ליגת העל, מחזור 14: הפועל חיפה - הפועל ב"ש 2:0
בדקת הסיום הבטיח דדי בן דיין את ניצחון החוץ הראשון העונה של באר שבע, בנגיחה משני מטרים. אופאבונמי כבש את הראשון בדקה ה-65. בעקבות ההפסד, צנחה המארחת למקום האחרון בטבלת ליגת העל. אלי כהן: "הגיע לנו לנצח". בהפועל חיפה ינצלו את הפגרה כדי לחזק את הקבוצה
משהו רע מאוד עובר על הפועל חיפה. הערב (ש') אירחו חניכיו של ניר לוין את הפועל באר שבע, הפסידו 2:0 וירדו למקום האחרון בליגת העל. הקבוצה של לוין נראית חסרת אונים בהתקפה, וגם ההגנה חלמה לא אחת ואיפשרה לאורחים לעקוץ פעמיים, בשתי נגיחות של פמי אופאבונמי ודדי בן דיין.
עבור האורחים מבאר שבע היה זה ניצחון חוץ ראשון העונה, מה גם שהוא הושג ללא אורן סגרון ומינטואן אלין המורחקים. מכה נוספת לבאר שבע היא פציעתו של הבלם יניב אלול, שככל הנראה סובל משבר ברגלו.
תיאור המשחק
כמו ברבים ממשחקיה האחרונים, הפגינו חניכיו של לוין יכולת טובה ואוריינטציה התקפית בריאה וזו כמעט והציבה אותם ביתרון בדקה השביעית, כשמזואה אנסומבו בעט היטב לשער ממרכז הרחבה, כדור שנעצר בקורה. כעשר דקות נוספות חלפו ושיתוף פעולה מוצלח בין גיל ורמוט וראובן עובד, השאיר את האחרון למצב בעיטה מצוין במרכז הרחבה, אולם ניר רחמין לא התקשה לעצור את הכדור החלש. אנסומבו נעזר בעיקר משיתוף הפעולה עם הגנת האורחים החדירה וגרם למהומות חוזרות ונשנות באיזור השער של רחמין.
המחצית הראשונה הסתיימה בירידה קלה בקצב המשחק, שלא שינה את יחסי הכוחות לטובת המארחים. ושוב, למגינת לבו של לוין, היתרון הברור של חיפה לא מומש על לוח התוצאות - גם לא בדקה האחרונה של המחצית, כשאלירן אלקיים התרומם מצוין לנגיחה קרוב מאוד לשער. הכדור המצוין ששיגר מפדחתו נהדף על ידי רחמין, שהשאיר את התוצאה מאופסת.

כבש. אופאבונמי (מימין) (צילום: ראובן שוורץ)
בפתיחת המחצית השנייה החליט לוין לערוך חילוף בהתקפה, כשהכניס את ג'ף טוטואנה על חשבונו של מומוני מסודי. בדקה ה-65 עלתה באר שבע ליתרון - רוברט ניצה פרץ נהדר באגף הימני, הגביה כדור עם הרבה רגש, ופמי אופאבונמי נגח מול שער ריק לרשת - 1:0 להפועל באר שבע.
בעקבות השער יצאה חיפה עם הרבה שחקנים קדימה, ואפשרה לבאר שבע לסכן שוב את שטראוס. בדקה ה-72 עצר שטראוס במו ידיו בעיטה נהדרת של דדי בן דיין לחיבורים, בתום מבצע אישי יפה של המגן. בדקה האחרונה של המשחק הצליח בן דיין להבקיע בנגיחה משני מטרים ולקבוע את תוצאת הסיום - 2:0 להפועל באר שבע.
הרכבים
הפועל חיפה: שגיא שטראוס; חי בן לולו, סאלח חסארמה, אלירן אלקיים, איסלם כנען; מזואה אנסומבו, מאיר בן מרגי (כפיר לייבוביץ', 82), ראובן עובד, גיל ורמוט; ברנרד האגן (שלומי אדרי, 70), מומוני מסודי (ג'ף טוטואנה, 46).
הפועל באר שבע: ניר רחמין; דדי בן דיין, איגור טומאשביץ', עוז יפרח, אביתר אילוז; יניב אלול (אלון אברמוביץ', 53), רמי אליהו (סתיו אלימלך, 73), פמי אופאבונמי, רוז'ר דה אוליביירה; רוברט ניצה (שרון לוי, 80), יניב אברג'יל.
ניר לוין: אנחנו לא הקבוצה הגרועה בליגה
אחרי הזעם בשבוע שעבר בעקבות התיקו נגד נצרת עילית, שוב נראו חיוכים על פניהם של שחקני באר שבע. שוער הקבוצה, ניר רחמין, שהציג יכולת טובה, אמר בסיום: "היה חשוב לנצח וכולם עשו את כל המאמץ האפשרי שנצא עם הנקודות. אני מאמין שבהמשך נראה טוב יותר".
אלי כהן, מאמן באר שבע: "אני מודה לשחקנים על המאמץ הגדול שהשקיעו, על הרצון ועל הנחישות. למרות שבמחצית הראשונה לא שיחקנו טוב, הגברנו את הקצב במחצית השנייה, הגענו למצבים והגיע לנו לנצח. אני מקווה שנמשיך באותה יכולת גם אחרי הפגרה".
דדי בן דיין, כובש השער השני: "צריך להמשיך ולהתקדם. אנחנו לא יכולים להמשיך לדבר עכשיו על הישארות בליגה או על התקדמות בטבלה".
החלוץ ז'אן פול ליסיאסי יגיע במהלך שבוע הבא למבחנים בקבוצה.
בהפועל חיפה ינצלו את הפגרה כדי לבצע שינויים בסגל השחקנים. המאמן ניר לוין יקבל השבוע החלטה לגבי הבלמים הנבחנים, דניאל קולמן ואיב יובידיו, ובנוסף עשויים להתבצע שינויים נוספים.
לוין סיכם את ההפסד להפועל באר שבע: "חוזר הריטואל שקרה לנו נגד בני יהודה. הגענו להזדמנויות, שלטנו במחצית הראשונה ובתחילת השנייה וספגנו שער בהתקפה הראשונה המסוכנת נגדנו. אבל זה לא רק עניין של מזל. אנחנו במקום האחרון ויש לכך מספר סיבות שננסה לעבוד עליהן ולתקן אותן. יכול להיות שיהיו שינויים בסגל. אנחנו לא הקבוצה הפחות טובה בליגה, בפירוש לא. אנחנו צריכים לעבוד קשה, להשתפר ולהתחזק והכי חשוב שנפסיק להיות נאיביים".
בלם הפועל חיפה, סלאח חסרמה: "זה הפסד כואב שמסבך אותנו עוד יותר בתחתית. חבל מאוד כי המשחק היה בידיים שלנו. הגענו להרבה הזדמנויות במחצית הראשונה, כדורים פגעו בקורה או בשוער שלהם. הם לא עשו כמעט כלום, אבל כבשו שני שערים משתי הזדמנויות. זה מתסכל וקשה בגלל שזה קורה לנו הרבה בזמן האחרון, אבל אנחנו לא מתייאשים. לא נוריד את הראש, נמשיך לעשות את המקסימום ולנסות לזכות בנקודות".
