שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות

    שמונה יינות ובר אחד

    בהתאם לרוח החג, במקום שמונה נרות, שגיא קופר סוקר שמונה יינות חדשים. את מקום השמש ממלא בר יין חדש בשם קוקה

    יינות יבוא חדשים

    _____________

     

    • Tommasi Metodo “Classico” Talento Extra Brut-  יין מבעבע איטלקי שמיוצר במתוד שמפן. מאוד יבש ורך. נעים לשתיה, קל ופירותי. מיוצר מענבי פינו נרו (70%), שרדונה (15%), ופינו בלאנקו (15%). היין מתיישן בבקבוק 18 חודשים. מחיר לצרכן: 95 ש"ח. תמורה מצוינת לחובבי האקסטרא ברוט, או לערב מיוחד (יבואן – שקד).

     

    • Tommasi “Rafael”, Valpolicella Classico Superiore 2001 - אדמדם כהה. חבית מודגשת. עם אפטר-טייסט מריר מעט, עם יובש מתון וטאנינים רכים. זני ולפוליצ'לה: קורבינה (65%), רולינדרה (30%), ומולינרה (5%). היין מיושן בחביות עץ אלון סלובני במשך 18 חודשים. מחיר לצרכן: 75 ש"ח. היין נותן תמורה טובה למחיר. (יבואן – שקד).

     

    • Tommasi Valpolicella Ripasso 2001 - צבע אדום עז וארומה של פירות יבשים. גוף מלא עם טאנינים מודגשים אך מתוקים, הוא מאוד מאוזן עם סיומת ארוכה. יין שמיוצר משלושה זני ולפוליצ'לה שיועדו לאמרונה ויובשו גם הם על מחצלות. היין מיושן במשך שנתיים בחביות עץ אלון. מחיר לצרכן: 99 ש"ח.(יבואן – שקד).

     

    • Lodola Nuova Vino Nobile Di Montepuliciano 2000 של רופינו. -למרות שיש ליין הזה "אח" מסדרה גבוהה יותר – ריזרבה, דווקא הוא זה שנותן את התמורה הטובה יותר לכסף. צבעו אדום כהה. הוא בעל ארומה מאוד נעימה, יובש מאוזן וטוב. מחירו לצרכן: 99 ש"ח. אחיו, הריזרבה, הוא בעל ארומה מעט מתובלת, צבע מאוד כהה ועמוק ומאוד יבש. בהחלט ירוויח מהתישנות נוספת. מחיר לצרכן: 189 ש"ח.(יבואן – שקד).

     

    • Ruffino Serelle – Vin Santo Di Chianti 1999 - יין קינוח נפלא, סמוק – ורדרד, בעל מתיקות מאוד עדינה – "רבע מתוק". מאוד פירותי ועשיר, עם 15% כהל. יישון של שלוש שנים בחביות קרטלי – חביות קטנות, עשויות עץ ערמון. מחיר לצרכן: 99 ש"ח לבקבוק רגיל של 750 מ"ל. תמורה טובה מאוד.

     

    • Casabianca Prosecco frizzante של לורדן גספריני וֶנֶגָצוּ - יין נתזים לבן, שמוגדר 'חצי יבש'. למעשה הוא יותר יבש, מאוד עדין, ויתאים לכן לכל: גם למי שלא אוהב יינות יבשים, וגם למי שלא אוהב יינות חצי יבשים. הוא מאוד נעים, קל, ופירותי, עם 11% אלכוהול. מתאים מאוד לימי החנוכה עמוסי הסופגניות והשמן, אבל גם למזטים אחרים או מאכלי ים. מחיר היין הוא 55 ש"ח, והוא נותן תמורה מצוינת לכסף. החסרון? צריך לקנות יותר מבקבוק אחד ממנו, גם אם אתם לא מביאים למסיבה או ארוע: הוא פשוט 'זורם'. חבל שלא רואים יינות אחרים מהסדרה הזאת כאן (יבואן – הכרם).

     

    • Palazzo Della Torre, Allegrini, 2000 - שנה חדשה ליין הולפוליצ'לה קלאסיקו המצוין הזה, שעם ציון 91, הויין ספקטטור הכניס אותו לרשימת 100 היינות של 2004. צבע כהה, נפלא, והרבה פרי שחור. גוף מצוין, מאוד רחב, עם טאנינים עדינים שמשתלבים היטב עם סיומת ארוכה. היין יחזיק בודאי עוד זמן, אבל בהחלט אפשר להנות ממנו כבר עכשיו. 13.5% כהל. כ- 150 ש"ח מחיר לצרכן, תמורה מצוינת לכספכם (יבואן – הכרם).

     

    קוקה - בר יין חדש בל אביב

     

    לאחרונה נפתח בר יין חדש בתל אביב. "קוקה", המוגדרת כמסעדה-בר יין, היא תוספת מבורכת לנוף התל אביבי, שמספר המקומות שבה, המגדירים את עצמם כ"בר יין" הוא מועט ביותר: ברברסקו ו- יועזר בר יין.

     

    המקום שייך למייקל גוטדנק, איש הייטק ישראלי-אמריקאי, שחי בעשר השנים האחרונות באירופה. מייקל החליט עכשיו, יחד עם אמו, קוקה, לפתוח את המסעדה ובר היין. קוקה, ילידת איטליה, שבעבר עבדה בצ'ימיצ'אנגה ובמסעדות אחרות בתל

    אביב, היא זאת שאחראית לתפריט של המסעדה החדשה, שבינתיים מפגינה מגוון מנות עשיר, שבוודאי ילך ויתייצב על מנות מוגדרות יותר בזמן הקרוב. האוירה במסעדה נעימה, היא מעוצבת יפה, בגוונים חמים, ונח לשבת בה.

     

    כראוי לבר יין, למקום תפריט יינות רחב, עם מגוון טוב מאוד של מחירים, סוגים ומקורות. מהיקבים הישראליים ניתן להנות מיינות של רקנאטי, מירון, מעט רמה"ג, נטוף ומרגלית. מחירי היינות סבירים, ונעים בין 75 ש"ח ל- 450 ש"ח. לשם דוגמא:  

     

    • ירדן ק"ס 1997 – לא ידענו אם ועד כמה יחזיק, אבל היין שמר על רעננות וגוף ראויים לציון. בקבוק אחד היה בעייתי. 220 שקלים.
    • בנימינה ספיישל ריזרב ק"ס 2000 – לארוחה ארוכה במקצת, כיון שהיין דורש קצת חדרור. כהה ואלגנטי. ב- 120 ש"ח, מחיר מסעדה, תמורה טובה.
    • פינו שרדונה של טומאסי נותן גם הוא תמורה טובה והוא נמכר במסעדה ב- 130 ש"ח.
    • לודולה נואובה של רופינו. מחיר המחירון שלו הוא כ- 99 שקלים, כך שמחיר של 160 ש"ח במסעדה הוא סביר, והיין בהחלט מתאים לשתיה.
    • ברולו וסיטו מורסקו - שניהם יינות גאג'ה, מופיעים גם הם בתפריט. המורסקו הוא יין שמחירו באירופה הוא בערך 30 יורו. אני לא בטוח ששווה להוציא עליו 300 ש"ח, אבל אם יהיה מי שימליץ על מנות שמתאימות לו במסעדה, היין מצוין. 
    • לואי ז'אדוט בורגון פינו נואר - נופל בתחום היינות הבעייתיים. ב- 165 שקלים, המחיר בהחלט לא מצדיק את היין, שלא מגלה אופי או טיב ראוי לציון.

     

    Coca – רח יד חרוצים 15 תל אביב. טל' 6392292. פתוח משמונה בבוקר ועד אחרון האורחים.

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    קוקה - מקום נוסף לשתות בו יין
    מומלצים