שתף קטע נבחר

מה מתבשל בסוכות: זלילות וחגיגות

חגיגות שמן זית, בישולים לילדים בחולון, פסטיבל טעימות באילת, ארז קומורובסקי ביערות הכרמל וסושי שבעת המינים

 

שמן זית ב"בני דרום"

 

במושב בני דרום שליד אשדוד חוגגים בחול המועד סוכות את תחילת המסיק. בתכנית: הפקת שמן זית בשיטות עתיקות, סיור במפעל, טעימת שמני זית, כבישה עצמית של זיתים, יצור סבונים משמן זית, סיור בטרקטור במטע הזיתים ומסיק זיתים עצמי. רוב הפעילות הן ללא תשלום וחלקן בתשלום סמלי של 5-10 שקלים.

מתי: בחול המועד סוכות, 1-6 באוקטובר, בין השעות 09:00 – 16:00 וביום ו' וערב חג בין השעות 09:00 – 13:00.

לפרטים: 050-8616666.

 


 

סוכות במוזיאון הילדים בחולון

 

אם אתם ילדים בגופכם או בנפשכם, מוזיאון הילדים בחולון הוא המקום לבלות בו את חופשת סוכות. בימי חול המועד יהפוך המוזיאון ליריד ענק, תחת הכותרת "טעמי ילדות" ויכלול 25 ביתנים של בישולים, סיפורים, יצירה והמון שוקולד. החוט המקשר בין כל האירועים הם סיפורים ומאכלים (בעיקר ממתקים) שילדים אוהבים: אוהל המשתה של "עליסה בארץ הפלאות" עם השף חיים כהן, מלקקים דבש במאורה של "פו הדב", אוכל לאסטרונאוטים בביתן ה"נסיך הקטן", קישוט ביצים בביתן "הביצה שהתחפשה", יצירה מממתקים בביתן "עמי ותמי", אפיית לחמניות מקושטות בביתן של "חנהל'ה אופה קטנה", שוקו בר לילדים, סדנאות בישול ועוד.

 

הביתנים עוצבו על ידי המאייר דני קרמן והמעצבת גל אמיר והם יכללו עוד המון הפתעות לילדים (וגם להורים שיצליחו להתפלח). ולא רק ממתקים: הילדים יעברו הפעלות גם בנושא תזונה נכונה ושמירה על אורך חיים בריא, במקום תתקיים שעת סיפור והופעות של תיאטרון בובות. בכניסה ליריד יקבל כל ילד תיק ויוכל לאסוף את כל המתנות והממתקים שיפגוש בדרך.

 

חברות מזון רבות לוקחות חלק ביריד, בתוך הביתנים תוכלו למצוא את אסם, טבעי, סידר הגליל, פיצה מטר, מאפיות אנג'ל, אורביט, יד מרדכי, אדמה, תנובה, נסטלה, מירינדה, צומת ספרים, יאקימונו, פסטה מיה ולחם ארז.

 

מתי: בחול המועד סוכות: 2-5 באוקטובר, מוזיאון הילדים הישראלי בחולון רחוב מפרץ שלמה 1, פארק פרס, חולון.

מחיר: 10 שקלים בלבד

 


 

ארז קומרובסקי ביערות הכרמל

 

אחוזת יערות הכרמל מארחת בחול המועד סוכות את שף ארז קומרובסקי לסדנת בישול סביב חומרי הגלם הכי ישראלים שיש, הלא הם שבעת המינים. ביערות הכרמל עוטפים את האוכל בחוויה טוטאלית: "ששת החושים פוגשים את שבעת המינים" ומציעים שלושה ימים של מרגוע, זלילה ופינוק - רגע לפני שמתחילים את "אחרי החגים".החגיגה תכלול סדנאות וארוחות חגיגיות שיבשלו ביחד קומרובסקי ואמיר כלפון, שף המלון.

 

מתי: חול המועד סוכות 3 - 5 באוקטובר .

מחיר: 2 לילות, על בסיס פנסיון מלא ו - 2 ערבי גורמה, השתתפות בכל הסדנאות ושימוש חופשי במתקני האחוזה: 1,975 ש" לאדם בחדר זוגי (כרמל דה לקס).

להזמנות: 1-800-800-808

 


 

טעם העיר: בטיילת של איילת

 

כבר שבע שנים רצופות שהאיילתים (והתיירים) נהנים מיריד אוכל ססגוני ומדליק, סטייל "טעם העיר" התל-אביבי, רק בסגנון איילתי לחלוטין.

 

"טעים בטיילת" יכלול 16 מסעדות אילתיות שיציעו לטעום מנות נבחרות מהתפריט במחיר של 36-6 שקלים. אמנים ובדרנים שישעשעו את הזוללים לאור ההצלחה בשנה שעברה הורחב השנה שטח הפסטיבל והמארגנים מבטיחים שיהיה מקום לכו-לם.

 

מתי: 2-5 באוקטובר, טיילת מלון ישרוטל רויאל ביץ אילת.

 


 

 

חגיגות יין בהולידיי-אין

 

שלושה ארועים משמחים מהווים תירוץ נחמד לחגוג את "שבוע היין": סיום עונת בציר ענבי היין, הוצאת הספר "שביל היין 2" וחג סוכות, שמוציא את עם ישראל מהבתים.

 

ברשת מלונות הולידיי-אין וקראון פלאזה יתקיימו אירועים בסימן יין: הרצאות, טיולים ליקבים סמוכים, ארוחות שף "בניחוח יין" ופעילויות מיוחדות לילדים סביב עולם הענב והיין.

 

שני גורמים נוספים חוברים למיזם: "יקבי ברקן" והוצאת הספרים "קורדינטה". האורחים במלון יקבלו את מפת יקבי ישראל ויוזמנו לצאת ולטייל בין היקבים.

 

מתי? 04 /9/10 - 04 /29/9 בחמישה ממלונות הרשת: בטבריה, חיפה, תל-אביב, אשקלון וים המלח (מחיר שונה בכל אחד מהמלונות) .להזמנות: 1-700-844-700, או 3993*.

 


 

 

ובפינת הביזאר: סושי שבעת המינים

 

מסעדת יוקו אונו, היפנית הכשרה, מציעה סושי מיוחד לשבעת המינים: במקום סלומון סקין תקבלו תאנים, במקום טונה אדומה זיתים וצימוקים.

 

פלטות הסושי הכוללות מינים שונים של סושי, סשימי, מאקי, נגירי, קונוסים ועוד שבהן ישולבו זיתים, תמרים, גרגרי רימון, תאנים וענבים, יקושטו בחיטה ושעורה. ויש גם תמונה כדי שאמינו לנו.

 

יוקו אונו, ז'בוטינסקי 1, מתחם בורסת היהלומים, רמת גן טלפון: 7524666 -03.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
חגיגות השמן בבני דרום. זיתים, סבונים וסיור בטרקטור
סושי שבעת המינים, מאמינים?
מומלצים