חטיפים: מקבץ ארועים קולינאריים
ענבל קליין במקבץ קצר של אירועים, חגיגות וארוחות מיוחדות - החל במסעדות שחוגגות יום הולדת, דרך כאלו המשיקות תפריט חדש, וכלה בתחרות אפיית לחם שמיועדת לגברים בלבד
יום הולדת לסבסטיאן
"סבסטיאן", אחיו האופנתי של קפה נואר חוגג שנה להווסדו ומציע תפריט יום הולדת מיוחד. התפריט החגיגי מורכב ממנות הדגל של סבסטיאן (בקושי בן שנה וכבר יש לו "מנות דגל"!) וגם מנות חדשות שנוצרו במיוחד לכבוד המאורע. במקביל, התפריט הגדיל של המסעדה ממשיך לרוץ כרגיל. בנוסף, כל סועד שנולד בחודש פברואר מוזמן לחגוג יומולדת במסעדה ולקבל במתנה חצי בקבוק יין ישראלי על כל ארוחה זוגית מלאה. ומה בתפריט?
בראשונות: קלמארי ממולא פירות ים וקרוטוני שום ברוטב חמאה ולימון (42 שקל), אבוקדו ממולא סביצ'ה שרימפס ברוטב יוגורט (39 שקל), ברזאולה – נתחי סינטה כבושה עם שמן זית ופרמזן (34 שקל).
בעיקריות: קוסקוס פירות ים ברוטב חמאה שום ויין (92 שקל), סטייק אנטרקוט בציר בקר, יין שיאון אדום ופלפל מדגסקר (93 שקל), ספייריבס טלה בציר טלה וחבושים מוגש עם עגבניה קונפי באורז בסמטי וצנובר (86 שקל).
ולקינוח: מרנג שוקולד לבן ברוטב פירות יער (31 שקל), פאי בננות חם ברוטב קרמל וניל (32 שקל), בומב שוקולד לבן ופרג במילוי תמר לח (31 שקל).
תפריט יום ההולדת יוגש עד ה-20 בפברואר.
- סבסטיאן רסטו-בר, משכית 33, הרצליה, 09-9513939. (המסעדה אינה כשרה)
חודש שבט ב"ארטישוק"
עוד לא יבשו הדמעות בעקבות הודעת הסגירה הדרמטית וכבר בישרו לנו ש"ארטישוק" חיה ובועטת, וממשיכה לפעול בחסות משקיע חדש ועם אותו צוות מוכשר במטבח. לרגל חודש שבט (ולרגל הכמעט-סגירה ופתיחה מחדש) מציע מנחם כץ, השף המוכשר-כמו-שד של "ארטישוק" ארוחה בסימן ראש השנה לאילנות ומחווה לפירות ארץ ישראל. התפריט החגיגי מוצע לקהל במחיר אטרקטיבי של 99 שקל לאדם, למנה ראשונה, עיקרית וקינוח. בנוסף מציעים ב"ארטישוק" מבחר יינות ישראלים בצורות הגשה שונות (כוס, קראף ובקבוק). ומה בתפריט?
לראשונות: סביצ'ה בס בתחמיץ של פסיפלורה זרעי עגבנייה וג'לי הדרים, סלט ירוק עם אגסים שקדים ורוקפור בויניגרט סילאן, ריזוטו פטריות יער ופורטבלו עם אבקת שקדים ופקורינו, כבדי עוף מזוגגים ביין אדום על פירה בצל וצ'אטני תמרים.
לעיקריות: פילה מוסר על קרם שקדים עם קונפי שומר במיץ תפוז, אורז בר וירקות שורש עם אגוזי פקאן ובזיליקום, קונפי שוק אווז בקרמל צימוקים על פירה תפו"א, אוסובוקו בקר ביין אדום עשבי תיבול ופירות יבשים.
ולקינוח: גלידת קרמל ונוגטין עם רוטב אוכמניות, מרקיז שוקולד ועלי חליטת פירות יער, מרק פירות טרופי ופרפה קוקוס.
הארוחה המיוחדת תוגש עד לסוף חודש פברואר.
- ארטישוק - מונטיפיורי 36, תל אביב, טלפון: 03-5667770. (המסעדה אינה כשרה).
יום הולדת לזוזוברה
גם קנטינת הנולדס ההרצליינית חוגגת יום הולדת. לכבוד יום ההולדת החמישי של זוזוברה, הרכיב השף אבי קונפורטי תפריט חד פעמי של חמישה טעמים מהממי חיך ומלאי בריאות. התפריט יוגש כחלק מחגיגות יום ההולדת שימשכו שבועיים. במהלך ימים אלה, הסועדים בזוזוברה ייהנו מחוויה קולינארית
צבעונית, חד פעמית ומרגשת. ומה בתפריט?
סלט בריאות, טופו ועשבי תיבול בויניגרט גרעיני שומשום אסיאתי (30 ₪שקל), ביבי אגרול ויאטנמי עם עשבי תיבול טריים ורוטב ליים קל (25 שקל), צ'יקן רוק: נתחי פרגית,שום, קשיו וכוסברה בגלייז קנה סוכר וצ'ילי (45 שקל), קובה סובה עם בקר וחמישה סוגי בצלים בחומץ צ'ילי שחור (45 שקל), ברווז בתבלינים אינדונזיים, ביבי בוק צ'ואי ואורז בצלים (50 שקל). ויש גם דרינק: בבומביי שושו, קוקטייל יום ההולדת מורכב ממיקס סוצ'ו ופירות אקזוטיים קפואים.
ארוחת יום ההולדת תוגש עד ה-8 בפברואר.
- זוזוברה , שנקר 7, בנין גב ים, הרצליה פיתוח 09-9577077
(המסעדה אינה כשרה)
ימי ראשון על הטרסה
מסעדת "הטרסה" בחוף אכדיה, הרצליה פיתוח, חונכת שף חדש ויוצאת במבצע מיוחד. יום ראשון בשבוע, היום החלש ביותר בבילויים יהפוך, בתקווה, ליום האטרקטיבי ביותר בשבוע. בימי ראשון החל מן השעה 17:00 יציע בועז שרעבי (לא, הוא לא הזמר), השף החדש, תפריט הכולל מנות ב- 35 שקלים בלבד. התפריט כולל די הרבה מנות והנה הצצה חלקית:
סלטים: סלט בלקני עם גבינת פטה כבשים, סלט גבינה כחולה עלים ירוקים, אגסים מבושלים ביין אדום ופקאן מקולף, סלט סינטה חסות, עגבניות, ביצה קשה, קרוטונים וסינטה בגריל באיולי חרדל.
פסטה: ספגטי ברוטב עגבניות טריות, פנה בולונז, טליאטלי פטריות שמפניון, פורטובלו וירדן בשמנת, לזניה בשר, עגבניות וחצילים, פנה מולים טריים עם וודקה שמנת ובזיליקום.
בשר: חזה עוף ביין עם זיתי קלמאטה, עגבניות שרי ובזיליקום מוגש על טליאטלי, כבדי עוף ובצל צרובים בסיידר חם, פרגית בדבש תמרים (סילאן) וצ'ילי על פירה תפו"א, קבבוני כבש עם אורז ופול ירוק, מלווה ברוטב יוגורט שום וטחינה, "ווינג אנד צי'פס" - כנפיים ברוטב צ'ילי מתוק וצ'יפס.
מן הים: קלמרי בציפוי פריך עם איולי אריסה, "פיש אנד צ'יפס" דג טמפורה עם צ'יפס קלאסי או פוטטו צ'יפס מוגש עם רוטב צ'ילי מתוק ואיולי חרדל.
- 'טרסה'- רמות ים 100 (מתחת למלון דן אכדיה), הרצליה פיתוח. 09-9597100. (המסעדה אינה כשרה).
וכמה קצרים:
- לילה-בוקר באודאון: בסניף ההרצלייני של "אודאון" מציעים תפריט של ארוחות בוקר-לילה לאלו שעוד לא ממש החליטו מה הם מעדיפים. ארוחות הבוקר מלוות בסלט לחם ושתייה, המחיר הוא 42 שקל לאדם ואפשר לבחור בין: ביצים עלומות ברוטב הולנדז, ביצים עם כמהין על טוסט בריוש, שקשוקה מהטאבון עם נקניקיות מרגז ופרנץ' טוסט עם קרם פרש. ויש גם מנות של "אוכל אמיתי" מוקטנות ומוזלות, למנשנשים. תפריט הלילה מוגש בכל לילה מחצות ועד חצות היום (או במילים אחרות מ-24:00 ועד 12:00). אודאון הרצליה החדש, סדנאות 4 הרצליה פיתוח 09-9569567. (המסעדה אינה כשרה).
- חורף בבית פודארט: בית פודארט מציע תפריט חורפי הכולל מנות "שיושבות טוב בפה וקל בבטן". הקונספט נשאר כשהיה: ארוחות צהריים בלבד, כל מנה מתומחרת ב-38 שקל ויכולה לתפקד כמנה ראשונה או עיקרית, ועיסקיות ב-73 שקל. התפריט מבוסס על חומרי גלם עונתיים דוגמת; אגסים, פטריות יער, פירות ים, ערמונים וקטניות. הנה כמה דוגמאות מהתפריט החדש: מרק קרם חצילים עם גבינת עיזים לצד חציל חרוך באש פתוחה, מוסקה יוונית עם גבינת קשקבל מוגשת לצד צאזיקי וסלט עלים, ריזוטו פיטריות יער בקרם יין לבן ומרווה, סלמון טרי מאודה בציר דגים מתובל עם סלט אנדיב ואספרגוס בקרם סלרי, פרגית צלויה בתערובת תבלינים מרוקאית על מצע מג'דרת קוסקוס ועדשים, סלט קלמארי חם ביוגורט, ארטישוק ירושלמי, חציל חרוך ורסק עגבניות (תוספת 20 שקל). בית פודארט, שדרות שאול המלך 23 (מתחם המשכן לאמנויות הבמה) תל אביב 6950957 – 03. (המסעדה אינה כשרה).
- חורף באורקה: גם ערן שרוייטמן מחדש את התפריט לרגל ימות הקור. ב"אורקה" חונכים מנות חדשות בתפריט הערב ובעיסקיות הצהריים. הנה כמה דוגמאות: כבד אווז על הגריל מצופה בשבבי צנוברים ופיסטוקים (36 שקל), פלאפל שרימפס ושמנת חמוצה (42 שקל), רביולי של ארטישוק וכמהין (41 שקל), דג ים מעושן אפוי בסיר ברזל עם ירקות שורש (94 שקל), לינגוויני עם שעועית ירוקה מוקפצת בחמאה , פרמז'ן וכמהין (76שקל). לתפריט העיסקיות נוספו מספר מנות שעד היום הוגשו רק בערב. אורקה, נחלת בנימין 57 , ת"א 03-5665505. (המסעדה אינה כשרה).
- לחם של גברים: שלא כמו צליית בשר או שיפוד פרגיות, אפייה נחשב תמיד לתחום היותר נשי של עולם המטבח. בנינו, כמה גברים אתם מכירים שיטרחו על עוגת קראנץ' במילוי שוקולד. מקסימום הם מוכנים לעזור לנו ליישר אותה אחרי שיצאה מהתנור. מצד שני, יחד עם הטרנד הגואה של "גברים – למטבח" גם תחום האפיה לא נשאר יתום מאב. חברת שמרית הגדילה עשות ואף הכריזה על תחרות אפית לחם לגברים בלבד. כל האופים ממין זכר מוזמנים לשלוח מתכונים מקוריים ללחם, מתוכם יבחרו עשרה שיעלו לשלב הגמר. האופים יוזמנו להציג את הלחמים בפני צוות השופטים והמתכון המנצח יזכה את בעליו בפרס גברי במיוחד: סוף שבוע זוגי של טיול ג'יפים וראפטינג בהרי הטאורוס. אפשר להביא נשים, אבל לא בטוח שהן ירצו לבוא. את המתכונים יש לשלוח עד ה- 20/2/05 עבור:
"שמרית" פאקא
עבור תחרות מתכונים
ת.ד. 3340
בת-ים
מיקוד 59132
