שתף קטע נבחר

ברקן וסגל: שניים שהם אחד

שגיא קופר מספר מעט על יקבי ברקן ועל יינות סגל, בעקבות ביקור שערך במה שיהיה מרכז המבקרים שלהם. ויש המלצות כמובן

הביקור שערכתי לפני כמה שבועות ביקב ברקן שבחולדה, התחיל עצוב, והסתיים שמח. היה עצוב לראות את מרכז המבקרים האדיר שמתכננים להקים שם, כשהוא עומד, לא בשיממונו, אלא בברזליו וב"בטונו". שמחתי לדעת שהשינויים העסקיים האחרונים שעוברים על ברקן (הרכישה על ידי טמפו) אמורה לשפר את המצב, ועוד יותר שמחתי לצאת בתחושה של "ברקן? באמת? יופי של יין!".

 

מרכז המבקרים של יקבי ברקן – שהוא רק חלק מקומפלקס היקב הענק – אמור להוות את אחת מהפנינים שיוקמו בארץ בתחום היין. כשיושלם – וזאת כאמור רק שאלה של זמן וכסף – הוא ישלב מוזיאון, מרכז מבקרים והדרכה, ספריה, מנהלה ו... מרתף חביות ענק. בינתיים, החביות של היקב לא שם, ויין שאמור להתיישן בחביות לאחר תסיסה במיכלים, עובר ונודד ליקב שנמצא באזור תעשייה ברקן. קיבוץ חולדה ויקבי ברקן רכשו כ- 30 דונם אדמה לצורך הקמת היקב החדש, שחלקו כבר עומד ופועל בינות לכרמים שלהם, שמשתרעים על כ- 1500 דונם רק באזור זה.

 

לפני כשש שנים רכשו יקבי ברקן את יינות סגל שבאזור חולדה, עבור תשתית היצור שלהם, ועבור מחלקת יבוא היינות שלהם. בלי להמעיט בתרומתם של יינות ברקן עצמם, יצא ש"סגל" מהווה נדבך חשוב בבניית תדמית איכותית ליינות ברקן. למרות שמדובר בשני מותגים שונים (ברקן וסגל), החברה היא אותה חברה, ולכן מופיעים כאן היינות יחד.

 

הייננים – ארבעה ועוד אחד – מביאים כל אחד משהו אחר לצוות, ובפגישה (עם חלקם) בהחלט מורגש שיתוף פעולה והפרייה הדדית של מי שבאים כל אחד מאסכולה שונה. אד זלצברג, היינן הראשי של היקב, הוא איש דייויס – קליפורניה. הצעיר שבחבורה - יותם שרון - שמוגדר על ידי היקב כמי שאחראי בין השאר על איכות הענבים שלפני הבציר, הוא בוגר מונפליה, ומביא איתו את הגישה הצרפתית. איתי להט – איש הקשר עם הכורמים – למד בארץ ובאדלייד, ומביא את הגישה האוסטרלית, ה"עולם החדש" ביותר. אבי פלדשטיין – היינן של סגל, שגם אחראי על קווי המילוי, מביא איתו גישה של יקב ותיק מאוד (סגל), וסגנון אישי -טרואריסטי. היינן החמישי, יוסי גרינפלד, למד בארגנטינה, והוא אחראי על המשקאות האלכוהוליים ועל הברנדי של היקב.

 

במושגים ישראלים, ברקן הוא יקב גדול מאוד, בין היקבים הגדולים בארץ, שמוכר יין כשר, שחלק גדול ממנו נמכר ברשתות השיווק. היינות הבסיסיים יותר – לכיש – נמכרים במחירים של 17 ו- 18 שקלים (אם לא קורעים אתכם), ולרוב מהווים קניה מצוינת למי שמחפשים יין בסיסי, יום יומי. יין שני – גם הוא מסדרה נמוכה – הוא ה"של סגל" למינהו – האדום והלבן, שמתומחרים אף נמוך מזה, ומחירם סובב סביב 15 ש"ח וגם פחות.

 

בחרתי להציג כמה יינות מכל אחד מהיקבים (נטעמו יותר), אבל ההמלצה הכללית שלי היא שלא חשוב איך נראית התווית – חלקן הגדול קטנות וקשות לקריאה – יינות ברקן, וסגל כמובן, שווים טעימה ובדיקה. המחירים – כמעט בכל מקרה – מאוד הוגנים.

 

 

ברקן

 

ברקן, שרדונה ריזרב נגב 2003 - יין נפלא, אולי השרדונה הטוב שיהיה השנה בארץ, לא פחות. מאוד עשיר, קצת עשבוני ומאוד פירותי, ויחד עם זאת יבש ביותר (כמו הנגב). ללא חבית בכלל, יין מאוד מעניין ומיוחד שמזכיר למה ומדוע שרדונה. היין רק מחכה לתווית כדי לצאת לשוק.

 

ברקן, סוביניון בלאן קלאסיק 2004 (טעימה לפני ביקבוק) - זהוב, ארומות עשירות, פירותיות טובה עם שמץ קימל. גוף קל – בינוני. לבטח יהיה יין מאוד נחמד לשתיית קיץ, ובסדרה הזאת – בוודאי יהיה שווה את מחירו.

 

ברקן סוביניון בלאן ריזרב 2004 (טעימה לפני ביקבוק) - צבע זהוב קש, גוף בינוני. פרי על צד המלון, עם מעט עשבוניות ומינרליות.

 

ברקן סוביניון בלאן ריזרב 2003 - יין מצוין, שעולה על יינות רבים "מקבילים" שמתומחרים גבוה ממנו. צבע מעט ירקרק, חומציות מרעננת לצד פירותיות המלון הדומה ל- 2004. גוף מאוד טוב וסיומת טובה. לארוחת ערב טובה מרובת משתתפים שאינם שותי יין – בן לוויה מצוין. 25 ש"ח (מחיר ב"חצי חינם").

 

פינוטאז' ריזרב 2002 - צבע טוב, צעיר אך אלגנטי כמתבקש. ניחוחות של פירות יער כהים לצד שוקולדיות אופיינית. יין נעים, עם סיומת מצוינת, ארוכה ובעלת קצת מרירות. מעט טאניני. מחיר מומלץ לצרכן – 80 ש"ח.

 

מרלו ריזרב 2002  - צבע יפה, אדום עמוק. היין מאוד מאוזן וחלק, מזכיר מעט שזיפים מיובשים ומאוד הרמוני, עם טאנינים רכים. הוא מתאים לשתיה כבר עכשיו, למרות שאפשר להחזיק אותו עוד קצת. מחיר מומלץ לצרכן – 55 ש"ח.

 

ברקן קברנה סוביניון ריזרב 2001  - צבע יפה, אדמדם עמוק, אף מצוין, שוקולד-מנטולי מעט, דובדבן ופירות יער. סיומת נעימה מאוד, פירותית, שהולכת מצוין עם ההתרשמות מתחילת השתיה. מוכן לשתיה כבר עכשיו. מחיר מומלץ לצרכן - 60 ש"ח

 

 

סגל

 

היינות כולם הם בעלי צבעים עמוקים – עד שחור. יינות מאוד אלגנטיים.

 

סגל, קברנה סוביניון, דישון 2000 - צבע כהה של סגולים ואדומים. יבש, מעט מחומצן אבל לא משפיע על ההנאה הסופית. היין מעביר את תחושת העץ בו שהה – כשנה וחצי – עם הרבה וניל. צריך חידרור ויכול להתישן עוד שנתיים לבטח. מחיר מומלץ לצרכן – 85 ש"ח

 

סגל, קברנה סוביניון 2001 (מרום גליל) - צבע כהה – אדום לשחור, עמוק ויפה. ארומה עשירה, מנטולית. גוף מצוין, פירותי, טאנינים טובים ומאוזנים. הסיומת יבשה וכהילה (14%). 65 ש"ח (מחיר ב"חצי חינם")

 

סגל, מרלו דובב 2002 - בטעימה, היין כבר היה מבוקבק אך ללא תוית. צבע יפהפה, מאוד אלגנטי ועמוק. מעט עשבוני, יבש. סיומת טובה. היין טאניני מאוד, אבל נעים וחמאתי לשתיה. בכלל, המון קיטרו על 2002, והרבה מאוד יינות מהשנה הזאת מוכיחים את עצמם שוב ושוב.

 

סגל לא מסונן 2001 - גוון דובדנים מאוד עמוק, כמעט שחור. למרות שהוא עדיין סגור, הוא כבר יין מאוד פירותי וארומתי, כמעט מעושן. גוף מוצק, חזק. קנו בקבוק ושימרו אותו – זה יהיה בזבוז לפתוח אותו עכשיו. המחיר – כ- 140 ש"ח.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ברקן סוביניון בלאן ריזרב 2003 - עולה על יינות רבים שמתומחרים גבוה ממנו
ברקן קברנה סוביניון ריזרב 2001 - צבע יפה, אדמדם עמוק
ברקן פינוטאז' ריזרב 2002 - יין נעים
מומלצים