שתף קטע נבחר

פשרה: שעון הקיץ והחורף יתחלפו במועדים קבועים

חברי ועדת הפנים של הכנסת הגיעו לפשרה והסכימו כי שעון הקיץ יחל מדי שנה ביום שישי האחרון של חודש מרס ואילו כניסתו של שעון החורף ייקבע על פי לוח השנה העברי, ויחל במוצאי השבת הראשונה של חודש תשרי. ההחלטה עדיין טעונה את אישור הכנסת בקריאה שנייה ושלישית

ועדת הפנים של הכנסת הגיעה הבוקר (ב') להסכמה בעניין השיטה לקביעת מועדי שעון הקיץ והחורף. על פי ההחלטה, שעון הקיץ יחל ביום שישי האחרון של חודש מרס מדי שנה בשעה 2:00 לפנות בוקר ויסתיים בחצות במוצאי השבת הראשונה של חודש תשרי מדי שנה, בין ראש השנה ליום הכיפורים.

 

על פי שיטה זו יחל שעון הקיץ השנה בלילה שבין ה-31 במרס ל-1 באפריל. על הצעת החוק לעבור בקריאה שנייה ושלישית בכנסת לפני שתיכנס לתוקף.

 

ההצעה אמורה לפתור את המשבר התקופתי שמתעורר אחת לכמה שנים בין הדתיים לחילונים בעניין שעון הקיץ. מדובר בפשרה שהושגה לאחר דיונים שערכו חברי הכנסת אלי אפללו (ליכוד), חיים אורון (יחד) ודוד אזולאי (ש"ס). החרדים דרשו תחילה כי מועדי שעון הקיץ והחורף ייקבעו בלעדית על פי לוח השנה העברי, תוך התחשבות בזמני הצום של יום הכיפורים. לעומת זאת, החילונים דרשו, וכך הציע גם שר הפנים הקודם, אברהם פורז, כי המועדים ייקבעו על פי לוח השנה הלועזי בלבד.

 

24 שעות לפני שסיים את תפקידו, בדצמבר אשתקד, ביצע השר פורז "מחטף" בעניין שעון הקיץ וקבע כי במהלך שלוש השנים הבאות ייכנס שעון הקיץ לתוקפו ב-25 במרס ויסתיים ב-28 באוקטובר.

 

אולם היועץ המשפטי לממשלה, מני מזוז, קבע כי ההחלטה התקבלה באופן לא תקין, ועומדת בסתירה להקמת ועדה מיוחדת של חברי כנסת אשר היתה אמורה לקבל החלטה בעניין זה.

 

שר הפנים החדש, אופיר פז-פינס אמר לאחר כניסתו לתפקיד כי הוא שואף שהכנסת תגיע לשיטה מוסכמת לקביעת מועדי שעון הקיץ קבועים וכי הוא כשר פנים יהיה פטור לחלוטין מהצורך להכריע בעניין.

 

לאחר קבלת הפשרה בירך השר פינס על כך ואמר: "לאור הפשרה שהוצגה אני רואה לנכון לוותר על סמכויותיי בנושא על מנת שמועדי שעון הקיץ יוסדרו בחוק וירדו אחת ולתמיד מסדר היום הציבורי בישראל".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כל שנה במועדים קבועים (ארכיון)
צילום: רויטרס
ביטל את החלטת פורז. מזוז
צילום: רויטרס
מומלצים