שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות

    מרקי חורף מחממים

    כשבחוץ משתוללות סערות, מה יותר טוב מקערה של מרק סמיך, כזה שמחמם משביע ומנחם? שלושה מרקים חורפיים שעושים שימוש בקטניות משומרות

    שלושת המרקים הבאים מכילים קטניות. הבעיה עם קטניות היא, שלעיתים הן דורשות השריה ממושכת. כשאין זמן, ורוצים להכין מרק בצ'יק צ'אק, קטניות מבושלות ומשומרות, הן פתרון מצוין. אפשר גם להשתמש בקטניות מבושלות וקפואות, שאפשר לקנות בכל סופר.

     

     

    פסטה אי פג'יולי (שעועית ופסטה)

    גירסה מהירה למרק קלאסי איטלקי. שעועית אדומה משומרת, אפשר למצוא בסופר. מי שאוהב מרק עם 'עניין' יכול לוותר על טחינת המרק. רצוי להשתמש בפסטה בצורה של קונכיות, אבל כל פסטה קצרה תיצלח. אפשר אפילו לשבור פסטה ארוכה ולהשתמש בה. 

     

    חומרים:

    2 כפות שמן זית

    2 בצלים, קלופים ופרוסים לפרוסות בינוניות

    2 גזרים, קלופים, חצוים לאורך ופרוסים

    3 גבעולי סלרי קצוצים לפרוסות בינוניות

    150 גרם בשר מעושן (בייקון או חזה אווז), חתוך לקוביות קטנות

    1 כפית אורגנו

    1 קופסה (800 גרם) של עגבניות מרוסקות

    1/2 1 ליטר ציר עוף (או מים או מרק עוף מאבקה)

    מלח ופלפל גרוס טרי

    2 קופסאות שעועית אדומה משומרת (לא שעועית ברוטב עגבניות)

    1/2 1 כוסות פסטה קצרה, מבושלת ומסוננת

    להגשה:

    פטרוזיליה קצוצה

    שמן זית איכותי

    גבינת פרמזן מגוררת

     

    אופן ההכנה :

    1. בסיר גדול וכבד מחממים את שמן הזית מעל להבה בינונית. מוסיפים את הבצל, הגזר והסלרי ומטגנים תוך ערבוב במשך כ- 5 דקות.
    2. מוסיפים לסיר את הבשר המעושן, השום והאורגנו ומטגנים כ- 5 דקות נוספות.
    3. מוסיפים את העגבניות הקצוצות ומביאים לרתיחה. מנמיכים מעט הלהבה כך שתתקבל רתיחה עדינה ומבשלים כ- 10 דקות נוספות תוך ערבוב.
    4. מוסיפים את ציר העוף ואת השעועית, מגבירים את הלהבה, מביאים לרתיחה, ומבשלים עוד כחצי שעה.
    5. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם ומורידים מהאש.
    6. מעבירים מחצית מהמרק לסיר אחר, וטוחנים אותו בעזרת בלנדר. מאחדים בין המרק הטחון ללא טחון.
    7. בהגשה מוסיפים כחצי כוס פסטה מבושלת לכל קערת מרק, מפזרים פטרוזיליה קצוצה ומטפטפים מעט שמן זית טוב לכל קערה.

     

    • אפשר לפזר פרמזן מגורר למעלה. 

     

     

    מרק חרירה

    מרק מרוקאי חגיגי שבמקור נאכל על ידי המוסלמים בלילות הראמדאן, ואומץ בחום על ידי יהודי מרוקו. למרק מרקם קטיפתי וחלק שמתקבל כתוצאה מהשימוש בבלילת הקמח, איתה מסמיכים אותו.

     

    החומרים:

    500 גרם בשר למרק (אם יש כבש זה הכי טוב, אבל בקר זה בסדר גמור)

    2-3 עצמות מח

    1 כפית כורכום

    1 כפית פלפל שחור גרוס טרי

    1 כפית קינמון

    1/2 כפית כוסברה יבשה

    1/2 כפית אבקת זנגוויל

    5 גבעולי סלרי עם העלים, קצוצים

    3 בצלים קצוצים

    1 כוס פטרוזילה קצוצה

    1 כוס כוסברה קצוצה

    1 קופסה (800 גרם) של עגבניות מרוסקות

    1 כוס עדשים אדומות, ברורות ושטופות

    1 קופסה של חומוס משומר

    1/2 כוס אטריות ביצים דקות

    מיץ סחוט מלימון אחד

    2/3 כוס קמח

    מלח

    מעט שמן

     

    אופן ההכנה:

    1. חותכים את הבשר לקוביות קטנות. מניחים את הבשר ואת עצמות המח בסיר גדול וכבד, מוסיפים 3 ליטר מים ומביאים לרתיחה. מסירים את הקצף שנוצר, ומוסיפים את העדשים. מנמיכים מעט את הלהבה עד שמתקבלת רתיחה עדינה.
    2. בינתיים מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצלים ואת הסלרי עד שהבצלים מתחילים להזהיב.
    3. מוסיפים את הבצל והסלרי לסיר ומבשלים ברתיחה עדינה כ- 45 דקות.
    4. מוסיפים את החומוס, העגבניות והתבלינים וממליחים. מבשלים על להבה בינונית עוד כשעה.
    5. בקערה, טורפים את הקמח עם מעט מים, עד שנוצרת בלילה בסמיכות של שמנת מתוקה. תוך טריפה מתמדת, יוצקים לקערה מספר מצקות מהמרק. מסננים את הבלילה ומוסיפים למרק תוך ערבוב נמרץ.  מביאים לרתיחה.
    6. מוסיפים את האטריות ומבשלים עד שהן רכות. מוסיפים את הפטרוזיליה, הכוסברה ומיץ הלימון. מבשלים 5 דקות נוספות ומורידים מהאש.

     

    • מגישים עם פלחי לימון בצד.

     

     

    מרק שעועית יווני

      

    החומרים:

    1/4 כוס שמן זית

    3-4 עצמות למרק (רצוי אבל לא חובה)

    3 גזרים, קלופים וחתוכים לקוביות

    2 בצלים קצוצים בינוני

    4 גבעולי סלרי, קצוצים בינוני

    1/2 כפית מכל אחד מהתבלינים הבאים: אורגנו, טימין, מיורן

    6 שיני שום כתושות

    1 כוס עלי סלרי, קצוצים גס

    1/2 כוס פטרוזיליה או כוסברה, קצוצות

    1/2 כפית פלפל צ'ילי גרוס

    1/2 קופסה (400 גרם) עגבניות מרוסקות

    1 כף רסק עגבניות

    2 קופסאות של שעועית במיץ עגבניות

    מלח

    פלפל שחור

     

    אופן ההכנה:

    1. מחממים את השמן בסיר כבד וגדול. אם משתמשים בעצמות מח, משחימים אותן בשמן. מוסיפים את הגזר גבעולי הסלרי והבצל לסיר ומטגנים תוך ערבוב עד שהירקות מתחילים להתרכך. טוחנים את העגבניות המרוסקות בבלנדר או במעבד מזון.
    2. מוסיפים את המיורן, האורגנו והטימין ומטגנים דקה נוספת. מוסיפים את השום, עלי הסלרי והכוסברה או הפטרוזיליה ומטגנים דקה או שתיים נוספות.
    3. מוסיפים את הצ'ילי, העבניות המרוסקות ורסק העגבניות. מוסיפים 3 ליטר מים ומביאים לרתיחה.
    4. אחרי שהמרק רתח, מורידים את הלהבה עד שמתקבלת רתיחה עדינה. מבשלים כשעה עד שעה וחצי עד שהירקות רכים מאוד.
    5. מוסיפים את השעועית, ממליחים (תתחילו בכפית מלח ותמשיכו על פי טעמכם) ומפלפלים.

     

    • בהגשה מפזרים מעט עשבי תיבול קצוצים וזולפים קצת שמן זית איכותי, בכל קערה. 

     

     

     

     

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים