שתף קטע נבחר
 

הכוכב הגלילי והסופרסטאר האיטלקי

בימים אלה, כאשר מטיילים רבים עושים דרכם צפונה בין ובתוך החגים, מומלץ לתכנן ציר המגיע גם לפתחו של יקב דלתון, במרומי הגליל. המדור מבטיח שתהיה זו תחילתה של ידידות מופלאה

במרומי הגליל, בפארק התעשייה דלתון אשר סמוך למושב כרם בן-זמרה, שוכן לו יקב דלתון. שווה לשלב את היקב במסלול טיולי החג שאתם מתכננים. מעבר לחוויית הביקור ביקב, שתוצרתו כשרה, אפשר לטעום מן היינות החדשים, לרכוש מהם או לערוך הכרות שיהיה לה המשך מבטיח.

 

על שולחנו של המדור (ערמה גבוהה ומבולגנת בימים אלה) מונחים רשמי טעימה של שני יינות לבנים אשר הושקו זה לא מכבר - שניהם מומלצים ביותר ומפגינים יחס מצויין בין איכות לבין מחיר. כרמי האזור המניבים ענבים משובחים, ועבודה של הייננית נעמה מועלם, יחד עם היינן האוסטרלי ההולך ובא ביקב ג'ון ורנטשוק, ממשיכים לקיים את הרמה ואת היציבות שמפגין דלתון בשנים האחרונות.

 

ה"סוביניון בלאן רזרב 2003", נוזל בגוון קש זהוב-שקוף שנלגם צונן והיה משיב נפש ממש, על ניחוחותיו הפרחוניים, פרי טרופי וארומת מלון נרמזת, ומשהו הדרי באוויר - עם מגע נעים וטעים על החך. מחיר הבקבוק 45 שקלים.

 

ה"סוביניון בלאן פומה 2003" עשוי כך שלאחר התסיסה עובר היין לשלושה חודשים לחביות עץ אלון - צרפתי במקרה זה - על מנת לקבל בין השאר את ניחוח קליית העץ הפנימית של החבית, ומכאן התואר "פומה" (מעושן, בצרפתית) המופיע בשמו. מעבר לרמזי העישון, יש בין ניחוחותיו גם פרי טרופי, ארומה של אשכולית אדומה ומשהו לימוני על הקצה. מחיר הבקבוק 34 שקלים.

 

מעבר לכל זה, אמרו לנו כי בסוכות פותח מרכז המבקרים של היקב את עצמו למגוון של פעילות יין, סדנאות, טעימות, גבינות ועיסוקים שונים לילדים. נשמע מעניין.

 

סופרסטאר איטלקי

 

70 שנה בערך היה ה"קיאנטי קלאסיקו רזרבה" מותג הדגל של המרקיז אנטינורי, אחד מבעלי היקבים המפורסמים והגדולים באיטליה, הן מבחינת האיכות והן מצד הכמות - 2 מיליון בקבוקים ליין המוביל. בימים אלה, הגיע המרקיז אל מעונו של המדור, על גבי תקליטור מחשב, וסיפר באריכות, כאשר הוא יושב במשרדו הנאה, על כורסת קטיפה אדומה, כי שינויים חשובים מתחוללים באימפריית היין שלו. שינויים הם לא דבר קל כאשר מדובר במשפחה עם מסורת מתועדת המתחילה בשנת 1385, ונמשכת ברציפות על פני 26 דורות של אותה משפחה. אך אנטינורי, אשר בדור האחרון רכש כעשרים יקבים שונים וצירפם לקונצרן היין שלו - הוא איש שהשינויים הם חלק מדרך התנהלותו. וכך, לפני כעשר שנים, מספר לי המרקיז באנגלית המתנגנת נהדר במבטא איטלקי, הוא נטע כרמים חדשים באזורים שונים בטוסקנה, על פני חלקות נרחבות, ובהם גם זנים בינלאומיים כמו קברנה-סוביניון ומרלו.

 

כעת הבשילה התוכנית, ועם בציר 2001 אשר בקבוקו הגיע יחד עם הראיון, הושק היין המוביל של אנטינורי תחת המותג החדש, הסופר-טוסקני: "וילה אנטינורי". זהו בלנד אשר בסיסו איטלקי מסורתי, כלומר ענבי סנז'ובזה גאוות המחוז (60%) ובתוספת של קברנה סוביניון (20%), מרלו (15%) וסירה (5%) - כל הענבים מכרמי אנטינו רי. היין התיישן משך שנה בחביות עץ אלון צרפתיות, אמריקניות והונגריות, ובהמשך בוקבק והמשיך לנוח באפלולית היקב עוד כשמונה חודשים.

 

התוצאה מהוקצעת מאוד, מוקפדת עד הטיפה האחרונה, ויחד עם זאת, ולמרות קו הייצור הגדול מאוד, יש ליין גם נשמה. האדום שלו מחזיר את האור עם ניצנוץ נאה, האף גדוש ארומות של פרי חם, דובדבן שחור, תבלינים ומידה מדודה של וניל. על החך הוא מאוזן, מתגלגל בנעימות רבה, אלגנטי כמו המרקיז המתבונן בנו ממשרדו ספון העץ. 89 שקלים הבקבוק.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
החנות של יקב דלתון, פעילויות בסוכות
מומלצים