שתף קטע נבחר

הצטננתם? המזון שיירפא אתכם ללא תרופות

האף סתום, קר בחוץ, והתיאבון יורד? לפני שתרוצו לארון התרופות, תעברו דרך המטבח - אין כמו מרק המעניק תחושת חום וביתיות, וגם מקל על תופעות ההצטננות. כמה טיפים ומתכונים לתבשיל מהביל ועוד כמה חליטות שיגרמו לכם להרגיש הרבה יותר טוב

המרק מעניק תחושת חום וביתיות, אך לדעת הנטורופתית ד"ר הילה גבע-אבירם, מנהלת מכללת "מדיטבע", מדובר במזון המקל על תהליך העיכול, מסייע לגודש אף ובעיות נשימה, ואף תורם במלחמה בזיהומים.

 

גבע-אבירם ממליצה לשלב במרק ירקות, דגנים או קטניות, ולהוסיף את התיבול רק בסופו של הבישול, ללא שימוש באבקות מרק המכילות מונוסודיום גולטמט, חומר העלול לגרום לעליית לחץ דם ואלרגיות. להסמכת המרק, אפשר להוסיף דגנים כמו אורז מלא, שיבולת שועל, או דוחן, או על ידי ריסוק חלק מהירקות.

 

רצוי להימנע בזמן המחלה ממזונות יוצרי ליחה ובהם מוצרי חלב (למעט יוגורט), סויה, חיטה, סוכר מעובד, בשר, דגים, ביצים ומזון משומר. מיץ בצל בדבש מומלץ לכיוח וכאבי גרון: יש לחתוך את הבצל, להוסיף כף דבש, להשרות 8 שעות. מתקבל סירופ שניתן לשמרו מספר חודשים במקרר. להרגעת שיעול יש להרתיח שורש זנגוויל שלם ולשתות את המים לאחר מכן.

 

מרק חם מרכך את הסמפונות ועוזר בכיוח, מפחית את צמיגות הליחה וממריץ את זרימתה. מומלץ להוסיף למרק ממש לפני האכילה, לימון המכיל ויטמין סי, שמקל על כאבי גרון וכאבי ראש. הלימון בעל תגובה בסיסית לרקמות הגוף נחשב כחומר חיטוי. תוכלו להוסיף גם גרעיני דלעת, חמניות או גרעיני פשתן טחונים, המכילים ויטמין בטא קרוטן ואבץ, לחיזוק מערכת החיסון.

 

ניתן להוסיף למרק צמחי מרפא כתבלין, בשלוש צורות: חליטה - הוסיפו את הצמח הכתוש למרק רותח, כסו כ-6 דקות עד שהטמפרטורה תהיה מתאימה לאכילה. צורת שימוש זו מתאימה לעלים ופרחים של צמחים וזרעים קטנים כמו רוזמרין לכאבי ראש, נענע זעתר ומיורן להצטננות.

 

אפשר להרתיח את המרק יחד עם החומרים הפעילים הנמצאים בחלקים הקשים יותר של הצמח כגון שורשים וגבעולים כמו קינמון, שורש זנגוויל, מחטי אורן. באמצעות השריית הצמח בטמפרטורת החדר, תוכלו להוסיף גם עלים ירוקים כמו פטרוזיליה וכוסברה, שיני שום, גרגרי חרדל ממש לפני האכילה

.

לחיזוק מערכת הנשימה כדאי להוסיף למרק צנובר מאורן ירושלמי. חליטה ממחטי אורן (40 ג' מחטי אורן בליטר נוזל), עוזרת להצטננות ולהרגעת לחץ נפשי. זעתר, מיורן אף הם עוזרים בהצטננויות. בשלבים הראשונים של ההצטננות כאשר מרגישים קור בגוף, ממליצה גבע-אבירם להוסיף גרגרי חרדל כתושים למניעת התפתחות המחלה, תוספת זו גורמת להזעה ומורידה חום.

 

כוסברה (גד השדה) מעוררת תיאבון, מגבירה הזעה וטובה בשלבים הראשונים של ההצטננות. להרגעת שיעול מומלץ לתבל בג'ינג'ר (זנגוויל). לכיוח והורדת חום הוסיפו פלפל חריף, זנגוויל חם מחליטה, קינמון, אניס, ושומר. ממש לפני האכילה הוסיפו פטרוזיליה, שהיא בעלת תכונות משתנות וגם מכילה ויטמין סי.

 

להורדת מתח נפשי שדרגו את מרק הירקות בשיבולת שועל, דוחן או אמרנט (דגן מתקתק) המכילים ויטמינים B ובמיוחד B5. מומלץ להוסיף ירק חי או עגבניות טריות מרוסקות לקבלת ויטמין סי, ממש לפני האכילה, כיוון שויטמין סי נהרס מהר בחום.

 

בתיאבון!

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: סי די בנק
מרק. עם התוספות המתאימות אפשר לוותר על תרופות
צילום: סי די בנק
ד"ר רק שאלה
מומלצים