שתף קטע נבחר

פאייה: גאוות מחוז ולנסיה

במכון סרוונטס לומדים גם לדבר ספרדית וגם להכין את המאכל המקומי הידוע - הפאייה

התלמידים של מכון סרוונטס בתל-אביב, המכון הרשמי מטעם ממשלת ספרד ללימודי השפה הספרדית בארץ, נהנים לא רק מצוות המורים, אלא גם מהאוכל הספרדי הרשמי: הפאייה. כאן נכנסת לתמונה מריה אנחלס איבנייז, אשת מנהל המכון, אנטוניו חיל דה קרסקו. המגע האישי חשוב לשניהם, ומה טוב יותר מאשר לשלב את חוש הטעם והריח עם לימודי השפה השנייה המדוברת ביותר בעולם (400 מיליון דוברי ספרדית).

 

התלמידים לומדים על המצרכים ועל ההיסטוריה של המאכל, גאוות מחוז ולנסיה, הידוע כארץ הפאייה. השלב הבא, והטעים יותר, מגיע כשמריה אנחלס איבנייז מגיעה למכון ומכינה את הפאייה יחד עם התלמידים. את האורז היא מביאה מספרד, אבל גם אורז תוצרת הארץ יספק את אוהבי האוכל החושני הזה, שמוגש עם סוגים שונים של בשר, דגים או מאכלי ים.

 

הנה מתכון פאייה ולנסיאני קלסי עם בשר עוף שמנדבת איבנייז.

 

פאייה

 

חומרים (ל-4 אנשים):

10 כפות שמן זית

5 שיני שום

1 ק"ג עוף בחתיכות קטנות

1 בצל, קצוץ

2 פלפלים ירוקים, קצוצים

4 עגבניות חתוכות

2 פלפלים אדומים צלויים (מבושלים), חתוכים

225 גרם אפונה (אפשר משומרת)

מלח, פלפל, זעפרן

2 כוסות אורז

4 כוסות מים רותחים

 

הכנה:

1. יוצקים שמן למחבת גדולה ועמוקה, מוסיפים את שיני השום השלמות ומטגנים. מוציאים וכותשים.

 

2. מוסיפים לשמן את העוף, וכשהוא מזהיב, מוסיפים בצל, פלפל ירוק ועגבניות. מטגנים קלות ומוסיפים את האורז. מטגנים את האורז 2-3 דקות ומוסיפים את המים הרותחים. מוסיפים אפונה, פלפל אדום, פלפל, זעפרן, מלח ואת השום הכתוש. כשהמים מתאדים (אחרי כ-20 דקות), סימן שהפאייה מוכנה. מורידים מהאש, סוחטים לימון ומכסים בבד. בתיאבון.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: שלום בר-טל
מריה אנחלס איבנייז. מבשלת יחד עם התלמידים
צילום: שלום בר-טל
מומלצים