מן החבית את מה שישווק בשנת 2006, אם ירצה דיוניסוס, תחת השם "ג'נבה ריזרב" (ח'ירבת ג'נבא הסמוכה, המקום בו היה הקרב ההיסטורי במאה ה-7 לספירה, בו הובסו הביזנטים, והחלה החדירה הערבית לארץ). 100% ענבי קברנה סוביניון, יין בתחילת דרכו שעוד נכונה לו שנת יופי ארוכה בחיק העץ, וגלומה בו הבטחה. צבעו כהה עמוק, ניחוחותיו טובים ומרמזים על עוצמה שתבוא, טעמיו חזקים.

     

    על מרפסת שגפנים צעירות חונקות את עמודיה כמו נחשים, ואשר יום אחד תיתן צל ליושבים, מארח שטרנבך את כל מי שמגיע ומבקש לטעום מיינו ולאכול מן הבשרים המעושנים (הנפלאים) שהוא עושה, מהרוסט-ביף (העסיסי), מהגבינות, ומתבשילי הקדירה ביין, בקר ועוף, המעלים ניחוח שם מאחור, במטבח. את המעדנים האלה ליווה בצעדי ריקוד ה"ג'נבא 2001 רזרב", עשוי על טהרת ענבי קברנה סוביניון שגדלו ובשלו בכרמו של שטרנבך, נבצרו ותססו אצלו והתפתחו והתיישנו בחביותיו. התוצאה נהדרת. לאדום שלו יש הד גוון חום, כמו של יין בוגר יותר. ניחוחותיו עזים, פרי ותבלינים ומשהו אקליפטוסי מקומי, מושך ומדגדג. טעמיו מלאים, מורכבים, משתהים ומעוררים געגוע ברגע שחלפו. זה היין היחיד שאפשר לרכוש כרגע בבקבוק, 90 שקלים, ולהביא הביתה.

     

    קרוב לבית – חנות יין אחת בשבוע: "סוד היין", המרכז הישראלי לציוד ומידע, מושב טירת-יהודה 110 (ליד נתב"ג)

     

    מממלכתו זאת של ראובן כהן יכול כל חובב יין לצאת וכל תאוותו בידו. זה מקום לרכישת ציוד וכלים לעשיית יין, כמו גם ענבי יין, ובקבוקים, פקקים, תוויות, אפשר גם לשכור ציוד, מכונות, שירותים ומקום לעשיית היין. במקום נערכים קורסי יין שמתחילים במועד תחילת הבציר ומסתיימים אחרי שנה בטקס הביקבוק האישי של כל משתתף. כהן גם הוציא לאור ספרון הנושא את השם "סוד הכנת היין" – מדריך להכנת יינות, ליקרים ובירה, ובו כמובן הסברים ודרכי פעולה למתעניינים. בימים אלה טעם המדור גם שניים מן היינות שעושה ראובן כהן (שהוא כמובן גם יקב בוטיק), "רובנ'ס, קברנה סוביניון 2002", ו"רובנ'ס, מרלו 2002", שניהם מהנים מאוד, ניחוחיים ומפתיעים בעושר טעמים ומורכבות על החך. הם התיישנו ביקב משך 18 חודשים בחביות עץ אלון צרפתיות ואמריקניות, וצפויה להם עוד התפתחות טובה בבקבוקיהם בשנים הבאות (5 עד 6). כשרים, נמכרים ב-95-97 שקלים לבקבוק.

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    שטרנבך והחביות: מופע אישי
    מומלצים