שתף קטע נבחר

חדש: חתונות אזרחיות גם באנטליה

זוגות המעוניינים במסלול נישואין עוקף רבנות יוכלו מעתה לעשות זאת גם בטורקיה. ההצעה: סעו ל-3 או 4 ימים לאנטליה, נציג חברת הנסיעות ידאג לכל הסידורים, ואתם תחזרו נשואים. קפריסין, מאחורייך

במשך שנים סירבה טורקיה לאשר קיום טקסי נישואים אזרחיים לתיירים בתחומה. לאחרונה חרגה ממנהגה, וכמחווה לתיירים הישראליים פתחה בפניהם את השירות. זוגות המבקשים להינשא בחתונה אזרחית יוכלו לעשות זאת מעתה גם במהלך חופשה באנטליה.

 

בניגוד למדינות אחרות, בהן יכול הזוג להגיע באופן עצמאי לרשם הנישואין, הרי שבטורקיה, לפחות בינתיים, חייבת הפרוצדורה כולה להיעשות דרך משרד נסיעות. ככל הידוע לנו, הגורם הישראלי היחיד דרכו ניתן בינתיים לבצע את התהליך הוא משרד הנסיעות "מונה טורס", המארגן חתונות באנטליה בלבד.

 

"מדובר בתהליך פשוט וזול", אומרים אנשי מונה טורס. "היתרון הטורקי הוא במחיר המלונות. בעוד שחבילת-חתונה בקפריסין או בפראג כוללת בדרך כלל מלונות בדרגות נמוכות, הרי שהנוסעים לטורקיה מתאכסנים בעבור אותם מחירים במלונות ארבעה כוכבים ויותר".

 

"חבילת הנישואין" אותה מציע המשרד כוללת טיסת שכר, היטלים ומסים, ושהייה בת שלושה או ארבעה לילות. ביום הראשון לחופשה יפגשו בני הזוג את הנציג המקומי הדואג לכל פרטי הטקס, תירגום המסמכים לטורקית והחתמתם על ידי נוטריון. ביום השני נערך טקס החתונה עצמו, מול רשם הנישואין הטורקי. הנציג המקומי דואג להסעת הזוג למקום והחזרתו, לנוכחות עדים ולטיפים. בימים שנותרו יכול הזוג לחגוג את ירח הדבש. מחיר חבילה בת ארבע לילות: 639-779 דולר. 

 

כדי להתחתן בטורקיה, יש לעמוד בדרישות הבאות:

 

- רשאים להינשא אנשים מגיל 18 ומעלה, שאינם בעלי מגבלות שכליות המונעות מהם כושר שיפוט תקין.

- נישואין בין קרובי משפחה אסורים.

- יינשא אדם בשנית רק אם סיים את קשר נישואיו הקודם.

- גרושות יכולות להינשא רק אם עברו 300 ימים לסיום נישואיהן הקודמים.

- מחלות כגון אפילפסיה או מחלת נפש הן עילה למניעת נישואין.

- על פי החוק הטורקי, זוג שנישא במדינה בעבר לא יוכל להינשא בה שנית.

- חשוב לציין: מן החידוש הטורקי יוכלו ליהנות, בשלב זה, אזרחי ישראל הנושאים תעודות זיהוי כחולות בלבד. 

 

זוגות המעוניינים ברכישת החבילה, יצטרכו לצייד את משרד הנסיעות באישורים ומסמכים שונים ביניהם תמצית רישום ממשרד הפנים (ובמקרה הצורך גם תעודת גירושין מתורגמת לטורקית), דו"ח רפואי באנגלית ותוצאות בדיקת דם המאשרות כי בני הזוג אינם סובלים מאיידס. 

 

ממנהל האוכלוסין במשרד הפנים נמסר כי "משרד הפנים אינו רושם נישואים על פי סוג המדינה אלא על פי סוג התעודה המוצגת בפניו. באם הנישואין נערכו כדין ועל פי חוקי המדינה האמורה ובאם הוצגה תעודת נישואין רשמית חוקית ומאומתת איננו רואים מניעה ברישום הנישואין". 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: סבסטיאן שיינר
איך אומרים מזל טוב בטורקית?
צילום: סבסטיאן שיינר
מומלצים