שתף קטע נבחר

הבראוניס של ה-"יוניון סקוור קפה"

רוני ונציה במתכון לבראוניס מוצלחים במיוחד - קטנים, כהים ולחים על טהרת השוקולד, עם מרקם שבין עוגה לפאדג'. מתכון של אמילי אייזק, השף-קונדיטורית של ה-"יוניון סקוור קפה", בניו-יורק

החומרים (16 בראוניס):

75 גרם שוקולד מריר, קצוץ (70 אחוז מוצקי קקאו, אפשר "לינדט", "קוט דור", "עלית" וכו')

200 גרם חמאה, חתוכה לקוביות

1/2 כוס אבקת קקאו, מנופה

1 כוסות סוכר

3 ביצים, בטמפרטורת החדר

1/3 כוס שמנת חמוצה

2 כפיות תמצית וניל טהור

1/2 כוס קמח, מנופה

1/8 כפית מלח

 

הכלים: תבנית מרובעת בגודל 24 על 24 ס"מ

 

אופן ההכנה: 

  1. מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך (150 מעלות).
  2. מרפדים את התבנית בנייר אלומיניום עבה ומשאירים שוליים באורך 5 ס"מ מכל הצדדים. משמנים את נייר האלומיניום.
  3. בקערת מתכת ממיסים את השוקולד והחמאה מעל לסיר עם אדים. מסירים מהאש ומצננים לחום פושר.
  4. בקערת מיקסר (עם וו גיטרה) מערבבים את הקקאו עם הסוכר לתערובת אחידה. מוסיפים את הביצים ומערבלים היטב לתערובת אחידה. מוסיפים את השמנת החמוצה ואת הווניל. מקפלים פנימה את תערובת השוקולד ולבסוף מקפלים את הקמח והמלח.
  5. מעבירים לתבנית ואופים כ-25 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא עם מעט פירורים לחים. מצננים צינון מלא בתבנית על רשת.
  6. בעזרת שולי נייר האלומיניום מרימים את הבראוניס מהתבנית ומעבירים למשטח עבודה. חותכים ל-16 ריבועים.

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
קטנים, לחים, על טהרת השוקולד
קטנים, לחים, על טהרת השוקולד
צילום: רונן מנגן
מומלצים