דיסקונט ולאומי משיקים קופות גמל שיתמחו בחו"ל
לקראת השוואת שיעורי המס על רווחים מניירות ערך זרים לניירות ערך מקומיים משיק לאומי את "סגנון שוקי חו"ל" שתשקיע לפחות 50% מהנכסים בחו"ל. דיסקונט משיק את "אדמונד דה רוטשילד דיסקונט חו"ל" שתשקיע את כל נכסיה בחו"ל
ההערכות לקראת השוואת שיעורי המס על רווחים מניירות ערך זרים לניירות ערך מקומיים, לא פוסחת גם על תחום קופות הגמל.
בהתאם לכך, השיק השבוע בנק דיסקונט את קופת הגמל "אדמונד דה רוטשילד דיסקונט חו"ל". ניהול הקופה יתבסס על שיתוף פעולה עם בית ההשקעות אדמונד דה רוטשילד. הקופה תשקיע את כל נכסיה בחו"ל, והיא מיועדת לעמיתים עצמאיים ולעמיתים שכירים.
גדי גרינשטיין, מנכ"ל דיסקונט ניהול קופות גמל, ציין כי "שיתוף הפעולה שיצרנו עם בית ההשקעות אדמונד דה רוטשילד, מהמובילים בעולם, הינו צעד ראשון לכניסת גורמים מחו"ל לענף הפנסיוני בארץ".
בדיסקונט מציינים כי עתיד קופות הגמל, בדומה למפת החיסכון הפנסיוני בשווקים משוכללים, יוביל לניתוב גובר של השקעות פנסיוניות לחו"ל.
לאומי - "סגנון שוקי חו"ל"
בנק לאומי השיק את קופת הגמל "סגנון שוקי חו"ל". רוב נכסי המסלול (לפחות 50%) יושקעו בנכסים בחו"ל, במישרין או בעקיפין.
שמואל זלוטניק, מנכ"ל קופות הגמל של לאומי, מציין כי יתרונות ההשקעה באפיק זה, הם הפחתת סיכון ההשקעה על ידי פיזור ההשקעות בשווקים גלובליים, גיוון תיק ההשקעות, השקעה בנכסים המדורגים בדרוג גבוה מדרוג מדינת ישראל, הטבות המס הניתנות בהפקדה לקופות גמל (ניכוי /זיכוי) ופטור ממס רווחי הון במשך תקופת ההשקעה.