חזי צאיג מונה למנהל מרכז ההשקעות
הממשלה אישרה הבוקר את מינויו של צאיג, מנהל החברה הממשלתית לתיירות, לתפקיד מנהל מרכז ההשקעות. צאיג בא במקומו של אהרון דומב, לשעבר מנכ"ל משרד התיירות שמינויו לתפקיד בוטל והוא יועמד לדין על סחיטה באיומים ובקבלת משרה שלא כחוק
הממשלה אישרה היום את מינויו של חזי צאיג כמנהל הבא של מרכז ההשקעות במשרד התמ"ת. צאיג שימש עד כה כמנכ"ל החברה הממשלתית לתיירות, המסונפת למשרד התיירות.
מרכז ההשקעות פועל זה חודשים ארוכים ללא מנהל, מאז פרש המנהל הקודם שמואל מרדכי בלא שמונה לו מחליף. שר התמ"ת, אהוד אולמרט, ביקש למנות לתפקיד את מנכ"ל משרד התיירות לשעבר, אהרון דומב, אולם מינויו של דומב בוטל, לאחר שהתברר כי הפרקליטות הגישה נגדו כתב אישום על סחיטה באיומים וקבלת משרה שלא כחוק. התברר כי דומב לא דיווח כנדרש, טרם מינויו למרכז ההשקעות, כי הוא מצוי בהליכים של חקירה משטרתית על העברות כספים שביצע כביכול לעמותות הפועלות ביש"ע.
לאחר שמינויו של דומב נפל התפנה אולמרט למצוא מנהל אחר למרכז ההשקעות. בהציגו את צאיג בממשלה אמר שר התמ"ת כי מדובר במינוי מקצועי מהמדרגה הראשונה. לחזי צאיג ניסיון מוכח של עשייה כמנכ"ל החברה הממשלתית לתיירות במשך שנים רבות, אמר אולמרט.
חזי צאיג, בן 44, הוא רואה חשבון במקצועו. בתפקידיו הקודמים היה שותף בכיר במשרד רו"ח ומאז שנת 1997 הוא מכהן כמנכ"ל החברה הממשלתית לתיירות.