שתף קטע נבחר

אישי וקלאסי: קאפקייק

הקאפקייק האמריקני המסורתי הוא עוגייה אישית דמוית מאפין, מצופה בקרם חמאה עשיר בכל הצבעים ומקושטת כיד הדמיון. גם ילדים וגם מבוגרים משתגעים עליו. את המתכון לקאפקייק הווניל הקלאסי שלפניכם למדתי אצל המורה-קונדיטורית מלאני אנדרווד ב"מכון לחינוך קולינרי", בית-הספר הוותיק לבישול ואפייה בניו-יורק

 

חומרים (14-16 יחידות):

2 כוסות (340 גרם) קמח לעוגות ("שטיבל" מס' 5), מנופה

1 כפית אבקת אפייה

225 גרם חמאה, רכה

1/3 1 כוסות סוכר

5 ביצים

1 כף תמצית וניל טהור

1/2 כפית תמצית שקדים

 

חומרים לקרם חמאה בסיסי לציפוי:

3 חלבונים (114 גרם) בטמפרטורת החדר

1 כוס סוכר

200 גרם חמאה, רכה

 

גיוונים לקרם:

 

שוקולד:

בקערת מתכת בינונית ממיסים 150 גרם שוקולד מריר, חתוך לקוביות, עם 3 כפות מים מעל לסיר עם אדים. מסירים מהאש ומצננים לטמפרטורת החדר.

 

לקרם וניל:

מוסיפים 1-2 כפות תמצית וניל טהור לקרם הבסיסי. לקרם לימון או תפוז: מוסיפים 1-2 כפות מיץ תפוזים או לימון טרי לקרם הבסיסי.

 

לקרם קפה:

ממיסים 1 כף אבקת גבישי קפה "אספרסו" נמס ("נסטלה") ב-1 כף מים חמים, מצננים, ומוסיפים לקרם הבסיסי.

 

כלים:

2 תבניות שקעים למאפינס

 

הכנה:

1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס).

 

2. משמנים את השקעים שבתבניות ומרפדים בעטרות נייר.

 

3. מנפים ביחד את הקמח עם אבקת האפייה.

 

4. בקערת מיקסר מקציפים את החמאה עם הסוכר במהירות בינונית- גבוהה כ-5 דקות, לתערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים את הביצים אחת אחת ומקציפים היטב לאחר כל הוספה, רק עד שהביצה נבלעת פנימה. מוסיפים את הווניל ותמצית השקדים. במהירות נמוכה מוסיפים את תערובת הקמח ומערבלים קצרות רק לקבלת תערובת אחידה.

 

5. בעזרת כף מעבירים את התערובת לשקעים שבתבנית. ממלאים עד 2/3 גובהם. לא מחליקים. אופים כ-25 דקות, עד לקבלת צבע זהוב, וכשקיסם הננעץ פנימה יוצא נקי. מצננים בתבנית על רשת.

 

אופן הכנת קרם חמאה:

6. בקערת מיקסר ממתכת שמים את החלבונים עם הסוכר. מניחים מעל לסיר עם אדים ומקציפים ברציפות במטרפה ידנית עד שהתערובת חמימה למגע. מסירים מהאש ומעבירים למיקסר חשמלי. בעזרת המקצף מקציפים במהירות בינונית עד שהתערובת לבנה, תפוחה ומעובה, וצוננת למגע. מחליפים לקרס השטוח של מיקסר רב עוצמה, ובמהירות בינונית-נמוכה מוסיפים 1-2 כפות חמאה בכל פעם ומקציפים מעט עד לקבלת קרם תפוח ויציב (זהירות: הקצפת יתר גורמת לפירוק התערובת. אם הקרם מתפרק מעט, ממיסים חלקית 1 כוס קרם מעל לסיר עם אדים. מחזירים לקערת המיקסר, ומקציפים מחדש לקבלת קרם חלק ואוורירי). מוסיפים את הטעם הרצוי.

 

אופן ההרכבה:

מורחים שכבה עבה של קרם מעל לכל קאפקייק ומקשטים בסוכריות צבעוניות, תלתלי שוקולד וקישוטים אחרים, כיד הדמיון.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רונן מנגן
מקשטים בסוכריות צבעוניות, תלתלי שוקולד וקישוטים אחרים, כיד הדמיון
צילום: רונן מנגן
מומלצים