שתף קטע נבחר

ארה"ב: ספאמרים ישלמו פיצויים בסך מיליארד דולר

שופט פדרלי פסק כי שלוש חברות שעסקו במשלוח דואר זבל יפצו ספק אינטרנט בסכום כולל של כמיליארד דולר. מדובר בפיצוי הגבוה ביותר שנפסק במסגרת משפט נגד זבלנים אי פעם

זבלנים משלמים ובגדול: שופט פדרלי במדינת איווה שבארה"ב פסק ביום שישי פיצויים בסך יותר ממיליארד דולר לספק אינטרנט, שהוצף באלפי הודעות ספאם. זהו הסכום הגדול ביותר שזבלנים נדרשו לשלם אי פעם.

 

רוברט קריימר, בעליה של ספק האינטרנט CIS, המשרת כ-5,000 מנויים בעיר קלינטון שבאיווה, תבע באוקטובר 2003 כ-300 ספאמרים שבשנת 2000 הציפו את שרתי הדואר שלו בכ-10 מיליון הודעות דואר זבל ביום. בשבוע שעבר פסק השופט צ'ארלס וולה נגד שלוש חברות מבין הנתבעות וקבע כי הן הונו משתמשים.

 

חברת AMP Dollar Savings חוייבה לשלם 720 מיליון דולר, Cash Link Systems חוייבה לשלם 360 מיליון דולר ואילו חברת TEI Marketing Group חוייבה לשלם 140 אלף דולר. "זהו בהחלט ניצחון לכל מי שפותח את תיבת הדואר שלו בכל יום, ומוצא בה הודעות וולגריות וזדוניות שמטרתם להונות משתמשים", אמר קריימר.

 

מקווים לכסות את ההוצאות

 

אף אחת משלוש החברות שהורשעו לא מופיעה במדריכי הטלפון במדינות אריזונה ופלורידה, שם הן רשומות לכאורה, והודעת דואר אלקטרוני, שנשלחה לחברת Cash Link Systems - לא נענתה. בזמן המשפט לא נכחו עורכי דין המייצגים את החברות וכעת נמשך המשפט נגד החברות האחרות ששלחו ספאם.

 

קלי וולאס, עורך הדין של קריימר, אמר כי הסבירות שהפיצויים שנפסקו למרשו אכן ישולמו לו בפועל היא נמוכה, "אבל אנחנו מקווים לפחות לכסות את ההוצאות", אמר.

  

לורה אטקינס, נשיאת SpamCon Foundation, ארגון הנלחם בספאם, מאמינה כי מדובר בפיצויים הגבוהים ביותר שנפסקו שנפסקה במסגרת משפט נגד זבלנים.

 

גם ספקי האינטרנט הגדולים

 

קריימר לא לבד. בזמן האחרון הולכת ומתגברת המגמה של שימוש באמצעים משפטיים על מנת להילחם בזבלנים. בנובמבר הרשיע חבר מושבעים ממדינת וירג'יניה אח ואחות - ג'רמי ג'יינס וג'סיקה דהגרוט - שעסקו במשלוח מיליוני הודעות דואר זבל, והמליץ לגזור עליהם עונש מאסר של תשע שנים וקנס כספי בסך 7,500 דולרים, בהתאמה. הפסיקה התקבלה במסגרת התביעה הפלילית הראשונה שהוגשה בארה"ב נגד מפיצי ספאם על פי חוק נגד דואר זבל של מדינת וירג'יניה. 

 

גם מיקרוסופט נוטלת חלק במאבק, ובתחילת החודש הגישה תביעות נגד שבעה זבלנים, ששלחו מאות אלפי הודעות דואר אלקטרוני לגולשים ברחבי העולם. לדברי ענקית התוכנה, הזבלנים השתמשו בשירות הדואר שלה, הוטמייל, לצורך משלוח דואר זבל למנוייה. כמו כן, בחודש אוקטובר הגישו מיקרוסופט, יאהו!, AOL ו-Earthlink, תביעות נגד ספאמרים נוספים.

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ספאם. פיצוי חסר תקדים
ספאם. פיצוי חסר תקדים
צילום: פי סי מגזין
מומלצים