שתף קטע נבחר

איך יוצאים לחופשה ונשארים בדיאטה

יוצאים לחופשה? העדיפו נופש אקטיבי על פני מועדוני "הכל כלול", כדי שלא תחזרו הביתה עם קילוגרמים מיותרים

כדי לצאת לחופש ולא לעלות במשקל צריך לתכנן את העניין באופן יסודי. אם עוד לא החלטתם לאן בדיוק אתם נוסעים, נסו להימנע מעסקאות שבהן הכל כלול במחיר.

 

איך נראית בדרך כלל חופשה שבה הכל כלול במחיר? כמו החדר של המלון, מקסימום הבריכה. למה? כי כשאנחנו מזמינים עסקה כזאת, אנחנו כל הזמן במתח: צריך להספיק לארוחת בוקר, וצריך להגיע לארוחת צהריים, ובארבע יש קפה עם עוגה ובערב יש עוד ארוחת ערב, ותוך כדי כך בלובי מגישים משהו ואולי נלך לטעום וגם בבריכה יש גלידות נהדרות.

 

מחופשה כזאת יוצאים נורא עייפים: הגוף מקדיש את רוב האנרגיה שלו לעיכול, ואחרי שבוע של זלילה צריך הרבה פעמים לנוח עוד שבוע בבית כדי לאפשר למערכת העיכול להירגע. לצאת מהמלון? למי יש כוח? לרדת לבריכה? אולי אחרי שננוח קצת מהארוחה שזה עתה אכלנו. הבעיה היא, שכשמצליחים לנוח קצת, מיד מגיעה ארוחה חדשה וגם אותה אנחנו אוכלים. בנופש שכולו מוקדש לאכילה קל מאוד לעלות שלושה או ארבעה קילו בשבוע.

 

אבל יש גם חופשות אחרות. בחופשות האלה המרכז הוא תוכנית שלא קשורה לאוכל, ובית המלון הוא רק בסיס היציאה אליה. בחופשה כזאת מתכננים בכל יום מה עושים, ואחרי ארוחת בוקר במלון, יוצאים, הולכים, מבלים, מבקרים במוזיאונים, שוחים בים, שוכרים זוג אופניים לשניים ויוצאים להרפתקה רומנטית, אוכלים משהו קטן בצהריים ועוד ארוחה טובה בערב. מחופשה כזאת חוזרים אולי עם עודף, אבל זה עודף קטן, ועם כל החוויות האחרות שצברנו, יהיה קל מאוד להיפטר ממנו.

 

זיכרו: האכילה היא לעיתים קרובות תוצאה של שיעמום וריקנות. חוויות אמיתיות ורק הן יכולות למלא אותנו באנרגיה אמיתית. האוכל הוא רק בריחה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ג'ו קוט
אוכלים בחופשה. דיאטה בסכנה
צילום: ג'ו קוט
ד"ר רק שאלה
מומלצים