שתף קטע נבחר

יין - תבנית נוף מולדתו של הענב

או-טו-טו ה"טרואר" כבר כאן, ליינות הישראליים תהיה כתובת מדוייקת, עם ניחוח של אדמה, המהפכה הזאת כבר בדרך. שני בקבוקים כאלה מרמת-הגולן הם עוד חץ אלגנטי ומעורר הערכה בכיוון

מעניין עד להיכן תגיע המהפכה הזאת? עוד ועוד יקבים מתכנסים לעבר התחום המוגדר של יינות הקשורים באופן ממוקד לחבל הארץ, לאיזור, לכרם הספציפי ממנו באו הענבים אל החבית. התהליך הוא כמובן המשך טבעי ובריא של המגמה הנותנת לענב היין את הכבוד הגדול להיות הגורם הראשון בחשיבותו בדרך לאיכות. ההשקעה הגדולה בחיפוש החלקות הטובות, בהתאמת הזן ושיטות הגידול, עושה את הכתובת הגיאוגרפית המדוייקת של הכרם לבעלת ערך רב, ראוי לשאת את השם הידוע במקורו הצרפתי כ"טרואר". האם בעתיד נראה כאן אצלנו מערכת כללים (או אפילו חוק), המבוססים על עקרון ה"אפלסיון ד'אוריז'ין קונטרולה" (כינוי מקור מבוקר), הנוהג בצרפת, ומשם הועתק למקומות נוספים? יהיו לנו יינות מוגדרים על פי תבניות נוף אדמתם, בדומה ליינות בבורדו, יינות בבורגונייה וכו'. הרהורים אלה צצו במוחו של המדור עם טעימתם של שני יינות נהדרים חדשים של יקבי רמת-הגולן, הקושרים עצמם לכרמים יחידים, המופיעים גם בשמותיהם.

 

"ירדן, קברנה סוביניון, כרם אלרום 2001" – עשוי ענבי חלקות שנטעו לפני 19-21 שנים, במקום גבוה יחסית לזן זה, אך על מדרון דרומי עם כיוון שורות גפנים המאפשר חשיפה טובה לשמש. היין שהתקבל מהבציר הנוכחי שופע גוונים כהים, הנאה רבה לעין כאשר הוא מסתחרר בכוס בטרם יבוא אל האף, עם עושר ומורכבות של ניחוחות טובים, פרי שיחי יער בשל, וניל אקזוטי עם שמץ עישון נעים. בטעימה הוא מפגין מלאות על החך, אשליה של סמיכות, והד ארוך של טעמים. יין אריסטוקרטי, גאה, עם יכולת התיישנות טובה חזויה של יותר מעשר שנים.

 

"ירדן, מרלו, כרם אורטל, 2001" – חלקות כרם בנות 11-15 שנה, הנטועות בגובה של כ-800 מטרים בצפון רמת-הגולן, הנקודה הדרומית ביותר המתכסה באופן סדיר בשלג, כל חורף. היין התיישן משך 14 חודשים בחביות עץ אלון, רובן חדשות. התוצאה מושכת לב במיוחד, עם שפע וגיוון יוצאים מן הכלל של ניחוחות חמים ועזים. שזיף בשל, ריבת גרגרי יער, תבלינים ועץ החבית, מתערבלים באף. על החך הוא קטיפתי, רך, טעים ומהדהד רגע ארוך. שני היינות יצאו בסדרות מוגבלות וממוספרות של 12 אלף בקבוקים כל אחד, ומחירם לצרכן נע בין 125 ל-130 שקלים.

 

 

ברי ססלוב, יקב של איש אחד, הולך בדרך כלל בעקבות הענבים ומפיק מהם את פנטזיות הבקבוקים שלו, יינות עם מגע מיוחד, משובחים לצד נעימים וחברותיים, וכמעט תמיד עם יחס מצויין של איכות / מחיר.

 

 "ססלוב אביב, Marriage , 2003" - בלנד העשוי 60% מרלו, 39% קברנה סוביניון ו-1% שיראז, חתונת יין. הענבים באים מכרמים בגליל העליון, והיין התיישן כחצי שנה במגע עם כפיסי עץ אלון צרפתי ואמריקני, בטרם בוקבק. בכוס הוא מגלה גוני אדום-סגול מפתים, יש לו ניחוחות דובדבנים בשלים, ציפת שזיף עסיסית, נוכחות בולטת של וניל ורקע תבליני מגוון. על החך הוא משרה מלאות טובה, מגעו רך, והוא צפוי עוד להתפתח יפה בבקבוק בשלוש-ארבע השנים הבאות. מחירו לצרכן 59 שקלים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים