שתף קטע נבחר

גורמה בעמק ובגליל

התאחדות של מסעדנים מאזור עמק יזרעאל ונצרת הולידה את "שבוע גורמה בעמק ובגליל". פסטיבל של ארוחות מיוחדות, במחיר מיוחד, במיטב מסעדות האזור

עמק יזרעאל (והסביבה הקרובה) הוא אחד האזורים היפים ביותר בארץ

שמתאים מאוד לטיולים בעונה זו של השנה (לא קר כמו בגליל העליון, אבל מספיק "חורף" כדי להרגיש שיצאנו מהבית). האזור זכה בשנה האחרונה לתנופה מסעדנית, ונוספו בו אטרקציות גסטרונומיות: מסעדות חדשות, יקבים, מחלבות וחנויות שמוכרות את התוצרת המקומית.

 

בתאריכים 23.01 - 29.01.05 יתקיים פסטיבל קולינרי, בו מציעות 8 מסעדות מקומיות ארוחה קבועה במחיר של-85 שקלים לסועד. הארוחה כוללת מנה

ראשונה, מנה עיקרית, קינוח וכוס יין. חלק מהמנות נרקחו ע"י השפים במיוחד עבור הפסטיבל. המסעדות המשתתפות: שליו ביער, דיאנא, אוקטגון, פרדוקס, אתיקה, שן – די, הקדירה של נגה ומזרע גריל.

 

מה בתכנית?

 

"פרדוקס" – אלון הגליל

מנות ראשונות: סביצ'ה דג ים - בכבישה ביתית, קרפצ'ו פילה בקר עם פרמזן מתובל, פטה כבד עוף על מצע פיסטוק.

מנות עיקריות: מדליוני פילה ברוטב ערמונים, גלילת עוף במילוי תרד וגבינה, קבב כבש בנוסח בלקני - ברוטב יוגורט וטחינה ירוקה. פיש אנד צ'יפס - מקלוני נסיכת הנילוס ברוטב אלי אולי.

קינוחים: שוקובום - קרם שוקולד ואספרסו, פנקוטה  ברוטב פירות יער, שטרודל אגסים ברוטב הל.

  • אלון הגליל (צומת המוביל), 04-9862417 (לא כשר)

 

"הקדרה של נגה" – מושב בית שערים

מנה ראשונה: מרק היום, גלילות חצילים במילוי גבינות צאן ברוטב עגבניות חם, דואט בייקון וכבד עוף ביין פורט וקסיס.

מנות עיקריות: קדרת העוף - עוף מעושן צלוי עם חזה אווז ופטריות יער על תפו"א ובצל, קדרה צמחונית - חלומי עם קינואה (דגן פרואני), תרד וירקות בחלב קוקוס. ספריבס חזיר - בעישון ביתי עם רוטב ברביקיו עשיר, פילה באס.

קינוח: טארט שוקולד ברוטב חלבה ואגוזים, פאי תפוחים עם אגס מזוגג, פרפה חלבה.

  • בכניסה למושב בית שערים (כביש חיפה נצרת), 04-9830730 (לא כשר)

 

"מזרע גריל" – קיבוץ מזרע

מנות ראשונות: גוסנוס - 3 שיפודי סינטה עם בייקון, כנפי עוף ברוטב צ'ילי ודבש, מרק גולש הונגרי אמיתי מוגש בלחם כפרי.

מנות עיקריות: סטיק דרום אמריקאי - 400 גרם נתח אנטריקוט עם העצם, חזה עוף טנדורי מוגש בליווי פפדם (לחם הודי), המבורגר - 250 גרם של בשר בקר משובח הנטחן במקום במעטה גבינה ובייקון, פילה לבן עסיסי משובח. (המנות מוגשות עם שתי תוספות לבחירה - צ'יפס/תפו"א אפוי/סלט אישי). רטבים לבחירה: צ'ימיצ'ורי/פלפל בשמנת/פטריות בשמנת.

מנות אחרונות: קרם ברולה, פנקוטה בליווי פירות יער, מוס שוקולד בלגי.

  • קיבוץ מזרע, 04-6429214 (לא כשר)

 

"אוקטגון" – נהלל

מנות ראשונות: מרק היום, סלט תרד עם נבטים פטריות ושבבי שקדים בויניגרט דבש, בצק פילו ממולא בבשר בקר טחון, ירקות עם רוטב שמנת וצלפים.

מנות עיקריות (בליווי תוספת): סטייק אנטרקוט/סינטה (250 גרם) בגריל בליווי

מדליוני גבינת עיזים מטוגנת ברוטב שמנת חרדל, פילה פרידה מצופה ומטוגן - מוגש עם רוטב יין לבן שום ושקדים, חצי עופיון ממולא באורז ובשר ברוטב פירות יבשים, תחתיות ארטישוק ממולאות בגבינות עם רוטב שמנת ופרמזן.

קינוח: פרפה תמרים, אגס ברוטב שמנת קרמל, שטרודל תפוחי עץ וכדור גלידה

  • על הדרך בין נהלל לרמת דוד,04-6415333 (לא כשר).

 

"אתיקה" – בית לחם הגלילית

פתיח: לחם הנאפה במקום, עם מטבלים.

מנה ראשונה: קציצות מנגולד ועשבי בר על סלט ירוקים ברוטב יוגורט עיזים, מרק חורפי בית לחם הגלילית, שרימפס פלאפל על פיתה דרוזית, סלסלת עגבניות וטחינה שחורה.

מנה עיקרית: קונפי שוק אווז ברוטב יין וסילאן על קוסקוס ישראלי, אנטריקוט מיושן לצד מח עצם ברוטב חרדל בר וגרגרי פלפל אדום, סינייה בשר עגל ברוטב עגבניות, מנגולד בסלסלת עגבניות ויוגורט עיזים על ירוקים בגריל.

קינוחים: דואט קדאיף, מלבי ברום ופירות יער, דמעת שוקולד ותפוזים מרירים לצד קונפיטורת תפוז סיני, סורבה פירות טריים.

  • בית לחם הגלילית (יש שילוט מהכניסה), 04-9931298 (לא כשר)

 

"שליו ביער" – קרית טבעון

מנה ראשונה: טרין גאווקמולה בסלסלת עגבניות ושזיפים מיובשים, קיש לורן ברוטב מרווה, סלט ירוק עם רוקפור אגוזי מלך ותפוח עץ ברוטב צרפתי, שרימפס במרינדה תאילנדית עם חלב קוקוס.

מנה עיקרית: דואט מאפים ברוטב גזר וזעפרן, טונה אדומה ברוטב סיציליאני, אנטריקוט עגל צלוי בגריל על גרטן בציר עגל, קדרת ירקות ועוף.

קינוח: פנקוטה של זוטא לבנה ברוטב סחלבים, פינוק גבינה בים של שוקולד, בקלאווה מנגו.

  • השומרים 1, קרית טבעון, 04-9831837 (לא כשר)

 

"דיאנא" - נצרת

מנה ראשונה: מבחר עשיר של סלטי הבית - 15 סוגי סלטים טריים על בסיס עשבי בר מהרי הגליל, מתובלים בשמן זית והרבה לימון, קובה נייה - בשר מבושל המונח על גבי תערובת של בורגול ובשר טלה נא. מועלק טלה - חלקי פנים מבושלים בדבש ורימונים.

מנה עיקרית: מעורב - קבב וצלעות טלה צלויים על האש ומוגשים על פיתה חמה מהטאבון בתוספת בצלי שאלוט ובעיטור סומק, קדרת קבב טלה מבושל ברוטב עגבניות חריף מוגש עם אורז בסמטי מתובל בזעפרן, פילה דג מוסר מבושל עם עולש בר מוגש עם פירה ערבי שמתובל ביוגורט עיזים ושום ומנת פריקי (חיטה ירוקה המבושלת בציר טלה), צלעות טלה אפויות בתנור עם עכוב בתיבול בצל ושום, מוגש עם קוסקוס.

מנה אחרונה: עוגת סולת מוגשת עם קצפת תות שדה, כנאפה הבית שנאפת במקום ומוגשת בלוית מי ורדים, מעמול עם תמרים.

  • רחוב פאולוס השישי, מול הסופרפארם, נצרת. 04-6572919 (לא כשר)

 

"שן-די", נצרת עילית

מנה ראשונה: מרק תירס, מרק וון טון, מרק טום ים ירקות.

מתאבנים: אגרול במילוי עוף, וון טון מטוגן.

מנה עיקרית: נתחי סינטה ברוטב צ'ילי ונענע, עוף ברוטב לימון, אווז בשקדים, שרימפס בחלב קוקוס.

קינוחים: בננה מטוגנת, גלידת וניל מטוגנת, מוס קרם פסיפלורה.

  • אורנים 1 נצרת עילית, 04-6081113 (לא כשר)

 

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים