שתף קטע נבחר

ערפאת: נפנה לאו"ם להמשיך לטפל בהחלטת האג

יאסר ערפאת: ההחלטה היא ניצחון לא רק לעמנו, אלא לכל העמים החופשיים. דובר הבית הלבן, סקוט מק'ללן, אמר בתגובה צוננת שבית הדין בהאג אינו הפורום הנכון לדון בנושא. האיחוד האירופי מיהר להגיב עוד לפני הקראת פסק הדין ודרש להסיר את הגדר

התגובות בעולם: הבית הלבן הגיב הערב (יום ו') בביטול להחלטת בית הדין הבינלאומי בהאג נגד הגדר שבונה ישראל. האיחוד האירופי דורש מישראל להרוס את הגדר, ואילו הפלסטינים מקווים שמועצת הביטחון של האו"ם תטיל סנקציות על ישראל. ערפאת הגדיר את ההחלטה "ניצחון".

 

 

דובר הבית הלבן, סקוט מק'ללן, אמר כי בית הדין בהאג אינו הפורום הנכון לדון בנושא. "איננו מאמינים שזה המקום הנכון לפתור את הסוגייה הפוליטית הזו. זוהי סוגייה שצריכה להיפתר באמצעות תהליך מדיני ובמיוחד באמצעות מפת הדרכים".

  

הסנאטורים הדמוקרטיים מניו-יורק, הילארי קלינטון וצ'רלס שומר, קיימו מסיבת עיתונאים, ובה גינו את ההחלטה. שומר אמר: "אתם יכולים לדמיין בית דין בינלאומי, שאמור להיות גוף מכובד, מגנה מדינה שבונה גדר פשוט כדי להגן על עצמה?". קלינטון הוסיפה: "גדר זו מצילה חיים. זהו מחסום פיזי לטרור ולהרס".

 

קלינטון נפגשה ביום שלישי עם שר החוץ, סילבן שלום, ועם השגריר בוושינגטון, דני אילון, והבטיחה להם סיוע, אם בית המשפט בהאג יפסוק נגד ישראל. 

 

יו"ר הרשות הפלסטינית, יאסר ערפאת, אמר: "ההחלטה היא ניצחון לא רק לעמנו, אלא לכל העמים החופשיים". ערפאת אמר עוד כי מדובר בהחלטה טובה, והודה לבית הדין בהאג, ש"כמו שהסיר את חומת ברלין, יסיר את גדר ההפרדה הגזענית כדי שנקים את מדינתו העצמאית שבירתה ירושלים".

 

ערפאת: לחדש את מפת הדרכים

 

ערפאת אמר כי ההנהגה הפלסטינית ונציגי כל הפלגים יתכנסו כדי לגבש את העמדה כיצד ללוות את ההחלטה. הוא ציין עוד כי הפלסטינים יפנו לאו"ם כדי להמשיך ולטפל בעניין לאחר ההחלטה. "זו החלטה שיכולה להכשיר את הקרקע לחידוש מפת הדרכים. אותה מפה שאנו קיבלנו כמו שהיא לעומת ישראל, שהציבה לה 14 הסתייגויות. בדרך להגיע להסכם שלום אמיתי, הסכם שלום האמיצים, שעליו חתמנו אני ושותפי המנוח, יצחק רבין, ששילם בחייו את מחיר השלום".

 

ראש הממשלה הפלסטיני, אחמד קרייע (אבו עלא), אמר בתגובה להחלטת בית הדין הבינלאומי בהאג: "זה יום היסטורי לעם הפלסטיני". אבו עלא בירך בחום על ההחלטה, ואמר שההנהגה הפלסטינית תפעל במהרה למען יישום ההחלטה והסרת הגדר, אותה הגדיר "גדר השנאה".

 

יועצו של יושב ראש הרשות הפלסטינית, נביל אבו רודיינה, אמר כי הפלסטינים ידרשו מהאו"ם להטיל סנקציות על ישראל. "הצעד הבא שלנו הוא לפנות לעצרת הכללית של האו"ם ולמועצת הביטחון כדי שיאמצו החלטות שיבודדו ויענישו את ישראל. נכון להיום, יש להסתכל על ישראל כעל מדינה פורעת חוק". הוא ציין כי ההחלטה היא סטירה לממשלה הישראלית וניצחון לפלסטינים

 

"צעד ראשון בדרך להריסת הגדר"

 

חבר הוועד המרכזי של הפתח, עבאס זכי, אמר כי ההחלטה היא החלטה טבעית, "שכן במהלך הקמת הגדר, התעלמה ישראל מתחושת השמחה והניצחון הגדולים ששטפו את העולם כשנהרסה חומת ברלין".

 

לדברי זכי, "ישראל התעלמה מהאופוריה ששטפה את העולם מנצחונו של מנדלה על האפרטהייד. הגדר הזו היא אויב לא רק של הפלסטינים אלא של העולם כולו. החלטת בית הדין מוכיחה כי הבעיה של ישראל אינה עם הפלסטינים אלא עם האנושות וחוקי החיים. זהו צעד ראשון בדרך להריסתה של הגדר בשטח עצמו, אינשאללה".

 

אחד הגופים הבינלאומיים הראשונים להגיב על ההחלטה היה האיחוד האירופי, שעוד בטרם פירסום חוות הדעת הרשמית קרא לישראל להסיר את גדר ההפרדה משטחי הגדר המערבית ובאזור ירושלים. בהודעת האיחוד נאמר כי פסיקתו של בית הדין מאשרת את עמדת האיחוד, לפיה הקמת הגדר היתה בלתי חוקית.

 

"אנו ממשיכים לקרוא לישראל להסיר את גדר ההפרדה משטחי הרשות הפלסטינית, כולל במזרח ירושלים", אמר היום דובר מטעם האיחוד. לדבריו, "מעבר להיבט החוקי, האיחוד האירופי מודאג מכך שבניית גדר שלא על הקו הירוק תפגע במשא ומתן בעתיד לשתי מדינות לשני העמים".

 

בהכנת הידיעה השתתפה סוכנות רויטרס
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
ניצחון לעמים החופשיים. ערפאת
צילום: איי פי
צילום: איי פי
אבו עלא. יום היסטורי
צילום: איי פי
צילום: רויטרס
הקראת פסק הדין
צילום: רויטרס
צילום: רויטרס
הפלסטינים מצפים לסנקציות של האו"ם
צילום: רויטרס
צילום: איי פי
החומה
צילום: איי פי
מומלצים