שתף קטע נבחר

פרס למורדים: רוצים בחירות בעבודה? תקבלו

עוד לא יבשה הדיו על חתימת שישה ח"כים בעבודה על יוזמה להקדמת הבחירות, ויו"ר העבודה, ח"כ שמעון פרס, הגיב: "אם רוצים התמודדות מוקדמת גם לכנסת וגם ליושב ראש - אני לא אעכב". חברי הכנסת וילנאי, בן-אליעזר, פינס, שוחט, תמיר וכבל קיימו כנס שבו חתמו על היוזמה להקדים את בחירת היו"ר ל-1 במארס

פרס מגיב: יו"ר העבודה, ח"כ שמעון פרס, הודיע הערב (יום ב') שלא יתנגד להקדמת הבחירות לראשות העבודה. פרס דיבר בטקס הרמת כוסית לראש השנה של מחוז תל-אביב במפלגה, זמן קצר לאחר שמתנגדיו חתמו על יוזמה להקדמת הבחירות ל-1 במארס.

 

"אם רוצים התמודדות מוקדמת, גם לכנסת וגם ליושב ראש - אני לא אעכב", אמר פרס, אך הזהיר מפני השלכות הבחירות התכופות לראשות העבודה: "צריך לשמור על אחדות, למרות שזה קשה בשנים האחרונות. היו חמש התמודדויות, וזה פועל לרעת המפלגה, וזה הופך לבית מריבה. המרד מתחיל להיות יום יומי. התמודדות זה לא עניין אישי, זה לא נגד איש מסויים. זה נגד כל מי שנמצא כיושב ראש".

 

בכירים בעבודה אמרו ל-ynet כי פרס העביר בימים האחרונים מסרים לפיהם הוא מעוניין לקיים פריימריז בתוך חודש-חודש וחצי מהיום. לדברי הגורמים, הצעד נועד להבטיח לפרס את תמיכת הגושים הגדולים הקיימים כיום במפלגה, למנוע התפקדות המונית וכמובן לבלום את שובו של אהוד ברק. בהתייחסו לנושא זה, אמר ל-ynet ח"כ בן-אליעזר כי להערכתו הבחירות יתקיימו בחודש מארס או אפריל בשנה הבאה.

 

פרס הקים צוות שיגבש המלצות ליו"ר המפלגה לקראת הקדמת הבחירות. בראש הצוות יעמוד ראש מטה המפלגה, רפי אלול, וחברים בו מיכה חריש, רענן כהן, אפי אושעיה, ראש העיר ראשון-לציון, מאיר ניצן, ומזכירת מחוז הקיבוצים, שיבולת אדלמן.

 

מוקדם יותר התייצבו שישה חברי כנסת של מפלגת העבודה בבית המפלגה בתל-אביב כדי לחתום על הדרישה לכנס את מרכז מפלגת העבודה בדרישה להקדים את הפריימריז לראשות העבודה לתחילת חודש פברואר.

 

"שמעון, פנה את הדרך"

 

ששת חברי הכנסת - מתן וילנאי, בנימין בן-אליעזר, אופיר פינס, אברהם (בייגה) שוחט, יולי תמיר ואיתן כבל - חתמו על היוזמה של שתי קבוצות פעילים, "הדור הבא" ו"עתידים", שהחליטו לשתף פעולה לפני כשבוע.  

 

לפני טקס החתימה, שבו נכחו עשרות חברי המפלגה, אמר ח"כ כבל: "שמעון פרס, אני קורא לך לפנות את הדרך. אתה לא צריך להתמודד בפעם הבאה. חבל שלא אתה ארגנת את הכינוס הזה, ולכן אנחנו נאלצנו לעשות אותו בעצמנו".

 

כבל גם אמר כי נושא האחדות עוד לא ירד מהפרק אצל כל חברי הכנסת, ופנה לבן-אליעזר, וילנאי ושוחט בדרישה לפרסם הודעה חד-משמעית בדבר "מות" אפשרות האחדות. לדבריו, "יש לנו דרך, אך אין לנו מנהיגות, וזה בא לידי ביטוי בציבור. אני מקווה שזו תחילת מהלך".

 

ח"כ בנימין בן-אליעזר אמר: "המפגש הזה מבורך. הוא לא נועד לסלק מישהו, אלא נועד להעמיד את המפלגה על הרגליים. המפלגה נמצאת בקיפאון מול מדינה בקיפאון מדיני חברתי-כלכלי. אנחנו לא זזים לשום מקום. היה לי ברור מתחילת המו"מ עם הליכוד שזה היה משחק מכור. שרון מילכד את עצמו בתוך מפלגה שהחליטה לקחת את סמכויות הכנסת. המבוי הסתום שנוצר מביא לבחירות וצריך להיערך כדי שישימו לב אלינו. מי שייבחר, העבודה תדע להתייצב מימינו או משמאלו". 

 

ח"כ וילנאי אמר: "אחרי שנה וחצי של שלטון שרון אין שלום, אין ביטחון, ואין חברה וכלכלה. צריך לעשות מעשה. האלטרנטיבה לשלטון היא מפלגת העבודה. אנחנו לא מורדים. אנחנו המפלגה ואנחנו מייצגים את הרוב. אם נתארגן נכון אנחנו נחזור לשלטון. צריך להתארגן כי אין זמן וצריך למצוא יו"ר ומזכ"ל ולשקם את הסניפים".

 

היוזמה: הקדמת הבחירות והדחת פרס

 

ראשי קבוצות החלו להידבר לפני למעלה משבוע. בפגישה שהתקיימה בסוף החודש שעבר בסניף המפלגה בגבעתיים. בפגישה השתתפו בין היתר, דני עטר, אורנה אנג'ל, רונן צור, עופר קורנפלד, איתי גלבוע וחברי מרכז נוספים במפלגה.

 

הפעילים החליטו להחתים בשבועות הקרובים מספר מקסימלי של חברי מרכז, בדרישה לכנס את המרכז, ולאלץ אותו להכריע בשאלת בחירת היו"ר. על-פי ההחלטה, המרכז יידרש לאשר הקמת מטה בחירות להכנת המפלגה לבחירות הכלליות וכן לאשר בחירות ליו"ר למפלגה ומועמדה לראשות הממשלה. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: טל כהן
יהיו בחירות. פרס
צילום: טל כהן
צילום אתר הכנסת
קורא לפרס לפנות את הדרך. כבל
צילום אתר הכנסת
צילום: שאול גולן
אנחנו לא מורדים. אנחנו המפלגה. וילנאי
צילום: שאול גולן
מומלצים