שתף קטע נבחר

אורלב: משאל - ונישאר בממשלה עד סוף 2006

נציגה של המפד"ל בממשלה נועד עם השרים נתניהו, לבנת, שלום וכץ והציע להם להציב לראש הממשלה אולטימטום בנושא משאל העם. אפי איתם, יריבו במפלגה: "הממשלה שנבחרה בקולות המחנה הלאומי הפכה לממשלת שמאל דורסני"

השר זבולון אורלב מסרב להוריד את נושא משאל העם מסדר היום. בצהריים (יום א'), מייד לאחר אישור הפיצויים למתנחלים בממשלה, נועד השר מהמפד"ל עם שרי הליכוד - בנימין נתניהו, לימור לבנת, סילבן שלום וישראל כץ - והציע להם להציב אולטימטום לשרון.  

 

לפי הצעתו החדשה של אורלב, ראש הממשלה יסכים לערוך משאל עם על תוכנית ההתנתקות, ובתמורה תתחייב המפד"ל "לכבד כל תוצאה" ולהישאר בקואליציה עד נובמבר 2006.

 

אורלב, שהיה הראשון בממשלה שהעלה את רעיון משאל העם, הבהיר כי יישאר בממשלה גם לאחר אישור תוכנית ההתנתקות בכנסת, הצפוי כבר מחרתיים. חבריו למפלגה, היו"ר אפי איתם וח"כ יצחק לוי, רמזו כי אם אכן כך יקרה, הרי שפיצול המפד"ל כבר נראה באופק.    

 

ח"כ אפי איתם, יריבו של אורלב, הגיב בזעם על אישור חוק הפיצויים בממשלה: "ממשלת ישראל, שנבחרה בקולות המחנה הלאומי, הפכה לממשלת שמאל דורסנית שמתפרקת מכל נכסיו וערכיו של המחנה הלאומי במדינה", האשים. "ההחלטה להטיל עונשי מאסר על מפגינים היא פגיעה קשה בדמוקרטיה, שתגרום להסלמה מיותרת במאבק נגד ההתנתקות".

 

נשיא המדינה, משה קצב, התייחס הבוקר לסוגיית משאל העם. הוא לא קרא פומבית לערוך את המשאל, אך ציין כי המהלך, אם אכן יתבצע, עשוי "להפחית את המתיחות בעם". בלשכת ראש הממשלה שבים ומבהירים כי שרון מתנגד בתוקף למשאל עם, ורואה בו ניסיון של מתנגדי התוכנית לעכב את המהלך ולסכלו.

 

 

 

בהכנת הידיעה השתתפה טובה דדון
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דן בלליטי
הצעה חדשה. אורלב
צילום: דן בלליטי
צילום: מיכאל קרמר
שמאל דורסני. איתם
צילום: מיכאל קרמר
צילום: אלכס קולומויסקי
עושים שריר? נתניהו
צילום: אלכס קולומויסקי
צילום: עטא עוויסאת
להפחית מתחים. קצב
צילום: עטא עוויסאת
מומלצים